Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Po dlouhé době, co diskuze jen pročítám, jsem se zaregistrovala. Toto téma mě zajímá, mám stejný problém; 2× IVF, vždy odebráno dost vajíček, ale většina nezralých, více než polovina. Také doporučen dlouhý protokol.
@Anonymní píše:
Nemela jsi v rámci stimulace Rekovelle?
Ne, Bemfolu a Urgalutran…
@brabantik
Ahoj, to me mrzi. Tak to na tom jste stejne. Ja mam vyssi AMH, takze mam z dlouheho protokolu strach.
Premyslis, ze do toho pujdes?
Co vim, dlouhy protokol neni vhodny pro starsi zeny…37,38,39…kolik vam je?
Já měla teď před 2. IVF AMH 2,3 (před 1. IVF 3,3). Z toho 1. IVF z ET mám zázrakem dítě
Z 2.IVF nebylo nic, na transfer mě naháněli hned druhý den, aby bylo vůbec co transferovat. Přitom vajíček odebraných dost, jen 2 zralá.
@Anonymní píše:
Co vim, dlouhy protokol neni vhodny pro starsi zeny…37,38,39…kolik vam je?
Bude mi 38, i proto nad tim dumam. AMH mam 3,5
@brabantik Řekli ti k těm nezralým vajíčkům něco?
Jinak super, že vyšlo první IVF! ![]()
@Anonymní píše:
@brabantik Řekli ti k těm nezralým vajíčkům něco?
Jinak super, že vyšlo první IVF!
Nic, doktor jen, že to dlouho neviděl ![]()
Napadlo mě, jestli to nemůže dělat orgalutran… Měla jsem ho v obou případech. Nikdo mi nedal odpověď. Špatné načasování opu doktor nepřipouští, prý to tím není. Ale nevím… Nad dalším ivf váhám, nějak mi chybí důvěra.
@brabantik Ja ti rozumim. Jsem hrozne smutna.
Z toho dlouhyho protokolu mam dost strach. Jeste vic hormonu…ach jo
Muzu se zeptat kam chodis do CARu? Ja PFC
@Anonymní píše:
@brabantik Ja ti rozumim. Jsem hrozne smutna.
Z toho dlouhyho protokolu mam dost strach. Jeste vic hormonu…ach joMuzu se zeptat kam chodis do CARu? Ja PFC
Já taky PFC, to je náhoda. A to všude čtu jen pozitivní recenze… Já jsem celkem zklamaná. A to hlavně z přístupu. Já jsem se tech nezralých vajíček hodně bála po zkušenosti z prvního IVF, zmiňovala jsem to opakovaně a lékař mě odbyl slovy, že to nebylo tak špatný, když z toho mám dítě…
@brabantik ahoj,PFC je opakovane furt chvaleno, sama zkusenost nemam, jen me to zarazilo…v cem jsi byla nespokojena? Patri k nejlepsim, tak me dlouhy protokol trochu prekvapuje, tedy u starsich zen neni moc doporucovan…zvlastni ![]()
@Anonymní píše:
@brabantik ahoj,PFC je opakovane furt chvaleno, sama zkusenost nemam, jen me to zarazilo…v cem jsi byla nespokojena? Patri k nejlepsim, tak me dlouhy protokol trochu prekvapuje, tedy u starsich zen neni moc doporucovan…zvlastni[/citace
@Anonymní píše:
@brabantik ahoj,PFC je opakovane furt chvaleno, sama zkusenost nemam, jen me to zarazilo…v cem jsi byla nespokojena? Patri k nejlepsim, tak me dlouhy protokol trochu prekvapuje, tedy u starsich zen neni moc doporucovan…zvlastniIVF tam byl u mě propadák, ale to beru, že se může stát, stalo by se to nejspíš i jinde. Ale už mi nepřijde ok, že nikdo nebral v potaz naše obavy, které byly oprávněné, nechat si zaplatit balíček, kde jsme polovinu vůbec nevyužili, protože stimulace dopadla, jak dopadla, mi taky nepřijde úplně korektní. Dále čekání pokaždé 2 hodiny na desetiminutovou konzultaci. Proto váhám nad další stimulaci. Kdybych měla důvěru v to, že dělají maximum, tak s dlouhým protokolem neváhám. Ale nemám.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj dámy,
dneska jsem byla na svem druhem OPU. Vysledek stejny jako minule, polovina vajicek nezralych. Jste nekdo ve stejne situaci? Da se s tim neco delat?
Pry by snad pomohl dlouhy protokol. Mate nekdo zkusenosti?
Dekuji. Budu rada za kazdou radu