Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Měla jsem necelé 2 roky super telefon, který mi nejvíce vyhovoval. Bohužel, když byla dcerka malá, podařilo se jí ho uzmout a oslintat, takže přestal fungovat (prý to tam zkorodovalo). Koupit telefon nikde nejde (z bazaru rozhodně nechci). Tak se chci zeptat, zda nemáte zkušenosti s opravou, na kolik by to tak mohlo vyjít? Samozřejmě záleží, jak velké je asi poškození, že…
Přikládám foto.
Kdybys to řešila už tenkrát. Koroze postupuje dál,, teď už to bude vevnitř asi hodně špatný ![]()
@RadkaCh píše:Kdybys to řešila už tenkrát. Koroze postupuje dál,, teď už to bude vevnitř asi hodně špatný
Taky mě to právě napadlo, jestli to nebude ještě horší. Dřív nebyl čas čekat, bohužel, tak jsem si rovnou koupila nový, ale až časem jsem zjistila, že mi ten telefon prostě vyhovoval nejvíc ![]()
No ale nějaký výsuvný Samsungy, asi ne už ten stejný (co je to za typ?), se pořád prodávají. On v nich zas tak velký rozdíl není.
@RadkaCh píše:
No ale nějaký výsuvný Samsungy, asi ne už ten stejný (co je to za typ?), se pořád prodávají. On v nich zas tak velký rozdíl není.
Tohle se přímo Samsung S3550. Mně vyhovoval právě tento, manželovi a sestře zase dřívější typ ![]()
V dnešní době je vůbec pomalu problém sehnat klasický telefon (nepočítám ty „pro důchodce“), teď už je to samej dotykáč ![]()
@Maty1989 Já si teď k Vánocům koupila tlačítkový mobil, dneska mi na něm synek rozbil display
![]()
@RadkaCh píše:
@Maty1989 Já si teď k Vánocům koupila tlačítkový mobil, dneska mi na něm synek rozbil display![]()
Nepotěší
Koukala jsem schválně různě na net a teda něco kloudnýho sehnat - vyhovovalo mi právě to vysouvání. Mobil se sám neodemkl, atd. Holt smůla, nebo zkusím někde u nás, jestli by mi nebyli schopní říct aspoň předběžně cenu ![]()
@Maty1989 Oprava se ti určitě nevyplatí…mrkni po bazarech s mobily, tak ho stopro najdeš.
Taky jsem měla výsuvný ráda, ale takový ještě seženeš, jen ne úplně stejný. Jako zeptat se na cenu opravy můžeš zkusit, ale asi to nebude žádná sranda. Někoho známýho šikovnýho by to chtělo.
Otevři ho, projdi PCB když najdeš viditelné přerušení spoje(pod korozí) tak máš vyhráno, jinak to je celkem opruz spravovat. Je to jen elektronika. Taky si koukni jesli ti náhodou neoslintla pouze zapínací tlačítko
ale to můžeš vyloučit i sama podle způsobu smrti zařízení. Neboj se toho.
@Pajaxxx píše:
Otevři ho, projdi PCB když najdeš viditelné přerušení spoje(pod korozí) tak máš vyhráno, jinak to je celkem opruz spravovat. Je to jen elektronika. Taky si koukni jesli ti náhodou neoslintla pouze zapínací tlačítkoale to můžeš vyloučit i sama podle způsobu smrti zařízení. Neboj se toho.
Co je PCB?
Já ho právě měla v době záruky zkusit dát spravit a říkali, že je to zkorodované, proto to vím. Oslintané to bylo právě nahoře - kolem repráku ![]()
@Jannnča píše:
@Maty1989 Oprava se ti určitě nevyplatí…mrkni po bazarech s mobily, tak ho stopro najdeš.
Je mi jasné, ža za stejnou cenu mám nový. Já chci ale tento. Mám jiný mobil, ale kdyby to bylo „slušné“, tak bych klidně investovala. Bazarový rozhodně nechci, kdo ví, v jakém by byl stavu, radši opravím tento, vím, že jinak poničený, atd nebyl.
@Mirabe1ka píše:
Zavolejte si do Britexu, kolik by stála oprava. 312 242 píše: Více
Děkuji, napsala jsem mail ![]()