Alergie na latex - spermicidy

6725
24.9.10 14:58

Alergie na latex - spermicidy

Ahojky,
zjistila jsem, že jsem podle všeho nejspíš alergická na latex. Tedy na kondomy.
Za prvé jestli nemáte někdo radu, jak zmírnit reakce, protože klasický krémy na to samozřejmě nezabírají.
Za druhé, jaké máte zkušenosti se spermicidními krémy a dalšími přípravky.
Jak je to spolehlivé? A případně jestli je hodně výskytů nesnášenlivosti, páč další svědění bych už asi nepřežila :roll: (je mi jasný, že každá to má jinak, ale spíš tak jestli se tím vůbec někdo setkal)
Toť asi prozatím vše :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.9.10 15:10

Ahoj, já jsem jednou použila spermicidní čípek. Má se to zavést asi 10 min před a hodinu tě to chrání. Jenže mě to uvnitř tak nějak pálilo a při styku to čvachtalo, jak se to tam rozpustilo a bylo toho hodně. Pak už jsem to nepoužila. Jinou zkušenost nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.10 15:38

Ahoj, k alergii ti toho moc napsat nemuzu, jen tu zkusenost se spermicidy- koupila jsem globule pharmatex a musim rict, ze pali :roll: A to nejen me, brble hlavne muzskej, ze jak se to dostane dovnitr do moc.trubice, je to hodne neprijemny-takze to odmita pouzivat :cert: Jinak spolehlivost by mela byt konkretne u tohoto pripravku dobra, je potreba si ale hodne davat pozor na striktni nepouzivani mydla u obou partneru- a plati to i o namydleni rukou, bacha na to!!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.10 15:57

Ahoj, taky mám alergii na latex, tedy klasické kondomy - přišla jsem na to samozřejmě způsobem „au to bolí, svědí, pálí“… co na „to“ ale bohužel neporadím, já přetrpěla (asi 3×, než mi to došlo) a kondomům se prostě vyhýbám. Prý existují i nějaké bezlatexové, ale nikdy jsem neviděla, nesehnala, neskusila, resp. vím, že by snad měly existovat, ale ve skutečnosti jsem se s nimi nesetkala…tak zobu pilule no…s krémy zkušebnost nemám, ale co čtu příspěvek výše, brrr!

Já mám totiž i další kontaktní alergie - na kovy (nyní už profláklá klasika), ale i nějaké plasty (vyzkoušeno na slunečních brýlích) apod., vše řeším vyhýbáním se styku mé kůže s potenciálně nebezpečným materiálem a mám vcelku klid…

Jen jsem chtěla upozornit - kdesi jsem četla článek zkřížených alergiích (s potravinami) a latex tam byl často uváděn ve spojení s tropickým ovocem - mně se to vážně projevilo u kiwi, jen pro zajímavost, abys případěn nebyla překvapená, kdybys „spadla“ i do této skupiny… zde: http://www.zelenahvezda.cz/…e-na-latex/3

Raději anonymní M.

• Citovat
  • Upravit
43035
24.9.10 16:31

Ja pouzivala Pharmatex - je krém a globule, to bylo super. Nestipe, je to mastny a lumbrikuje., Navic me to zbavilo chronicke vaginalni mykozy. jednou ho neměli, zkusila jsem Patentex nebo tak nejak a prave to stipalo, sumelo jako sumak, teklo a bylo ee.
jak to je ucinny - melo by bejt jak kondom, ale ukazalo se, ze jsem stejne neplodna, takze na sobe nepotvrdim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14777
10.4.11 21:29
Anonymní píše:
Ahoj, taky mám alergii na latex, tedy klasické kondomy - přišla jsem na to samozřejmě způsobem „au to bolí, svědí, pálí“… co na „to“ ale bohužel neporadím, já přetrpěla (asi 3×, než mi to došlo) a kondomům se prostě vyhýbám. Prý existují i nějaké bezlatexové, ale nikdy jsem neviděla, nesehnala, neskusila, resp. vím, že by snad měly existovat, ale ve skutečnosti jsem se s nimi nesetkala…tak zobu pilule no…s krémy zkušebnost nemám, ale co čtu příspěvek výše, brrr!

Já mám totiž i další kontaktní alergie - na kovy (nyní už profláklá klasika), ale i nějaké plasty (vyzkoušeno na slunečních brýlích) apod., vše řeším vyhýbáním se styku mé kůže s potenciálně nebezpečným materiálem a mám vcelku klid…

Jen jsem chtěla upozornit - kdesi jsem četla článek zkřížených alergiích (s potravinami) a latex tam byl často uváděn ve spojení s tropickým ovocem - mně se to vážně projevilo u kiwi, jen pro zajímavost, abys případěn nebyla překvapená, kdybys „spadla“ i do této skupiny… zde: http://www.zelenahvezda.cz/…e-na-latex/3

Raději anonymní M.

ahoj, tak já jsem našla jednu webovku: http://www.proalergiky.cz/…pasante.html

tak snad některé pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paky
14.6.11 13:11

Zkus Sagami Original 0.02 prodavaji je na lekarna.cz jeden stoji cca 60 korun. S pritelem jsme dloho zkouseli vsechno mozne a ja pak tyden trpela. Tento vikend jsme zkusili sagami a uz nic jineho nechci. Dokonce jsou ted na nejakem slevovem portalu (uz nevim jakem) ale vychazi tam na 249 za 12 kousku. Jsou se silikonovym olejem, ktery je nejmin alergizujici lubrikant tak by ti meli sednout. Jo i na ekondomy.cz jsou od nich byla ta sleva.

