Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja bych to prvne zkusila necim namazat. Bepanten, Infadolan… co mas doma. Jestli jsou to opruzeniny, mas je hned pryc. ![]()
No ja prave nevim jiste, co to je, nikdy driv se mi to nestalo ![]()
Doma mam akorat Bepanthen pripraveny pro prcka, tak myslis, ze muzu zkusit teda to?
Určitě zkus klidně Bepanthen, je jak pro prcky tak pro dospělý a pomůže.
Jasny, Bepanten.
Jo a jeste hodne pomuze sprcha predtim… poradne umyt, vysusit, namazat a pokud muzes lezet a je to pro tebe nejpohodlnejsi, tak lez. ![]()
Ahoj holky, je mi to trohcu osemetne, proto anonym
chci se zeptat muj 7m chlapecek ma najednou na pindikovi a sourku cervene flicky. plenky jsme nemenili, na opruzeniny zadecku netrpi, mel snad jen jednou kdyz byl uplne malinkej, vlhceny ubrousky sice pouzivam ale pote otru vatovym tamponem s prevarenou vodou. akorat ted v noci zustava treba i 10h neprebalenej, ale kupujem Pampers bily, takze ty by to mely zvladnout, tak nevim co to muze byt..jsou to takove cervene jakoby pupinky, vypada to trochu jako opar, ale jako nehnisa nic, jen proste opuchly pupinky :/ nevite???
Náš malej to měl taky. Namazala jsem pastou imazol a za dva dny byl klid. Pro klid duše bych skočila v pondělí k pediatře a ona by sama třeba doporučila něco jinýho. Ale nám ten imazol pomáhá hodně.
Ahoj holky, potrebovala bych radu zkusenejsich. Dnes jsem malemu nasla na zadecku bile pupinky a bilou vystouplou caru, ktera je na omak tvrdsi. Ma to kolem cervene. Pred dvema hodinama jsem ho prebalovala a nic tam nemel. Je to novorozenec. Dnes ma 17 dnu. Nevite co by to mohlo byt? Jeatli jsou to opruzeninky? Jak vypadaji? a cim by bylo nejlepsi mazat? Pouzivame sudocrem a ted jsem mu to potrela rybilkou… Vcera jsem koupila nove plenky pampers bile. Predtim jsme pouzivali happy. Myslim ale ze plenkama to nebude. Pak jsem otevrela nove ubrousky babylove s aloe vera. Myslite ze by to mohlo byt tim?
Mě říkala doktorka, že to může být z toho, když dáš z novýho balíku hned plenku, že se to má nechat vyvětrat, aby ty parfémy vyčichly. A podle popisu to asi budou opruzeniny
Bude to opruzení. Může to být ubrousky. A já mažu weledou už 7dítě a nemůžu si jí vynachválit ![]()
@Petulinka89
Ahoj, dej mu na to vrstvu toho Sudocremu. Já to vždycky natřela a do večera bylo po problému:) Popřípadě to místo u přebalování víc ošetřuj krémem.
Jinak to určitě může být plenkami, my používáme Pampers Active Baby, ty zelené. Pokaždé, když jsme zkusili nějaké jiné, tak to stálo za prd. Tak jsem zůstala u nich a neriskuji.
Myslím, že těma ubrouskama to nebude. Akorát jsem se naučila, že když otřu syna vlhčákama, tak pak mám i suchý kapesníček a než ho zavřu do plínky, tak ještě otřu dosucha.:)
Me se stalo to same ale mala jednu dobu strasne curala a jak to ta plenka neudrzela kort pres noc tak ji to prosaklo na tu kuzi a objevilo se to same. Opruzeniny
a nam zabral nejvic imazol
za dva dny to bylo dole ![]()
@Lejaa píše:
@Petulinka89
Ahoj, dej mu na to vrstvu toho Sudocremu. Já to vždycky natřela a do večera bylo po problému:) Popřípadě to místo u přebalování víc ošetřuj krémem.
Jinak to určitě může být plenkami, my používáme Pampers Active Baby, ty zelené. Pokaždé, když jsme zkusili nějaké jiné, tak to stálo za prd. Tak jsem zůstala u nich a neriskuji.
Myslím, že těma ubrouskama to nebude. Akorát jsem se naučila, že když otřu syna vlhčákama, tak pak mám i suchý kapesníček a než ho zavřu do plínky, tak ještě otřu dosucha.:)
Přesně tak. Hlavně neuzavírat vlhký zadeček. Po utření vlhčeným ubrouskem nechávám malého trošku „prokopat“, než mu zadeček uschne. Je to dobré i kvůli prdíkům. Já teda Sudocream nepoužívám. Dostali jsme ho v porodnici, tak jsem ho jeden den mazala a druhý den byl chlapeček opruzený. Používám výhradně Bepanthen a Rybilku. Plínky i ubrousky Pampers, ale znám také miminka, která Parmpersky nesnesou.. Musíš vyzkoušet, co tvému miminku prospívá nejlíp. Bílé pupínky by mohly být i „potničky“. Na ty zabírá heřmánek. Obvykle zaliju pytlík heřmánkového čaje v hrníčku a pak vatovým tamponem postižené místo omývám. Heřmánek hezky vysušuje. Stačí potřít tak 2× denně. Kůže reaguje rychle. Zbývající přebalování a po koupání to ošetři krémem. Doktorka nám říkala potřít Bepanthenem, ale jen průhlednou vrstvu, aby kůže mohla dýchat. Rozhodně nechávej chlapečka co nejvíc rozbaleného..
Mam takovy trapny dotaz
Muze to byt treba z toho, jak chodim curat snad kazdou pulhodinu? 

Vcera na prochazce me znicehonic zacalo bolet tam dole - nevim, jak to popsat, proste kuze od kolem pochvy az kolem konecniku. Hlavne pri chuzi, kdyz se o sebe kuze tre.
Jedine, co me napadlo, jsou opruzeniny, ale nikdy jsem je nemela
Nemate tipy, co by to mohlo byt a cim bych to mohla vylecit (jsem ve 3. trimestru). Mam zajit za nejakym doktorem (za jakym?)?
Je to opravdu neprijemne, kdyz lezim, tak to je jeste celkem OK, ale nemuzu ani moc sedet a chuze je utrpeni