Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@warita píše:
Leu mam doma ja. Obcas si nekdy tady na emimcu rypne. Prej tuctovea vubec, nic moc protoze na stejne urovni jako Emma, Ela a Stella ci co.
Lea samostatne se mi libi. Ja jsem to uvadela jako cele spojeni a je pravda, ze se mi na tom nelibi hlavne ta druha cast a vubec celkove to spojeni s typicky ceskym prijmenim. Stejne to jeji druhe krestni nikdo nepouziva a rikaji ji jen Leo. Lea mi tuctove neprijde, krome teto jedne neznam zadnou, jen jednu Leontynu.
A ty neznas film Leto s kovbojem, ze jsi nikdy neslysela jmeno Doubravka?
@a12 píše:
Predemnou se přeci nemusis obhajovat
To, co tu pises je zas jen urazeni jinych jmen a uplne zbytecnyja třeba emu pred 5ti lety vybranou mela
Ale ja vim, co si myslis. Ze uz tech jmen je dost a ze to, o tu bylo vzdy ( ze se vymyslela nova jmena - ta vsechna soucasna take tak vznikla), ze neni treba, ze pokrok neni treba. To uz jsi psala
@warita píše:
Myslim, ze jmeno Doubravka je snad v zdrobnene forme pouze. Znam ji z prace, mlada holka kolem 25 let. Uz jsem si na to zvykla, ale v zivote predtim jsem to jmeno neslysela.
Doubravka je originalni podoba jmena. Je to dcera meho byvaleho pritele. Je to v uzsim vyberu ceskeho kalendare.. docela caste jmeno… Jinak ad ta jmena evokujici prirodu, u nas je snad jeste Lesana - coz zni pro me uplne silene. A ted si vem americke Meadow, Brook, Willow, Raven a nebo ty protestantske jako je Faith, Hope, Destiny - zni uplne nornalne i pro amika a jediny duvod je, ze jsou proste casto davana. Verim ze na zacatku tez slo o exoty.-), ale jejich rodice verim, ze jmena dali kvuli silnemu vyznamu - takze trosku fanatici ze jo…ale za me dobry.-)
@a12 píše:
Predemnou se přeci nemusis obhajovat
To, co tu pises je zas jen urazeni jinych jmen a uplne zbytecnyja třeba emu pred 5ti lety vybranou mela
ne ne, spatne si me pochopila. Ja jsem pro, at si kazdy dava jake chce jmeno, ja to prave moc neresim. Kdyz se libi Ela nebo Ema, tak pro mne za mne. Ja jen popisovala, jak to na mne pusobi. Ale nikomu vyber nevymlouvam. ![]()
@warita píše:
Leu mam doma ja. Obcas si nekdy tady na emimcu rypne. Prej tuctovea vubec, nic moc protoze na stejne urovni jako Emma, Ela a Stella ci co.
Lea se mi líbí, je to krasne jmeno. Vybrali jste uzasne jmeno ![]()
Ma dcera ma obvykle jmeno a rikam si, ze by bylo lepsi, kdybych jí byvala dala nejake neobvykle, ale v te dobe se mi to jmeno libilo a netušila jsem, ze to bude, tak popularni
.
@Morrígan Ní_Boii píše:
Božena je stále použitelná
tvojí optikou jistě, máš i větší perly ![]()
Když se podíváš na fakta, ostatní lidé (rodiče) uvažují jinak, toto jméno už se řadu let vůbec nedává.
https://www.kdejsme.cz/…BEena/pocet/
@Hoa Mai píše:
Lea samostatne se mi libi. Ja jsem to uvadela jako cele spojeni a je pravda, ze se mi na tom nelibi hlavne ta druha cast a vubec celkove to spojeni s typicky ceskym prijmenim. Stejne to jeji druhe krestni nikdo nepouziva a rikaji ji jen Leo. Lea mi tuctove neprijde, krome teto jedne neznam zadnou, jen jednu Leontynu.
A ty neznas film Leto s kovbojem, ze jsi nikdy neslysela jmeno Doubravka?
neznam ![]()
@_.Emilyyy a jak se jmenuje dcerka? A co by se ti libilo dnes? Ty preference se casem meni.
@KaroliS píše:
Ale ja vim, co si myslis. Ze uz tech jmen je dost a ze to, o tu bylo vzdy ( ze se vymyslela nova jmena - ta vsechna soucasna take tak vznikla), ze neni treba, ze pokrok neni treba. To uz jsi psala
No ty vis velky kulovy asi ![]()
Ja jsem psala, ze nemam problém s cizím jmenem, ale s jmenem.. A nemyslim si, ze by byl az takovy problém vymyslet si svy jmeno Mesarošová si ho taky údajně vymyslela ruznymi kombinacemi pismen a vznikl z toho elian nebo tak něco, udajne museli cekat na schválení, ale zrovna tenhle pripad se mi moc nezdá protoze uz tenkrát jsem na to jmeno koukala a naky dite ho uz melo
ale to je jedno..
Ale prostě mi prijde jako ulet dat třeba to zmíněný cislo ![]()
Příspěvek upraven 19.11.19 v 19:57
@warita píše:
Myslim, ze jmeno Doubravka je snad v zdrobnene forme pouze. Znam ji z prace, mlada holka kolem 25 let. Uz jsem si na to zvykla, ale v zivote predtim jsem to jmeno neslysela.
Ty's nečetla o Doubravce Přemyslovně?
https://www.databazeknih.cz/…lovna-263090
@warita píše:
@_.Emilyyy a jak se jmenuje dcerka? A co by se ti libilo dnes? Ty preference se casem meni.
Natálie, drive se mi hlavne libilo/libi osloveni Natálko.
Ted se mi libi jmen spoustu, ale které bych dala diteti, to nevim ![]()
@Morrígan Ní_Boii píše:
Ty's nečetla o Doubravce Přemyslovně?
https://www.databazeknih.cz/…lovna-263090
ne, necetla. Ja se sice v cechach narodila, ale vetsinu sveho zivota jsem zila v zahranici. A cervenou knihovnu nectu. Ja jsem brouzdam spis v sci-fi.
@_.Emilyyy Natalie je pekne.
Mne je lito, ze uz nikdy nebudu vybirat holcici jmeno. Cekam chlapecka.
@warita píše:
@_.Emilyyy Natalie je pekne.Mne je lito, ze uz nikdy nebudu vybirat holcici jmeno. Cekam chlapecka.
a jaké bys dala druhé dceři? A malý v bříšku už má jméno?