Horečka rýma sípání roční dítě

216
3.10.21 06:17

Horečka rýma sipani roční dítě

Ahoj zajeli by jste na pohotovost nebo to už vydrzeli do zitra k doktorovi? Roční dítě už třetí den horečky 39 (po léku se na tri hodky srazí dolu), dneska v noci začala sipat, zatím měla jen rýmu …dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65287
3.10.21 07:06
@andreabak píše:
Ahoj zajeli by jste na pohotovost nebo to už vydrzeli do zitra k doktorovi? Roční dítě už třetí den horečky 39 (po léku se na tri hodky srazí dolu), dneska v noci začala sipat, zatím měla jen rýmu …dekuji

Pokud ma problem s dychanim, tak bych zajela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
3.10.21 07:10

Uz bych tam byla ubytovana :D maly měl horečky k tomu mu lezl zub. Takže předpoklad, že to má z toho, jsme vyckavali. Pak šli k dr až po víkendu a JIPka nás neminula na týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.10.21 07:11

Pokud je dusna, jedte. Muze to byt bronchitida, laryngitida…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
3.10.21 07:42

Po třech dnech vysokých teplot u ročního dítěte už bych jela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
3.10.21 07:48

Kvuli horeckam bych nejezdila, popravde bych ani nesnizovala, kdyby k tomu nebyl extra duvod (dite apaticke, zvraceni z horecky, hrozici febrilni krece - tj. uz je nekdy melo nebo nekdo z pribuznych apod.). Kvuli sipani bych jela.

Edit: Jen podotykam, ze nezbytnou soucasti nasi domaci lekarnicky je CRP test Veroval a papirky na moc Heptaphan. Usetrily nam hodne zbytecnych navstev lekare.

Příspěvek upraven 03.10.21 v 09:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
3.10.21 08:57

@Janča6 jen jestli mohu, tak papírky raději třeba NefroPhan Leuco - potřebuješ tam to políčko na leukocyty a CRP testy se dají sehnat levněji než Veroval. To jen tak mimochodem, kdyby byl zájem nebo tak cosi.

• Citovat
  • Upravit
14727
3.10.21 09:18
@JanaDaR píše:
@Janča6 jen jestli mohu, tak papírky raději třeba NefroPhan Leuco - potřebuješ tam to políčko na leukocyty a CRP testy se dají sehnat levněji než Veroval. To jen tak mimochodem, kdyby byl zájem nebo tak cosi.

Jeee, diky. Heptaphanu mam jeste hodne, ale neni to nijak drahe, tak poridim NefroPhan Leuco. A prosim, mas zkusenosti s jinym CRP testem stejne spolehlivym, jako je Veroval? Tento tyden jsem pouzila posledni baleni Verovalu (a diky tomu jsem neletela se 7mesicni dcerou k dr., i kdyz mela 3 dny horecky 39,5 - 40,3). Tak potrebuju doplnit zasoby a budu rada za tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
3.10.21 09:22

@Janča6 kupuji tyto, ten rozdíl na kus je slušný. A na ty močové infekty potřebuješ, aby měl papírek políčko pro leukocyty a ideálně taky dusitany. A to má právě buď NefroPhan Leuco nebo DekaPhan Leuco, ale na ty močové cesty bohatě stačí NefroPhan.

• Citovat
  • Upravit
14727
3.10.21 09:26
@JanaDaR píše:
@Janča6 kupuji tyto, ten rozdíl na kus je slušný. A na ty močové infekty potřebuješ, aby měl papírek políčko pro leukocyty a ideálně taky dusitany. A to má právě buď NefroPhan Leuco nebo DekaPhan Leuco, ale na ty močové cesty bohatě stačí NefroPhan.

Wow, tak to je brutus cenovy rozdil. Moc dekuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
216
3.10.21 09:26

Tak jsme nakonec vyrazili ;) a dekuji moc I ohledne tech testu, urcite doplnime do lekarnicky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
3.10.21 09:30

@Janča6 u dítěte navíc doporučuji koupit jiné lancety, tyhle u sebe mají (Veroval i ten „náš“ co má 10ks) s příliš hlubokým vpichem. Takže pro dítě tyto:

• Citovat
  • Upravit
371
3.10.21 09:38

@JanaD můžu se zeptat na ty nefrophan leuco papírky? Mám je doma právě kvůli tomu zánětu močových cest. Tak abych průběžně kontrolovala. Dnes ráno se malá probudila s rýmou a teplotou. Tak sem zkusila papírek. Všechno je negativní jen na leukocytrch prosvítají malinko fialové tečky. A ty dusitany to prosím ukazuje na co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
3.10.21 09:41

@JanaDaR Tak jsem si zkusila koupit ty CRP testy ze stranky Medplus, ale pisou, ze mi je nedodaji, protoze jsou urcene pouze zdravotnickym zarizenim. Jineho prodejce jsem nenasla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
3.10.21 09:42

@Janča6 fakt? Podívám se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat