Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@KaroliS taky mam pocit, ze je tezsi hledat jmeno pro kluka. Na holku mam 10 ruznych napadu. U kluka jsem mela favorita Olivera, Sebastiana nebo Filipka. Co proslo filtrem od manzela uz vime.
@Anna766 píše:
Já ho doma mám. A Fifo mu nikdo nikdy neříkal. Nastesti. Protoze, to je fakt, to je děsný.
Ja jsem se s tim setkala az v dospelosti. Filipum, ktere jsem znala ze skoly nebo z okoli, se tak nerikalo. Nevim, jestli je to nejak regionalne podminene, ale kdyz to slysim, uplne me otrepe. Pritom Filip je tak pekne jmeno jak pro male dite, tak pro urostleho chlapa.
@a12 Me Dan a Kuba az tak nevadi, i kdyz se mi taky nelibi, ale ten Fifa nebo Filda me vylozene irituje. Je pravda, ze i muj mladsi syn ma zdrobnelinu, ktera se mi nelibi, Jmenuje se Teodor a rikali mu Teosek. Ale rikali mu tak hlavne ve skolce, kdyz mel dva roky, byl takovy mazlivy nuchavy a byl tam nejmladsi. Asi jim Teo neprislo dost zdrobnele. On si tak sam jednu dobu rikal, kdyz byl mensi. Ale to mi az tak nevadilo, protoze Teosek je pouzitelne opravdu jen pro male dite. Uz ted, kdy jsou mu 4 roky, tak ho malokdo nazve Teoskem, Pro drtivou vetsinu lidi i sam pro sebe uz je Teo.
@KaroliS @warita Souhlasim, taky mi prijde, ze mezi klucicimi je pro me mnohem uzsi vyber tech, co se mi libi. I kdyz pro prvni dva syny jsme vybrali jmena snadno, v podstate uz pred jejich pocetim, no ale tim jsme skoncili a mit vic kluku, tak jsme v koncich. Nastesti se treti dite rozhodlo, ze bude holka a dalsi uz neplanujem. ![]()
@Hoa Mai píše:
Ja jsem se s tim setkala az v dospelosti. Filipum, ktere jsem znala ze skoly nebo z okoli, se tak nerikalo. Nevim, jestli je to nejak regionalne podminene, ale kdyz to slysim, uplne me otrepe. Pritom Filip je tak pekne jmeno jak pro male dite, tak pro urostleho chlapa.@a12 Me Dan a Kuba az tak nevadi, i kdyz se mi taky nelibi, ale ten Fifa nebo Filda me vylozene irituje. Je pravda, ze i muj mladsi syn ma zdrobnelinu, ktera se mi nelibi, Jmenuje se Teodor a rikali mu Teosek. Ale rikali mu tak hlavne ve skolce, kdyz mel dva roky, byl takovy mazlivy nuchavy a byl tam nejmladsi. Asi jim Teo neprislo dost zdrobnele. On si tak sam jednu dobu rikal, kdyz byl mensi. Ale to mi az tak nevadilo, protoze Teosek je pouzitelne opravdu jen pro male dite. Uz ted, kdy jsou mu 4 roky, tak ho malokdo nazve Teoskem, Pro drtivou vetsinu lidi i sam pro sebe uz je Teo.
Našemu to jméno fakt sedí. Je to moc hodný, tichý, neprůbojný, klidný kluk. Takze Filípek, pak Filip, Fíla…k němu by rázné chlapské jméno (Karel, Richard, Viktor atd) prostě nešlo.
@KaroliS “ Myslim, ze to jmeno moc popularni neni, v cechach, v zahranici je v top 10.” A prozradis, jaké je to jméno?
Nebo mi to uniklo? ![]()
@warita píše:
ne, necetla. Ja se sice v cechach narodila, ale vetsinu sveho zivota jsem zila v zahranici. A cervenou knihovnu nectu. Ja jsem brouzdam spis v sci-fi.
Doubtavka Přemyslovna byla princezna z Čech a polská královna.
@tehule2019 píše:
@KaroliS “ Myslim, ze to jmeno moc popularni neni, v cechach, v zahranici je v top 10.” A prozradis, jaké je to jméno?Nebo mi to uniklo?
Nezlob se ale neprozradim. Nechci, aby bylo na socialnich sitich a nekdo ho odkoukal..
@KaroliS píše:
Nezlob se ale neprozradim. Nechci, aby bylo na socialnich sitich a nekdo ho odkoukal..
My máme třeba Matildu, což myslím taky není úplně rozšířené jméno. A naopak by mi prislo hezké, kdybychom někoho “natukli” a inspirovali
Ale chapu ze ne každý to tak má. Ale jsem teda taky zvědavá, jaké je to jméno
Projdu asi zahraniční žebříčky ![]()
@Anonymní píše:
My máme třeba Matildu, což myslím taky není úplně rozšířené jméno. A naopak by mi prislo hezké, kdybychom někoho “natukli” a inspirovaliAle chapu ze ne každý to tak má. Ale jsem teda taky zvědavá, jaké je to jméno
Projdu asi zahraniční žebříčky
Jsem taky pro chloe
protoze jinak mi to příslo jak jmena u nas
emma, sofie, mia..
V Česku Chloe? jakože Ahoj CHlo… se omlouvám, ale jako bych si právě odplivla a odchrchlala…
soutěž o nejvíce netradiční jméno mi přijde přesně proti zájmu dítěte
je tolik krásných českých jmen…
@Anonymní píše:
My máme třeba Matildu, což myslím taky není úplně rozšířené jméno. A naopak by mi prislo hezké, kdybychom někoho “natukli” a inspirovaliAle chapu ze ne každý to tak má. Ale jsem teda taky zvědavá, jaké je to jméno
Projdu asi zahraniční žebříčky
Tak to ja zas chapu, ze nekdo inspirovat nechce. My mate ted stejny jmena deti se Spotakovou a uplne nadsena z toho nejsem. Zvlast kdyz osobnosti inspiruji nejvic
![]()