Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
potřebuju nutně poradit, protože už nevím, jak to řešit dál.
Dcerka je opruzená už tak cca 5 týdnů. Pipi i zadeček. Nemá to mokvavý nebo nějaký úplně brutální, ale věčně prostě červený. Nikdy to takhle dlouho nepamatuju, ani při plenkách, takže fakt netuším, z čeho to může být. Zkoušely jsme : Rybilku, Imazol, zinkovou mast, Pevaryl na předpis, měsíčkovou vazelínu, hypermangan. koupele, heřmánkové koupele.
Na dětské gyndě dostala Macmiror comlex-mast, lehce antibiotickou. Dnes je to 10.den,a opět to nezabralo. Pokud nějaké zlepšení, tak max.na den, dva, jinak to má pořád. Někdy je v klidu a vypadá to, že už to bude dobrý, jindy se škrábe. Jo a taky jsme dostaly proti roupám Vermox, pro jistotu, to jsem dala malý 2 pilulky po 14 dnech.
Zřejmě zase budeme muset jít k doktorce, nejradši bych si už řekla o stěr..
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip? ![]()
@marcellia píše:
Zdravím,
Dcerka je opruzená už tak cca 5 týdnů. Pipi i zadeček. Nemá to mokvavý nebo nějaký úplně brutální, ale věčně prostě červený. Nikdy to takhle dlouho nepamatuju, ani při plenkách, takže fakt netuším, z čeho to může být. Zkoušely jsme : Rybilku, Imazol, zinkovou mast, Pevaryl na předpis, měsíčkovou vazelínu, hypermangan. koupele, heřmánkové koupele.
Na dětské gyndě dostala Macmiror comlex-mast, lehce antibiotickou. Dnes je to 10.den,a opět to nezabralo. Pokud nějaké zlepšení, tak max.na den, dva, jinak to má pořád. Někdy je v klidu a vypadá to, že už to bude dobrý, jindy se škrábe. Jo a taky jsme dostaly proti roupám Vermox, pro jistotu, to jsem dala malý 2 pilulky po 14 dnech.
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip?
Já to teď řeším u 7-mi měsíční s nasazením příkrmů. Už jsem vysadila všechno a zbyla brambora a mrkev. Teď se v diskuzích dočítám, že to může dělat mrkev, tak ještě vysadím i tu. A že to souvisí také často s růstem zoubků, což by mohl být náš případ, zoubky ještě nemá a podle zubařky se spodní brzy vyklubou. Ty budeš mít asi příčinu jinde, když je starší, tak jsem zvědavá, co ti kdo poradí.
@marcellia píše:
Zdravím,
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip?
jak to, že jí ten stěr nedělali, když jste byli na gyndě? ![]()
Co Sudocrem? Anebo jiny krem na opruzeniny pro mimina. Jako spis jit cestou tech masti pro mimina, co jsou spis preventivni a davat je pravidelne, i kdyz je to v klidu.
A spodni pradlo cista bavlna, 100%
A co ji nechat par dni chodit naostro v sukni,2× denne sprcha a pak ofenovat? Kdyz vidim ty masti, co uz jste zkusili, tak vas asi Bepanthen nevytrhne.Moje dcera taky trpi na opruzeniny, hodne se poti, ve vysledku nejvic pomaha vzduch a prave bepanthen. Drzim vam palce. A zmena praciho prasku?
U nás stačí umyt intim gelem (klasicke mydlo stipalo) a potřít vatičkou namocenou v detskem olejicku nebo mastickou Aviril. Nechat co nejvic vetrat-volne teplacky. Hledala bych pricinu. Neutira se na záchodě sama?
Nám když už nic, tak pomohl obyč práškovej zásyp, ten, co se nedoporučuje už, ale za našich rdičů nic jinýho nebylo.
@ejviska píše:
Co Sudocrem? Anebo jiny krem na opruzeniny pro mimina. Jako spis jit cestou tech masti pro mimina, co jsou spis preventivni a davat je pravidelne, i kdyz je to v klidu.
A spodni pradlo cista bavlna, 100%
my taky vyzkoušely už všechno možné, nic nepomáhá.. určitě 5-6 typů mastí, jednu nám i vyrobili v lékárně a nic.. jen mírné zklidnění do další stolice.. jak se pokaká, rozjede se to nanovo
Nech ji luftovat, v sukni doma bez kalhotek. Jinak volne bavlnene obleceni. Vynechat sladkosti.
Ty zuby by to taky mohly byt, nekomu se meni v peti letech.
Dávám jí právě jen bavlněné prádlo, peru v sensitiv gelu. Bepanthen a lepší sušení můžeme vyzkoušet. Malá je citlivější na spodek sice už dlouho, jenže vždycky právě stačila měsíčková mast z DM a bylo to v cajku. A i když neměla nic, tak jsem ji tím třeba obden namazala, preventivně.
@Moise no právě
,taky jsem stěr čekala. Ona jí jen prohlédla na koze, posvítila..
@MartinaCV píše:
my taky vyzkoušely už všechno možné, nic nepomáhá.. určitě 5-6 typů mastí, jednu nám i vyrobili v lékárně a nic.. jen mírné zklidnění do další stolice.. jak se pokaká, rozjede se to nanovo
Jak pokaka? Nema plinky, ne? Tak v tom pripade osprchovat po kazde stolici, ale mozna by to chtelo vzit stolici na bakteriologicke vysetreni.
@marcellia píše:
@Moise no právě,taky jsem stěr čekala. Ona jí jen prohlédla na koze, posvítila..
já jsem si musela stěr vyřvat.. nechápu, proč s tím doktorka dělala takové ciráty, napřed do mě ryla, že jí neutírám po čůrání, pak zase, že má roupy (neměla).
Pak teda milostivě stěr udělala s tím, že je to stejně zbytečný a pak mi volala výsledky, že ji tam vyšel streptokok a stafylokok, ať okamžitě přijdeme pro atb ![]()
Dobrala je a od té doby má klid.
@yse píše:
U nás stačí umyt intim gelem (klasicke mydlo stipalo) a potřít vatičkou namocenou v detskem olejicku nebo mastickou Aviril. Nechat co nejvic vetrat-volne teplacky. Hledala bych pricinu. Neutira se na záchodě sama?
Intim gel jsme používaly obě, nejdřív od Oriflameu a teď Nivea, gynekoložka říkala, že když už mýdlo, tak dětské klasické neparfémované. To samý toaleťák bez vůně.
Doma jí utírám já, ve školce je to na ní, dávám jí s sebou i rybilku, kdyby jí to svědilo, chuděru.