Opruzeniny u 5leté - nic nepomáhá

4058
7.5.17 23:18

Opruzeniny u 5tileté-nic nepomáhá

Zdravím,
potřebuju nutně poradit, protože už nevím, jak to řešit dál.
Dcerka je opruzená už tak cca 5 týdnů. Pipi i zadeček. Nemá to mokvavý nebo nějaký úplně brutální, ale věčně prostě červený. Nikdy to takhle dlouho nepamatuju, ani při plenkách, takže fakt netuším, z čeho to může být. Zkoušely jsme : Rybilku, Imazol, zinkovou mast, Pevaryl na předpis, měsíčkovou vazelínu, hypermangan. koupele, heřmánkové koupele.
Na dětské gyndě dostala Macmiror comlex-mast, lehce antibiotickou. Dnes je to 10.den,a opět to nezabralo. Pokud nějaké zlepšení, tak max.na den, dva, jinak to má pořád. Někdy je v klidu a vypadá to, že už to bude dobrý, jindy se škrábe. Jo a taky jsme dostaly proti roupám Vermox, pro jistotu, to jsem dala malý 2 pilulky po 14 dnech.
Zřejmě zase budeme muset jít k doktorce, nejradši bych si už řekla o stěr..
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9723
7.5.17 23:24
@marcellia píše:
Zdravím,
Dcerka je opruzená už tak cca 5 týdnů. Pipi i zadeček. Nemá to mokvavý nebo nějaký úplně brutální, ale věčně prostě červený. Nikdy to takhle dlouho nepamatuju, ani při plenkách, takže fakt netuším, z čeho to může být. Zkoušely jsme : Rybilku, Imazol, zinkovou mast, Pevaryl na předpis, měsíčkovou vazelínu, hypermangan. koupele, heřmánkové koupele.
Na dětské gyndě dostala Macmiror comlex-mast, lehce antibiotickou. Dnes je to 10.den,a opět to nezabralo. Pokud nějaké zlepšení, tak max.na den, dva, jinak to má pořád. Někdy je v klidu a vypadá to, že už to bude dobrý, jindy se škrábe. Jo a taky jsme dostaly proti roupám Vermox, pro jistotu, to jsem dala malý 2 pilulky po 14 dnech.
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip? :nevim:

Já to teď řeším u 7-mi měsíční s nasazením příkrmů. Už jsem vysadila všechno a zbyla brambora a mrkev. Teď se v diskuzích dočítám, že to může dělat mrkev, tak ještě vysadím i tu. A že to souvisí také často s růstem zoubků, což by mohl být náš případ, zoubky ještě nemá a podle zubařky se spodní brzy vyklubou. Ty budeš mít asi příčinu jinde, když je starší, tak jsem zvědavá, co ti kdo poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
7.5.17 23:25
@marcellia píše:
Zdravím,
Nemáte podobnou zkušenost? Pokud ano, co pomohlo? Nějaký tip? :nevim:

jak to, že jí ten stěr nedělali, když jste byli na gyndě? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
7.5.17 23:25

Co Sudocrem? Anebo jiny krem na opruzeniny pro mimina. Jako spis jit cestou tech masti pro mimina, co jsou spis preventivni a davat je pravidelne, i kdyz je to v klidu.
A spodni pradlo cista bavlna, 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4153
7.5.17 23:27

A co ji nechat par dni chodit naostro v sukni,2× denne sprcha a pak ofenovat? Kdyz vidim ty masti, co uz jste zkusili, tak vas asi Bepanthen nevytrhne.Moje dcera taky trpi na opruzeniny, hodne se poti, ve vysledku nejvic pomaha vzduch a prave bepanthen. Drzim vam palce. A zmena praciho prasku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
7.5.17 23:27

U nás stačí umyt intim gelem (klasicke mydlo stipalo) a potřít vatičkou namocenou v detskem olejicku nebo mastickou Aviril. Nechat co nejvic vetrat-volne teplacky. Hledala bych pricinu. Neutira se na záchodě sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.5.17 23:28

Nám když už nic, tak pomohl obyč práškovej zásyp, ten, co se nedoporučuje už, ale za našich rdičů nic jinýho nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
7.5.17 23:28
@ejviska píše:
Co Sudocrem? Anebo jiny krem na opruzeniny pro mimina. Jako spis jit cestou tech masti pro mimina, co jsou spis preventivni a davat je pravidelne, i kdyz je to v klidu.
A spodni pradlo cista bavlna, 100%

my taky vyzkoušely už všechno možné, nic nepomáhá.. určitě 5-6 typů mastí, jednu nám i vyrobili v lékárně a nic.. jen mírné zklidnění do další stolice.. jak se pokaká, rozjede se to nanovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
7.5.17 23:29

Jo, ten Bepanthen nam taky pomahal dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.5.17 23:30

Nech ji luftovat, v sukni doma bez kalhotek. Jinak volne bavlnene obleceni. Vynechat sladkosti.

Ty zuby by to taky mohly byt, nekomu se meni v peti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
7.5.17 23:32

Dávám jí právě jen bavlněné prádlo, peru v sensitiv gelu. Bepanthen a lepší sušení můžeme vyzkoušet. Malá je citlivější na spodek sice už dlouho, jenže vždycky právě stačila měsíčková mast z DM a bylo to v cajku. A i když neměla nic, tak jsem ji tím třeba obden namazala, preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
7.5.17 23:33

@Moise no právě :nevim:,taky jsem stěr čekala. Ona jí jen prohlédla na koze, posvítila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
7.5.17 23:34
@MartinaCV píše:
my taky vyzkoušely už všechno možné, nic nepomáhá.. určitě 5-6 typů mastí, jednu nám i vyrobili v lékárně a nic.. jen mírné zklidnění do další stolice.. jak se pokaká, rozjede se to nanovo

Jak pokaka? Nema plinky, ne? Tak v tom pripade osprchovat po kazde stolici, ale mozna by to chtelo vzit stolici na bakteriologicke vysetreni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56295
7.5.17 23:36
@marcellia píše:
@Moise no právě :nevim:,taky jsem stěr čekala. Ona jí jen prohlédla na koze, posvítila..

já jsem si musela stěr vyřvat.. nechápu, proč s tím doktorka dělala takové ciráty, napřed do mě ryla, že jí neutírám po čůrání, pak zase, že má roupy (neměla).
Pak teda milostivě stěr udělala s tím, že je to stejně zbytečný a pak mi volala výsledky, že ji tam vyšel streptokok a stafylokok, ať okamžitě přijdeme pro atb :roll:
Dobrala je a od té doby má klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
7.5.17 23:36
@yse píše:
U nás stačí umyt intim gelem (klasicke mydlo stipalo) a potřít vatičkou namocenou v detskem olejicku nebo mastickou Aviril. Nechat co nejvic vetrat-volne teplacky. Hledala bych pricinu. Neutira se na záchodě sama?

Intim gel jsme používaly obě, nejdřív od Oriflameu a teď Nivea, gynekoložka říkala, že když už mýdlo, tak dětské klasické neparfémované. To samý toaleťák bez vůně.
Doma jí utírám já, ve školce je to na ní, dávám jí s sebou i rybilku, kdyby jí to svědilo, chuděru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek