Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
přirovnala bych to asi k tomu jako by ses ptala co z toho má někdo kdo pije alkohol, ono se to nedá popsat, akorát ti druhej den není špatně a nebolí hlava. Myslím že to má jako odreagování
Jak na koho.Po 11 letech jak cigareta s kapkou dobré nálady.Prostě zvyk a lehké odreagování a hlavně dobrá nálada.Já kouřim každý den už 14let
kedysi som robila studiu na temu marihuana plus posobenie na ludi.
co si pamatam, tak som zistila, ze marihuana velmi rychlo sposobuje psychicku zavislost, preto ju clovek huli a tazko sa toho vzdava.
zda sa mu vsetko lepsie, smeje sa na kazdej kraviny, problemy ustupuju do uzadia, niektore veci precituje intenzivnejsie (napr.sex)
ale nie je pravidlom, ze to tak musi byt, niektori mozu mat pocit, ze to s nimi nic nerobi, alebo naopak, ked si daju prilis velku davku (napr. ked si robia maslo), tak mozu chytit panicky zachvat.
osobne, co som si vsimla na ludoch dlhodobo uzivajucich marihuanu bolo, ze zostali spomaleni, nechcem napisat vyslovene hlupi, ale ma urcite negativny dopad na mozgove bunky.
a velmi velmi malo ludi, co poznam a hulili travu, tak s tym prestali.
priznam sa, ze v ramci tej prace som ju tiez vyskusala, ale absolutne nic mi to nedalo, vobec mi to neprislo zaujimave ani vynimocne ![]()
muj manzel taky kouri nekolikrat tydne. Pry pak dyl pri sexu vydrzi
. driv jsem si taky obcas zakourila, je to jiny nez alkohol, neni ti spatne neboli te hlava, ale nesmi se to prehnat, pak se treba nemuzes ani pohnou. Nas kamarad to kouri jako cigarety, jednu za druhou, tomu uz to moc nedava, musi toho vykourit fakt hodne.
no ono taky zalezi na tom jaka ta „trava“ je. Po nektere mas jen dobrou naladu, vsemu se smejes. Ale nektere jsou vazne dost silne a kdyz na to nejsi zvykla tak te to odrovna - ani se nehnes.
ja kdyz jsem si zahulila tak jsem byla cela vysmata a hodne jsem pak jedla po tom sladky,dam priklad dohulila jsem a sla jsem domu a snedla jsem cely pekac buchet
Anonymní píše:
ja kdyz jsem si zahulila tak jsem byla cela vysmata a hodne jsem pak jedla po tom sladky,dam priklad dohulila jsem a sla jsem domu a snedla jsem cely pekac buchet
to asi po 11letech nehrozí
myslím že se hodně liší první pokusy od častého denního kouření
čau já hulila od nějakých dvanácti let, od třinácti každý den…no až do té doby co jsem otěhotněla, je fajn si dát večer jointa na usnutí, souhlasím že to je jak dát si cigaretu, těšim se až přestanu kojit a až malej večer usne tak dáme s taťkou špíčka
![]()
Abych to upřesnila, myslím si, že člověk po třicítce a když má dvě děti, tak by se měl chovat už trochu jinak než ve 20. Mně ta jeho tráva hrozně vadí, beru jí jako jeho milenku a žárlím na ní. On totiž na ní nedá dopustit, jakýkoli moje snahy o omezení a nastavení pravidel jdou v niveč. On na tom nevidí nic špatnýho, chová se po tom normálně, snad i líp, ale mě to prostě vadí, že je na něčem závislý a hlavně cítím, že na první místě je podle mě tráva, pak děti a pak já. Nechodí do hospody, nepodvádí mě, jinak jsme schopný se na ostatních věcech domluvit, ale ta tráva to je peklo. ![]()
Na trávu žárlím, protože mi přijde, že místo, aby přítel se mnou trávil čas, šel si se mnou večer lehnout a povídali si, tak dá vždy přednost marihuaně a já i když ho prosím, tak se mnou prostě nepůjde. On je se mnou rád, ale zhulenej, né teda vždy. Třeba po milování, místo aby se mi věnoval, tak si jde ubalit nebo, když máme výročí, tak jdem na procházku, já jsem chvíli spokojená. Po dvou hodinách už mi ale říká, jestli mi nebude vadit, když pojede za kamarádem a dá si špeka? Když mu řeknu, ať je dnes se mnou a bez trávy, poprosím ho, tak mě neposlechne a stejně jede. Z tadytěch důvodů jí beru prostě jako milenku a moc mě to bolí. Trávu kouří denně tak 3 špeky, pak třeba den nic.
Chci aby přestal úplně, ale to on samozřejmě nechce a cítí se být někam tlačen, jenže nám to prostě boří vztah a já se nad to neumím povznést. ![]()
zakladatelka
Když ti to tak hrozně vadí tak ti můžu poradit jen to ať si s ním jdeš pokaždé zahulit taky… ![]()
soldi píše:
zakladatelka, to je presne ta psychicka zavislost
a pokud sám nechce tak s tím asi nehneš ![]()
zkus si tady na emiminu najít skupinu holek co řeší problémy závislosti u partnerů na čemkolliv, budou mít pro tebe pochopení a třeba ti poradí (Závislost - „rakovina duše“)
A když jste se seznámili tak už přece hulil né?Myslím si že pro mě to není závislost ale je to prostě životní styl.Když jsem byla rok a pul v holandsku a poté ve švícarsku tak tam takle hulí celá rodina normálně.Nikdo se nad tím nepozastavuje
Nemyslim si že by to byla nějaká extra závislost.Hulila sem každý den 11 let než sem měla dítě a pak prostě ze dne na den přestala.Když jsme jeli na dovolenou tak jsme taky přestali a 15 dní nehulili i když domu jsme se pak velmi těšili
.Muj chlap hulí snad od narození a určitě né žádný venkovky.Mě to nevadí a když chci tak si někdy potáhnu.Uklidní mě to a je to lepší než antidepresiva
.Muj chlap určitě není pomalejší a nebo hloupější.Má na starosti velkou firmu,spoustu práce a poviností.
Takže pokud jste se už tak seznámili a on ti neslíbil že za rok skončí tak myslim že to zbytečně hrotíš a vytvoříš mezi vámi problém.Vzala jsi si ho s tím a jak se říká v dobrém i ve zlém ve zdraví i zhulenosti
![]()
A bylo období když jsem byla zhulená nonstop a to myslím nonstop.Dělala jsem na čerpací stanici a noční dělala sama aa v životě se mi nestalo abych třeba něco zkazila a přišla o peníze a i když si s té doby moc nepamatuju tak to bylo fajn ![]()
Přítel /32/ hulí /ganju/ 11let. Může mi někdo říct,z vlastní zkušenosti,co z toho asi má? Já nehulila nikdy.