Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky máte někdo zkušenost z ořezem krčních mandlí zároveň odstranění nosní mandle a vysatí vody ze středo uší u 3 letých dětí? Zajímá mě jak děti reagovali po operaci, narkoza, bolest. Moc děkuji za informace ![]()
S krční mandlí mám zkušenost vlastní, pamatuji si to od 4 let dodnes. Ale ani ne tak bolest, jako takový ten blbý zážitek ze sálu a pod…
S nosní mám teď čerstnou zkušenost u dcery. Po narkóze zvracela, ale jinak ok. Ale je taková ubolená, bolí jí v krku, jazyk, smrká trochu krve, je z toho taková přešlá, ale jinak ok. A co je zajímavé, má pořád hlad, doteď jedla hrozně bídně.
Nás to tet v březnu čeka a vše naraz a mám s toho šíleny strach. Syn tet špatně dýchá je často nemocný i Když by rad do školky a v noci dost chrápe a přestává dýchat, vím že je to pro jeho zdraví ale ten pocit strachu mám větší každým dnem.
Vaší dceru po operaci něco bolelo nebyla zmatena po narkoze? Pokud se mohu zeptat kde jste na zakroku byli? ![]()
Byla jsem ze starší v Modřanech http://fortmedica.cz/orl-modrany/.
Dceři bylo necelých pět má tzv. krční štěpy (cca 1/3 uřízli). Dceři je devět a od operace má pokoj. Na operaci byla z důvodů, že mandle měla velké a v noci měla zástavy dechu. Týden byla na zmrzlinách potom pomalu začala jíst kašovitou starvu…do školky šla cca po měsíci (byla jsem na mateřské s mladší a tak jsem neřešila čas…šla až jsem uznala, že je úplně ok a jí vše i kyselé.
Bolelo jí to hodně cca tři dny a pak už se to zlepšovalo…pro představu rány nekrvácejí vůbec udělá se hned strup a ten se, ale odlupuje takže hlídat hlavně v noci..spala jsem sní ccs tři týdny v manželské posteli.
S mladší pět let jdu teď 28.2. na nosní zas tam…pokud máš nějaké otázky pošli mi zprávu.
platila jsem za ty krční cca 20 tis a teď za ty nosní chtějí 11tis.
Blanka
Příspěvek upraven 03.02.18 v 22:38
Byla jsem ze starší v Modřanech http://fortmedica.cz/orl-modrany/.
Dceři bylo necelých pět má tzv. krční štěpy (cca 1/3 uřízli). Dceři je devět a od operace má pokoj. Na operaci byla z důvodů, že mandle měla velké a v noci měla zástavy dechu. Týden byla na zmrzlinách potom pomalu začala jíst kašovitou starvu…do školky šla cca po měsíci (byla jsem na mateřské s mladší a tak jsem neřešila čas…šla až jsem uznala, že je úplně ok a jí vše i kyselé.
Bolelo jí to hodně cca tři dny a pak už se to zlepšovalo…pro představu rány nekrvácejí vůbec udělá se hned strup a ten se, ale odlupuje takže hlídat hlavně v noci..spala jsem sní ccs tři týdny v manželské posteli.
S mladší pět let jdu teď 28.2. na nosní zas tam…pokud máš nějaké otázky pošli mi zprávu.
platila jsem za ty krční cca 20 tis a teď za ty nosní chtějí 11tis.
Blanka
Příspěvek upraven 03.02.18 v 22:38
@Boxer
Resim to same. Mam dvouleteho syna a ceka ho odstraneni nosnich mandli, odsati vody ze stredousi a aplikace ventilacnich trubicek.
Kam na to jdete?
@Blanka S
Prosim? 20 a 11tis.? ![]()
Tu kliniku neznam. Je soukroma? Nebo proc to stalo tolik?
Ja budu platit 2000 u syna za odstraneni nosnich mandli pomoci laseru.
Příspěvek upraven 04.02.18 v 05:41
My jdeme do Břeclavi zvažovala jsem dětskou v Brně ale tam je problem z ubytovanim rodiči a v Břeclavi bez problemu. Malej má nosní dost zvětšenou a brání mu v dýchaní to same i krční. Měl během 2 měsícu 3 zánět nosohltanu a 2 angíny po sobě. Smířila jsem se s tou nosní ale tet Co oznamily zbytek jsem na prášky, možná to přeháním a budu překvapená
jak u brání krve.
Maminky jak dlouho jste byli v nemocnici? My máme být 5 dní skrz ty krční mandle. Davají dětem hned něco od bolesti?
Ahoj, resim zrovna to same- syn 4 roky - pristi pondělí nástup na nosní a ořez krčních… pořád přemýšlím zda ty krční nezrušit - angíny nemívá, má je jen veliké do toho je astmatik - pediatr a alergolog řekli, ať krční pryč nedáváme ale 2 orl doktori řekli, že jen nosní mandle s největší pravděpodobností nepomůže… ![]()
@pedigka synovi dávasli trubičky až ve 4 letech, ve 3 vytrhli nosní mandli, ale nepomohlo - po trubičkách úplně jiné dítě, obrovský posun ve všem, ohledně uší a nosu úplně zdravý… dodnes lituji, že mu je nedali hned při trhání mandlí, ušetřili bychom si narkózu a rok trápení…proto možná řeším teď toho mladšího tolik…
@liky
Bohuzel ohledne krcnich mandli neporadim. Krcni mandle u syna dr. nekomentoval.
Dekuji za povzbuzeni. Jak se pak grometky dostaly ven? Vypadly samy? Nebo to ostranovali zase v narkoze?
@pedigka drzely jak pribite
takze po roce a pul jsme museli zas pod narkózu- ale nejakou lehkou, byl brzy fit…a to nas na zacatku všichni strasili, ze grometky vypadnou klidne za mesic ![]()
Můžete nás pak informovat jak vše u vás dopadlo jak vše vaš syn zvladl atd.. Kam jdete na zakrok liky?