Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko asi to není lehké, ale já bych se všemožně snažila mu vysvětlit aby „nechal to dítě žít“. Já mám bohužel příklad ze svého okolí. Jednak na to doplácí dítě - kluk od kamarádky je na vše přecitlivělý, když spadne a v podstatě se nic nestalo strašně brečí a bohužel jim nakonec na tuhle opičí lásku dojel i vztah. Nechci strašit to v žádném případě, ale fakt mu nechej dítě celý den ať se stará a pak uvidí, že to není tak jednoduhé.
@Lucie1234 píše:
To znam, me zas pritel kontroluje kdyz varim a porad ma tendenci mi do toho kecat, taky me to rozciluje a hlaska: ja ti chci jen poradit, me vytoci vzdycky jeste vicnapadlo me zacit mu delat to stejny
Můj muž evidentně vede dvě domácnosti, jak vidím ![]()
Přiznávám, že jsem ho vyhodila z JEHO kuchyně tak brutálně, že ho to hodně přešlo. Dodnes si na to stěžuje, ale připomínky vznáší opatrně
Ovšem scéna to byla šeredná.
Jestli jde o ponorku, jak píše zakladatelka, tak mě napadá třeba nechat malou na pospas tatínkovi a občas vypadnout. A po návratu nepátrat a neřešit, jak si poradili ![]()
No tak předně jestli je už 4 měsíce doma, tak by jste se měli starat půl na půl o domácnost i o dítě, když jinou práci nemá. A to tak, abys v tu dobu nebyla doma a nemohl ti dítě po chvíli vrazit.
Jako mě kritizovat a buzerovat chlap co už 4 měsíce nemaká, tak se teda ďábelsky naštvu.
@Knihomyš píše:
Chá, to mi připomíná líčení mé mámy, že mě táta nošením rozmazlil natolik, že se přede mnou musel skrývat, abych se najedla a on mohl dělat něco jiného, než mě chovat
Tak až budete příště u přebalováku oba, tak zacukruj „přebalíš ji? ty jsí zlatej“ a zdrhni třeba na záchod. A jak začne nosit, chop se něčeho, u čeho ti dítě nepředá - mytí nádobí, žehlení, lakování nehtů… Podstatné je, aby se přítel staral sám a měl pocit, jakej je u toho v tvých očích king (to, že dělat není taková sranda jako radit mu dojde samo).
Předpokládám, že je doma tak nějak navečer, takže se k malé přes den normálně dostaneš
My jsme teda občas taky „stáj McLaren“ - makáme na malé jak servisáci v boxu F1, ale to je spíš sranda.
S tímhle naprosto souhlasím. Nedej mu šanci něco rozdělat a pak ti dítě předat, ať to doděláš. Ať si to dotáhne sám, když je tak chytrej.
A že si stěžuje pak na únavu, že dítě nosí? Tak bych jen suše poznamenala, že kdyby to děcko furt netahal, tak by mu bylo líp, že je to jeho rozhodnutí.
Mě by tohle vadilo hodně, i kvůli tomu, že z dítěte udělá rozmazlenou květinku, která se bez rodičů ani neuprdne a nevím, kolik je malé, předpokládám že maximálně rok, tak mi věř, že ve 3letech to přestává být roztomilé a v 5letech to bude na zabití, ale bude už pozdě.
@Knihomyš píše:Ámen
Chá, to mi připomíná líčení mé mámy, že mě táta nošením rozmazlil natolik, že se přede mnou musel skrývat, abych se najedla a on mohl dělat něco jiného, než mě chovat
Tak až budete příště u přebalováku oba, tak zacukruj „přebalíš ji? ty jsí zlatej“ a zdrhni třeba na záchod. A jak začne nosit, chop se něčeho, u čeho ti dítě nepředá - mytí nádobí, žehlení, lakování nehtů… Podstatné je, aby se přítel staral sám a měl pocit, jakej je u toho v tvých očích king (to, že dělat není taková sranda jako radit mu dojde samo).
Děkuji všem, kdo jste přispěly, poradily… zkouším to teď brát trochu sportovněji, když se do toho začne moc montovat, odcházím. Sice je pak naštvanej on, ale snad dospějeme k nějakému rozumnému kompromisu.
BTW, už mám na něj páku, protože předevčírem si za jeho „vlády“ malá rozrazila ret (a to byla v ohrádce, a G. se prej jenom na pár vteřin otočil, a bylo), jako stát se to může, ale kdyby se to stalo mě, tak mě sprdne na tři doby, a já to teď používám jako důkaz, že úplně všechno člověk uhlídat nemůže. ![]()
Tak já myslím, že nemá moc co kritizovat, protože jestli chce někomu nadávat, tak v první řadě by si měl uvědomit, že je nutné, aby si našel práci. Tím se problém vyřeší. Až přijde, nebude mít na kritiku už tolik času a bude rád, že vás na chvilku vidí a nebude pořád tak akční a strašně chytrý. Do té doby ho odpálkuj nebo ignoruj. Já když jsem bydlela s bývalým, tak mě pořád kritizoval ohledně malého, všechno věděl nejlíp, ale jak měl s ním být sám doma, nedal mu u jídla ani brindáček a plínku měl malý naopak, a ani dneska, když si bere malého na hlídání, nezůstávám v klidu, protože vždycky na něco zapomene nebo něco udělá špatně. Takže doporučuju, ať si to taky zkusí třeba na půl dne a pak si můžete popovídat o tom, co kdo dělá špatně.