Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím. Je mi 14. Dneska to je už mám 8 dní zpoždění menstruace. Sex jsem neměla. Už asi 4-5 dní mě bolí prsa, pobolívá břicho, ale to jen sem tam. Jelikož jsem nikdy moc zpoždění neměla
, mám vcelku hodně strach
. Jestli s mnou něco není. Je pravda že tento měsíc jsem se málem psychicky sesypala (rozvod rodičů) a měla jsem i virózu… Co byste doporučili? Mám čekat? Nebo někam zajít?
Děkuji za všechny odpovědi
Je ti 14, pravděpodobně to bude vše dohromady - stres plus viróza plus to, že pořád ještě dospivas a hormony nejsou ustálené, takže sem tam nějaká nepravidelnost byt může. Takže se zbytečně nestresuj. ![]()
V tomhle věku a s takovýma nervama považuju za celkem normální, že není cyklus jak hodinky. Na pohotovost to rozhodně není
a pokud se fakt budeš cítit blbě a nespat z toho, tak po 14 dnech zpoždění můžeš zajít na gynekologii, ale vzhledem k výše uvedeným okolnostem bych to nechala plynout.
Mám sestru ve tvém věku, menstruaci má tak rok a půl a pořád strašně nestálou. Já to měla podobně. Myslím, že skoro všichni. Není se čeho bát, přijde to. Doporučuji horkou vanu a vitamín C, pokud to chceš urychlit. ![]()
Děkuji za odpovědi. Sex nebyl, jen menší hrátky, ale nic, při čem bych měla otěhotnět. Menstruaci budu mít na Vánoce už 2 roky. Fakt děkuji, za odpovědi, už jsem klidnějsi ![]()