Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Chloe máme v rodině, v mladším školním věku (čteno Klouí). V kombinaci s českým příjmením. V rodině jsme si po prvním šoku zvykli, děti ve třídě to neřeší, dneska je v televizi spousta amerických pohádek a často se v nich tak jmenuje nějaká holčička. Problém je bohužel s tím, že jméno se úplně jinak píše a jinak vyslovuje, malá měla sama problém to pochopit, když se učila podepisovat.
Jenže ono se to čte Chloé (a Kloé) a nikoliv „Klouý“. Jedná se o řecké jméno.
@mojmira píše:
Ilja je ženské nebo mužské jméno? třeba herec Ilja Racek, muž a mé kolegyně maminka byla Ilja
Ilja je slovanská přesmyčka hebrejského jména Elija(h).
@Morrígan Ní_Boii píše:
Jenže ono se to čte Chloé (a Kloé) a nikoliv „Klouý“. Jedná se o řecké jméno.
Ona je Chloe, ne Chloé. Rodiče to vyslovují anglicky, takže my taky. ![]()
@warita píše:
@KaroliS taky mam pocit, ze je tezsi hledat jmeno pro kluka. Na holku mam 10 ruznych napadu. U kluka jsem mela favorita Olivera, Sebastiana nebo Filipka. Co proslo filtrem od manzela uz vime.
Já to mám přesně naopak, na holku nemůžu vybrat jméno a pro kluka jsem jich měla asi 5, favorit byl taky Oliver ![]()
@Anonymní píše:
Ona je Chloe, ne Chloé. Rodiče to vyslovují anglicky, takže my taky.
To je prašť jak uhoď
Příspěvek upraven 26.11.19 v 18:30
@Anonymní píše:
Já to mám přesně naopak, na holku nemůžu vybrat jméno a pro kluka jsem jich měla asi 5, favorit byl taky Oliver
Fakt jo? Tak me se taky libi treba Oliver, Krystof, Dominik, jenze to jsou hrozne casta jmena a ta necastna jsou sprominutim faaaaakt divna:-) Jako treba Sava, Milo, a podobne…Kdezto necasta jmena pro holcicky jsou i tak kouzelny. Pro me:-)
Jinak me se pro kluky hodne libi Jeremias, Elias, Tadeas a tak… ale to k nasemu prijmeni by byl fakt vysmech ![]()
@KaroliS píše:
Fakt jo? Tak me se taky libi treba Oliver, Krystof, Dominik, jenze to jsou hrozne casta jmena a ta necastna jsou sprominutim faaaaakt divna:-) Jako treba Sava, Milo, a podobne…Kdezto necasta jmena pro holcicky jsou i tak kouzelny. Pro me:-)
Já právě žádného Olivera v okolí nemám, tak se mi líbil i proto, že mi to přišlo originální. I když teď už to bude asi častější jméno. Pro holčičku nějak prostě nemůžu najít originální jméno, které se dá použít, co tady psaly baby, tak to je sice originální, ale většina hrozná teda ![]()
@KaroliS píše:
Jinak me se pro kluky hodne libi Jeremias, Elias, Tadeas a tak… ale to k nasemu prijmeni by byl fakt vysmech
Tohle jsou hezké jména, za mě nejhezčí Jeremiáš, ale chápu, že ne vždy to jde k příjmení
@Anonymní píše:
Já právě žádného Olivera v okolí nemám, tak se mi líbil i proto, že mi to přišlo originální. I když teď už to bude asi častější jméno. Pro holčičku nějak prostě nemůžu najít originální jméno, které se dá použít, co tady psaly baby, tak to je sice originální, ale většina hrozná teda
Mně se třeba líbí holčičí jména, která nejsou nijaká extra často dávaná a ani nijak šokující, třeba Justýna, Johana, Adina, Viola, Marika, Gréta, Anastázie, Apolena ![]()
Ještě k té originalitě, tak zrovna o víkendu jsem s kamarádkou řešila, že má klientrku s dcerkama Annabell, Annastázie a Anna - Bella, Stázka a Anna, osobně mi to příjde hodně matoucí, ale i v porodnici semnou ležela paní, co měla doma Annastázii a porodila Annu. Čili, asi hodně oblíbené ![]()
A asi kdo už dá nějakou tuto variantu, tak se toho drží, protože tady byla (a nebo je) uživatelka s dětmi Anabella a Izabella.
Neberte to jako výsměch (kdyby jste se tady našly), jen jsem ted tak nad tím přemýšlela, protože sama jsem jméno pro druhou dceru vybírala tak, aby se hodilo ke starší.
![]()
@chs.jasmin U nas se vsichni jmenujeme se zacatkem MAR - ale to nasi neplanovali. A my mame Jana a druhy bude bud Jakub nebo Johana… ale ze to je na stejny pismeno mi doslo az ted
Mne prijde matouci pro ty deticky, ze se budou treba vyslovovat jinak, nez se to pise (treba Jessica). Ale proste je to ted moderni
I kdyz v porodnici byla pani a ta mela Ebigejl (psano presne tak, tak to mi prislo dost zvlastni, protoze jsem zatim vsude videla psano jako Abigeil).
@Monana90 Je a nejsi Markéta s mužem Markem a dětmi Madlen a Markem? ![]()
Já měla dívčí příjmení hodně cizí a byli jsme jediní v čr a neustále jsem vysvětlovala, hláskovala a přesto to lidi psali špatně a jakmile v čekárně sestřička neuměla vyslovit, byla jsem to já
Takže moje děti mají sice tuctová, česká ale originální jména ![]()
Vcera jsme s dcerkou poslouchaly Popelku a tam se jeji zle sestry jmenovaly Amina a Adlina.-)