Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud on sám s tim nechce něco dělat, tak ho nedonutíš ničím. Takže bych dělala mrtvého brouka, věnovala se dětem, chodila k přátelům apod. a chystala se na případný rozvod. Tzn. dávala co nejvíc peněz bokem, pokud máte nějaké úspory - zamezit, aby k nim mohl… Čí je byt, dům? Pokud ho máte společný, s prázdnou neodejdeš. A k vyměnění zámku - rada logická, ovšem k ničemu. Určitě má manžel ve společném bytě trvalé bydliště, takže mu po předložení OP, zámekčník dveře otevře. Navíc v případě rozvodu by to pro tebe bylo mínus. Dokonce by Tě mohl zažalovat, že si mu znemožnila přístup k společnému majetku (nebo, jak se to přesně jmenuje). V těhle věcech mám teď bohužel hodně informací podložených právníkem. Život bez chlapa je těžký, ale s ochlastou se žít nedá. Bude Tě to ničit víc a víc. Já teď musím každou korunu obracet sice 2×, ale v noci už spávám relativně klidněji a nemusím se bát, kdy a v jakém stavu se ještě manžel vrátí. A naštěstí se mohu vrátit z rodič. dovolené dřív do práce a to mi také hodně pomohlo.
Jo a ještě jedno pozitivum mi to přineslo - když jsem se do téhle sračky dostala, zjistila jsem, že mám ty nejúžasnější rodiče, sourozence a kamarádky. Hlavně se neuzavírej do sebe a hodně o tom mluv. Psala jsi, že nemáš rodiče, ale vypovídej se kamarádkám, známým.
Rozhodně ty ta špatná nejseš! Pokud to nehodlá pochopit, normálně bych mu nějakej den strčila děti, byť jen na chvíli a taky bych si vyrazila někam za kámoškama. Udělej to párkkrát, dojdi domů spokojená a uvidíš jak moc je tolerantní on. Pokud si o tom nedokážete normálně promluvit, respektive on je nejspíš sobec a nechápe to, nic jinýho nezbyde podle mě
zakladatelka - předem chci poděkovat všem za slova podpory. Děkuju moc.
No a teď vám napíšu pokračování. Celá neděle byla v duchu ticha. On neděli prospal a já si užívala s dětmi(Děti miluju a jsou pro mě všechno) nebyla to první taková neděle, poslední dobou jich bývá čím dál víc.
V pondělí ráno než jsme se vrátili ze školky, odjel do pracovně do zahraničí - bez slova rozloučení.
Večer posílal zprávu, jako že dojel dobře a copak děláme, atd. Prostě jako by se nic nedělo, jakoby odjel a bylo předtím vše úplně v pořádku. Spoléhá na to, že za tu dobu, co bude pryč, já zase vyměknu, zapomenu a všechno bude OK - do té doby než to udělá znovu. Ach jo.
Zakladatelko..Víš já bych asi dělala hrozné naschvály. Neodpovídala bych na sms ani nezvedala telefon. Aby se užíral, aby přemýšlel, aby zuřil..
On byl mrtvý v neděli a pekl na vás. Tak ted bych dělala mrtvýho brouka já.. ![]()
Já vím, není to moc konstruktivní rada, ale asi by se mi ulevila a nebyla za bych za " já jsem ten blbý a hodný"..
Lizbeth píše:
Zakladatelko..Víš já bych asi dělala hrozné naschvály. Neodpovídala bych na sms ani nezvedala telefon. Aby se užíral, aby přemýšlel, aby zuřil..
On byl mrtvý v neděli a pekl na vás. Tak ted bych dělala mrtvýho brouka já..
Já vím, není to moc konstruktivní rada, ale asi by se mi ulevila a nebyla za bych za " já jsem ten blbý a hodný"..
no presne - v podobnem duchu bych udelala to samy…
Hanka1 píše:Lizbeth píše:no presne - v podobnem duchu bych udelala to samy…
On byl mrtvý v neděli a pekl na vás. Tak ted bych dělala mrtvýho brouka já..
JO s tím souhlasím a nebrala bych to ani jako naschvál, ale on se v neděli nebavil s Vámi, ani se neobtěžoval se rozloučit, tak bych na něj regulérně kašlala.. Stejně co ho má co zajímat co děláte když je pryč, když ho nezajímá co děláte když je u vás? Vždyť je to blbost, ale z jeho strany logický.. Kdyby se ptal když je doma tak by mohl vyfásnout nějakou činnost a to se mu zřejmě nechce..