• Citovat
  • Upravit
Veru33
24.8.11 14:35

také mám alergii a vyřešila jsem to kondomy s tea tree, mají antiseptické účinky a sou v poho, jednou sem to riskla s klasickým kondomem a potřela lubrikantem s tea tree a také ok

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.4.12 10:19

Píši raději anonymně mám dotaz.

Začlo mně to poprvé v prosinci pálení gynekolog mně předepsal Globulus tetraborico a OK to bylo 1 měsíc a od té doby to mám ted nějak vkuse.
Napsal mně macmiror a vzal měn kultivaci. Dle kultivace jsem v pořádku. A příčina bude jinde. Ale řekl, mně že můžu se řadit k těm co mají reakci na latex. Po dobrání toho macmiroru to nebylo lepší zkusila jsem vitagin C a taky nic moc a znovu jsem šla k dr a ta mně dala zase Globulus tetraborico a bylo to dobré ale byl 1 sex s kondomem a během sexu se to stalo znova a jako není to zas tak strašný ale pálí mně to tam zase :twisted:
Volala jsem mu a prý mám klidně zase globulovat to jako mám globulovat nepřetržitě :mrgreen:

Je nějaká jiná prevence?Kondomy asi neužívat?

Díky moc za pomoc případě jaké jiné čípky zkusit co by pomohli na asi obnovu vaginální prostředí?

• Citovat
  • Upravit
85
5.6.13 15:37

Já jsem po porodu zvolila alternativu silikonového pesaru a spermicidu Pharmatex, který má na českém trhu prý nejlepší účinnost.
Když používáš spermicid ve spojení s pesarem, dáváš ho jen asi čajovou lžičku, takže se minimalizují případné nežádoucí účinky.
Vím, že na obnovu poševní mikroflory to není žádné terno, ale lepší než nic.., požíváš na mytí Lactacyd nebo něco na podobné bázi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.18 22:01

Alergie na latexové kondomy?

Dobrý den,

nevím, jak to napsat, ale už mě to trápí déle. Při sexu s partnerem mi není příjemné, když používáme latexové kondomy a lubrikační gel na vodní bázi. Třeba posledně mě to až bolelo. U gynekoložky jsem byla nedávno, dle testů jsem zdravá a na problematiku nutnosti používání lubrikačního gelu, mi gynekoložka řekla, že to může být způsobeno dlouhodobým užíváním hormonální antikoncepce. Nemohu si dovolit vysadit prášky :( ale také si chci společné chvíle s partnerem užívat jako dříve. Jak přesně se pozná alergie na latexové kondomy?

• Citovat
  • Upravit
467
14.2.18 23:47
@Anonymní píše:
Dobrý den,nevím, jak to napsat, ale už mě to trápí déle. Při sexu s partnerem mi není příjemné, když používáme latexové kondomy a lubrikační gel na vodní bázi. Třeba posledně mě to až bolelo. U gynekoložky jsem byla nedávno, dle testů jsem zdravá a na problematiku nutnosti používání lubrikačního gelu, mi gynekoložka řekla, že to může být způsobeno dlouhodobým užíváním hormonální antikoncepce. Nemohu si dovolit vysadit prášky :( ale také si chci společné chvíle s partnerem užívat jako dříve. Jak přesně se pozná alergie na latexové kondomy?

K alergii na latex těžko říct, nikdy jsem si testy nedělala, nemám to potvrzené. Jediné, co mohu říct, že se mi udělalo blivno po styku s v podstatě jakýmkoliv latexem. Ale opravdu špatně a slabo a nazvracení. Jednou jsem to probírala s doktorem (taky s gynekologem) a ten mi doporučil dojít si na alergologii. Přiznám se, že jsem se na to vyprdla a prostě nic latexového nepoužívám. Jen u doktorů rukavice a to mi pak občas bývá nedobře. Takže asi u tebe jedině alergologie.

S tím gelem už je to jednodušší a mohu poradit. Kromě vodní báze je ještě silikonová (ta třeba nesedí mně) a spoustu žen si ji chválí. Navíc oproti vodní bázi nehrudkovatí a vydrží mnohem déle kluzký. Taky existují kombinované gely. V době, když jsem ještě pracovala v EC si pamatuju, že jsem měli skvělou řadu lubrikačních gelů pro velmi citlivé ženy, na obou bázích. Snad nebude, zle když napíšu značku - jedná se o EROS (extrémně jemná pak řada Pjur woman eros). Ano jsou trošku dražší (nekupovat v EC) Ale velmi dobře lubrikují a dlouho vydrží, takže myslím, že se to určitě vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí