Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne se Filip taky libil pro druhyho, ale uz mame dva sousedy filipky, tak to padlo
Ale oliver se mi libi ještě vic a k Lea mi to prijde super..
Ale mne by takový jmeno taky neproslo, pritel je spis na tu klasiku..
@warita
Taky Ti gratuluji k chlapečkovi, preju ať se vam narodí Filípek zdravy
.
@a12 Oliver je moc pekny, ale manzel byl silne proti. Jeho protinavrh byl Ignac a Jozef. Takze jsem rada za Filipa, na tom jsme se shodli dosti rychle a uz to nebudu menit. ![]()
@_.Emilyyy zatim vse vypada dobre. Pokud pujde vsechno podle planu, porodim kolem noveho roku. U vas uz dalsi nebude, ze?
@warita píše:
@a12 Oliver je moc pekny, ale manzel byl silne proti. Jeho protinavrh byl Ignac a Jozef. Takze jsem rada za Filipa, na tom jsme se shodli dosti rychle a uz to nebudu menit.@_.Emilyyy zatim vse vypada dobre. Pokud pujde vsechno podle planu, porodim kolem noveho roku. U vas uz dalsi nebude, ze?
Tak to je moc prima, tak snad vse pujde podle planu
.
Bohužel u nas dalsi nebude, mrzi mě je to, hlavne vůči memu partnerovi. Nekolik let jsme se o miminko bezúspěšně snažili.
@warita tyyjo tak to jsi me s Filipem prekvapila
bych rekla, ze das mene frekventovane jmeno. Me se libi, ale teda ta cetnost uz moc ne. Syn ma ted ve tride dva a sam rika, ze ho to stve a je taky, ze se pletou.
Ja mela obavu u starsiho syna, podle reakci okoli, jestli ve skole nebude mit se jmenem trochu trable. Ale uz je ve treti tride a krom toho, ze si ho vsichni pamatuji, tak ve vetsine chvali. Jak ucitele, tak deti (i cizi
). Tak jsem moc rada.
Me mrzi, ze nikdy nepojmenuju holcicku. Tam bych mela tolik variant. U kluku to byl vyber na pikacu ![]()
@Anna766 píše:
Eulálie, to je dost originální.
Tak se jmenuje jedna moje spanelska kamaradka, rika si Lali. Pry ji tak pojmenovali, protozd v silne vericich rodinach je zvykem pojmenovat deti podle toho svateho, ktery se slavi v ten den, kdy se dite narodi. Komentuje to jako ten nejblbejsi zvyk, jaky zna. Z cehoz vyplyva, jak moc je se jmenem spokojena ![]()
@warita píše:
@_.Emilyyy Natalie je pekne.Mne je lito, ze uz nikdy nebudu vybirat holcici jmeno. Cekam chlapecka.
Me se jmeno Lea taky hodne libi a zvazovala jsem ho pro druhou dceru - kdyby byla. Divam se ted na vyznam a toto me orpavdu zarazilo
Lea (varianta je Lia) je ženské křestní jméno. Jméno má hebrejský původ (hebrejsky לֵאָה, Le'ah), vykládá se jako „unavená“, ale znamená spíše „jalovici“. Boha jeho…
@warita Jee, my jsme meli Filipka vybraneho pro treti dite. Ja jsem s tom teda dost bojovala, protoze jak se mi to jmeno hrozne libi, tak jsem se bala, ze mu okoli bude rikat Fifo, coz uplne nesnasim. Nikdy jsem nepochopila, jak muze nekdo zprznit tak pekne jmeno tak hnusnou zdrobnelinou. Nicmene pote, co jsme vybrali pro prvni dva syny vsechna dve jmena, ktera se nam libila, jsme se dopracovali k Filipovi. Meli jsme to stejne jako vy s Oliverem, me se libilo, chlapovi ne (ted jsem rada, protoze kluci maji ve skolce dva, ale se svym jmenem jsou sami) a jeste jsme uvazovali o Antoninovi, ale me se moc nelibi v klucici variante. No, nakonec se dite rozhodlo, ze pujde cedtou mensiho odporu a vyklubala se holka, tam jsme se na jmenr shodli na prvni dobrou.
@KaroliS píše:
Me se jmeno Lea taky hodne libi a zvazovala jsem ho pro druhou dceru - kdyby byla. Divam se ted na vyznam a toto me orpavdu zaraziloLea (varianta je Lia) je ženské křestní jméno. Jméno má hebrejský původ (hebrejsky לֵאָה, Le'ah), vykládá se jako „unavená“, ale znamená spíše „jalovici“. Boha jeho…
Je to biblicke jmeno, ale vyklady se ruzni. Ona ta jalovice neni myslena jenom od kravy. Ma to byt mlada antilopa podle jinych prekladu. A to zase neni spatne, antilopy jsou elegantni, hbyte, divoke, nespoutane.
Nebo muzes brat latinsky puvod jmena, coz znamena lvice. Ja to beru latinsky, Leonka je moje lvicatko rozkosne. Moji tete se vyznam lvice nelibil. Nechapu proc. Tak to jmeno symbolizuje silu a odolnost, to zenska potrebuje. ![]()
@KaroliS píše:
Me se jmeno Lea taky hodne libi a zvazovala jsem ho pro druhou dceru - kdyby byla. Divam se ted na vyznam a toto me orpavdu zaraziloLea (varianta je Lia) je ženské křestní jméno. Jméno má hebrejský původ (hebrejsky לֵאָה, Le'ah), vykládá se jako „unavená“, ale znamená spíše „jalovici“. Boha jeho…
Znám Leu a učila jsem i Lea a jo, jméno je to krásné, ale vždycky se mi hodně blbě vyslovovalo. Takové mi přijde nelibozvučné a pro jazyk namáhavé. Lia i Leah se mi vyslovuje líp, asi bych dala tuto verzi.
Chlapeckých jmen je krásných spousta, souhlasím, přiznávám, že Filipa bych asi nedala. Je jich na mě moc - i když, u třetího děcka jsme se trefili do začátku módní vlny, tak jich je taky moc. ![]()
@Hoa Mai píše:
@warita Jee, my jsme meli Filipka vybraneho pro treti dite. Ja jsem s tom teda dost bojovala, protoze jak se mi to jmeno hrozne libi, tak jsem se bala, ze mu okoli bude rikat Fifo, coz uplne nesnasim. Nikdy jsem nepochopila, jak muze nekdo zprznit tak pekne jmeno tak hnusnou zdrobnelinou. Nicmene pote, co jsme vybrali pro prvni dva syny vsechna dve jmena, ktera se nam libila, jsme se dopracovali k Filipovi. Meli jsme to stejne jako vy s Oliverem, me se libilo, chlapovi ne (ted jsem rada, protoze kluci maji ve skolce dva, ale se svym jmenem jsou sami) a jeste jsme uvazovali o Antoninovi, ale me se moc nelibi v klucici variante. No, nakonec se dite rozhodlo, ze pujde cedtou mensiho odporu a vyklubala se holka, tam jsme se na jmenr shodli na prvni dobrou.
Já ho doma mám. A Fifo mu nikdo nikdy neříkal. Nastesti. Protoze, to je fakt, to je děsný.
@warita píše:
Je to biblicke jmeno, ale vyklady se ruzni. Ona ta jalovice neni myslena jenom od kravy. Ma to byt mlada antilopa podle jinych prekladu. A to zase neni spatne, antilopy jsou elegantni, hbyte, divoke, nespoutane.Nebo muzes brat latinsky puvod jmena, coz znamena lvice. Ja to beru latinsky, Leonka je moje lvicatko rozkosne. Moji tete se vyznam lvice nelibil. Nechapu proc. Tak to jmeno symbolizuje silu a odolnost, to zenska potrebuje.
Me se prave libil vyznam lvice.-) A souhlasim. Moje kamaradka je Leona, vsichni ji rikaji Lea..
@Hoa Mai píše:
No, znam Filipa a rika se mi fifo, nebo i fildo a taky se mi to moc nelíbí.. Ja to mam treba s jakubem, jakub se mi libi kuba uz ne..nebo Daniel se mi celkem libi, dan uz ne ![]()
Mych deti jména maj taky jednu variantu která se mi moc nelibi, ale neni to taková klasika jako u jakuba kuba, nebo daniela dan, takže jsem to neresila, my jim tak neříkali, ale starsi si tak začal jako malej rikat sam, bylo to pro nej lehky a mladsi mu tak taky rika a u nich mi to nevadi, ve skolce mu tak nikdo neříká, v rodine taky ne a z dospelych co vim jen sousedka ![]()
Příspěvek upraven 20.11.19 v 11:18
@SAJ píše:
Znám Leu a učila jsem i Lea a jo, jméno je to krásné, ale vždycky se mi hodně blbě vyslovovalo. Takové mi přijde nelibozvučné a pro jazyk namáhavé. Lia i Leah se mi vyslovuje líp, asi bych dala tuto verzi.Chlapeckých jmen je krásných spousta, souhlasím, přiznávám, že Filipa bych asi nedala. Je jich na mě moc - i když, u třetího děcka jsme se trefili do začátku módní vlny, tak jich je taky moc.
Je to tezky s jmenama. Jak pises, chces mene caste a za tri roky ma to jmeno kazda. Proste inspirujes. Ja kdyz se dcera narodila, tak jsem ani nidke moc nerikala, jak se jmenuje ze strachu, aby to nebyka druha Sofinka za par let. Ale asi zbytecne. Myslim, ze to jmeno moc popularni neni, v cechach, v zahranici je v top 10. Ale me se libi. Kazdopadne dcera by se radsi jmenoval Lucka - primo v tomto zneni.
Ja jsem ted tehotna, ale jdu na amnio, tak nevin, jak to dopadne. Zatim to vypadalo na dva kluky, tak jsem trosku premyslela a na nic kloudneho jsem neprisla. Pro ty kluky hledat jmeno je podle me tezsi… ![]()