Tak to znam, je sobota (patek) vecer, ja sama s ditetm domaa pritel pryc… Kde asi? V hospode. Kvuli komu? Kvuli me, prtooze se rano se mnou nechtel hadat, tak radsi nekam odesel, vrati se napity odpoledne, najedl se, usnul a odpoledne zase odesel a jeste neprisel. A me je uz od vecera spatne z toho. jestli je v poradku a nevim co si vic prat. Aby uz ty byl a ja byla „klidna“ ze je v poradku, nebo at prijde co nejdele, abych ho tu pak nemusela videt a hlavne citit ten hospodsky smrad a hlavne to pivo. Ja ted obracim v ruce kazdou korunu, ale na to jit do hospody penize ma. Jde to do kytek i se sexem, protoze jeho dotyky - i kdyz je strizlivy- mi uz moc prijemny nejsou. Protoze vim, ze kdyz se ted budeme milovat (to ten den i dva vydrzi nepit kvuli tomu), tak zitra je uz zase u piva. A nekdy jde hned z prace, ani nenapise, ze prijde dele a ja jen cekam a cekam, jak ten blb. A trnu, jestli se mu neco nestalo. Porad se nemuzu rozhoupat k tomu udelat nejake zasadni rozhodnuti. On vi, ze ma s alkoholem problemy, chvili se drzi, ale pak uz je zase u piva. A nezapomina mi rict, kdyz sedi s nejakym kamaradem, ze jeho manzelka mu dovoli si vypit i pivo navic, to me, kdyby se zeptal, tak ja bych mu to nedovolila. Jako kdyby se me nekdy ptal. Mozna uz bych od nej odesla, ale nemam kam. Moji rodina bydli daleko, sice me i moji holcicku vidi radi, ale po tydnu jsou radi, ze uz jedeme pryc, a oni budou mit svuj klid. Ani tam u nich nemam poradny pokoj, kde by to slo. Tak nevim jak dal… Nehlede na to, ze se bojim toho, ze by si vymohl - v pripade rozchodu- ze by si malou bral k sobe (je ji jeden rok) a to nechci za nic na svete. Protoze mam strach, ze by ji dal klidne spat, a sel pit. Nebo by pil i pres den a pak se o nejak staral. Hlavne ze od nej casto slychavam, kdyz si stezuju,ze jsem tu porad sama a ze nepomuze doma, ze si to muzeme vymenit, ze on by materskou bral hned. Protoze se nemusi vstavat,zadne stresy, nic se doma delat nemusi atd.
Anonymní píše:
Tak to znam, je sobota (patek) vecer, ja sama s ditetm domaa pritel pryc… Kde asi? V hospode. Kvuli komu? Kvuli me, prtooze se rano se mnou nechtel hadat, tak radsi nekam odesel, vrati se napity odpoledne, najedl se, usnul a odpoledne zase odesel a jeste neprisel. A me je uz od vecera spatne z toho. jestli je v poradku a nevim co si vic prat. Aby uz ty byl a ja byla „klidna“ ze je v poradku, nebo at prijde co nejdele, abych ho tu pak nemusela videt a hlavne citit ten hospodsky smrad a hlavne to pivo. Ja ted obracim v ruce kazdou korunu, ale na to jit do hospody penize ma. Jde to do kytek i se sexem, protoze jeho dotyky - i kdyz je strizlivy- mi uz moc prijemny nejsou. Protoze vim, ze kdyz se ted budeme milovat (to ten den i dva vydrzi nepit kvuli tomu), tak zitra je uz zase u piva. A nekdy jde hned z prace, ani nenapise, ze prijde dele a ja jen cekam a cekam, jak ten blb. A trnu, jestli se mu neco nestalo. Porad se nemuzu rozhoupat k tomu udelat nejake zasadni rozhodnuti. On vi, ze ma s alkoholem problemy, chvili se drzi, ale pak uz je zase u piva. A nezapomina mi rict, kdyz sedi s nejakym kamaradem, ze jeho manzelka mu dovoli si vypit i pivo navic, to me, kdyby se zeptal, tak ja bych mu to nedovolila. Jako kdyby se me nekdy ptal. Mozna uz bych od nej odesla, ale nemam kam. Moji rodina bydli daleko, sice me i moji holcicku vidi radi, ale po tydnu jsou radi, ze uz jedeme pryc, a oni budou mit svuj klid. Ani tam u nich nemam poradny pokoj, kde by to slo. Tak nevim jak dal… Nehlede na to, ze se bojim toho, ze by si vymohl - v pripade rozchodu- ze by si malou bral k sobe (je ji jeden rok) a to nechci za nic na svete. Protoze mam strach, ze by ji dal klidne spat, a sel pit. Nebo by pil i pres den a pak se o nejak staral. Hlavne ze od nej casto slychavam, kdyz si stezuju,ze jsem tu porad sama a ze nepomuze doma, ze si to muzeme vymenit, ze on by materskou bral hned. Protoze se nemusi vstavat,zadne stresy, nic se doma delat nemusi atd.
To je vůl… Korunovanéj… Promiň, ale ten vztah nemá budoucnost, dřív nebo později se rozpadne, je jen a jen na tobě kdy to bude… Jestli dřív, nebo později… Ale jednou to přijde, tím si buď jistá…
![]()
tak tak - zacala bych nenapadne ulivate penize bokem a dala nuz na krk -pises, ze az do vanoc bude pracovne pryc - pokud by se tyhle stavy opakovaly i behem svatku - regulerne bych mu k 31.12. sbalila kufr a nechala vymenit zamky - doma stejne neprespava - noc travi v hospode nebo se muze nastehovat k nejakemu pivnimu kumpanovi…