Originální jména pro holčičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61097
18.11.19 23:03
@pe-terka píše:
Ale to naní žádná novinka,„sedmičku“mají přece Beckhamovi. Jejich dcera je Harper Seven Beckham. Jeden syn zase Brooklyn podle místa početí :P
Si nepomůžeš, tam se dítě může jmenovat Jablko nebo Broskev,,,Akorát u nás by byla taková Peaches fakt chudák…

No jo, ale to je seven tady je podle me mysleno, ze by byla v obcance třeba 7 Nováková a to uz trochu ujety je :mrgreen:
Tak jsem to teda pochopila ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.11.19 23:07
@a12 píše:
No jo, ale to je seven tady je podle me mysleno, ze by byla v obcance třeba 7 Nováková a to uz trochu ujety je :mrgreen:
Tak jsem to teda pochopila ja :mrgreen:

Ja myslim, ze povolili pouze Anna 7 Novakova a ze argument byl Napr. Edward IV. Windsorsky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.11.19 23:08
@a12 píše:
Tak jsem to teda pochopila ja :mrgreen:

na naše poměry rozhodně! Nicméně Angličany by to zjevně nerozhodilo :P Já zas třeba nesnáším, když někdo počeštuje cizojazyčná ženská příjmení a cpe tam to -ová! Tradičně to dělají sportovní komentátoři na četce a to teda rostu :pankac: Třeba když byl ženský biatlon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 23:08
@hanzy píše:
Nona ty taky maznacis a neprozradis tak tu budu premyslet marne nad obojim :-)))

Promiň :kytka: To měla být pomsta jen pro SAJ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 23:19
@KaroliS píše:
Tak Storm se treba dava. Ja treba nevidim nic spatneho na jmenu Reka, Potucek, Louka, Briza, to zni divne je proto, ze tady ta tradice takovych jmen proste neni, a nikdy nebude, pac nova jmena se davat nesmi! Pritom kazde jmeno prislo jednou poprve. Ten stop stav nemuzes drzet vecne. Jasne, jmena hanliva bych zakazala, ale Eleven - proc ne. Treba cislo jedenact nejak vyznamne souvisi s tim dotycnym ditetem. Ja treba tez vybirala jmeno podle vyznamu. A chtela jsem dat jedno, na ktere bychom museli dat posudek a nechteli se s tim trapit. Znamenalo v prekladu vychod slunce. Normalne znejici jmeno na pet pismen v cizim jazyce. Jinak ja zase cetla, jak jedna pani podala zalobu na stevarda, ze si u gatu udelal legraci z jeji dcery s jmenem ABCD ( cti Ejbicidy). Jako jasne, ze vsichni stevarda chapeme, ale nadruhou stranu, ja jsem zastancem, aby se jmena smela vymyslet. To je jedno z prav a zodpovednosti rodice, pojmenovat sve dite. Experti ve vymysleni novych jmen jsou v americky cernosi, Keischa, Keysha, Kokeisha, Chanel, Chanelita, Chaneline… a proc ne.. Ja jsem treba Karolina a fakt me neba, kdyz na me v obchodaku za nakup vola 5 x cizi pani ( pokazdy jina) a to jsem v dobe meho narozeni byla neobvykle jmeno ( nasledne jen dve ve skolce, na cele ZS). Ovsem jmeno z kalendare, ze, takze casem Lenky a Hanky prestaly bejt oblibeny a sahlo se po tech exotictejsich ( mene castych) : Karolina, Viktorka, Eliska, Sofie, Ema. Ten vyber je proste prilis uzsky a vymyslet jmeno se nesmi…tak se to bude porad takhke tocit ve vlnach, dokus se to uvolni. Pred par lety byla zena s neprechylenym prijmenim magor a dneska to ma kazda druha. Pokrok no.

Já Tě v zásadě chápu. U nás se prostě ale bere to, že to není jen věc rodičů, ale týká se to i toho dítěte a jeho zájem je zkrátka hlídán, byť byrokraticky zeshora. Je to ten samý případ jako třeba zákaz darování vajíček rodině nebo kamarádce (i když to je samozřejmě eticky mnohem citlivější věc). Já bych třeba chtěla mít šanci vyniknout po svém a ne tím, že se jmenuju ABCD Nováčková. Nebo nedejbože Počaliměpřiměsíčku Sedláčková :nevim:

A nedělám si iluze, že by to vyřešilo vlny popularity některých jmen. Záplava Emiček není způsobena tím, že je jmen málo. V mem dětství vyla Ema originální a neobvykle jmeno. Teď je to zkrátka trend, který časem nahradí zase jina skupina jmen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
19.11.19 03:10

Bronte, Bijou, Franny, Marine, Tally, Temple, Zendra. A mne se moc libi Shelby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
19.11.19 03:51
@Ba-stet píše:
Pozor, Sáva je ve skutečnosti mužské jméno 8o

Sáva není mužské jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
19.11.19 03:54
@Ba-stet píše:
Znáš Sávu? Já to jména znala, ale že není holčičí jsem shodou okolností zjistila minulý týden.

znám paní, jmenuje se Sáva a to stejné Milica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
19.11.19 03:56
@warita píše:
Ute je taky muzske jmeno. Chvilku jsem zvazovala to rict, ale pak jsem nechtela kazit zabavu.

Mám kamarády v Německu, mají dvojčata holky Ute a Ruth

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
19.11.19 04:29

Ute se jmenovala Tereza Brodská v Básnících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
19.11.19 04:48

Alana, Birgit, Bohdana, Ingrid, Erin, Ida, Elin, Isla, Mína, Lumíra, Světlana, Vlastina, Dalila, Filipa, Gita, Šimona, Simeona, Nona, Soňa, Víta, Ilona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
19.11.19 07:18
@mojmira píše:
Sáva není mužské jméno

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1va_(jm%C3%A9no) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
19.11.19 07:34

Ute je ženské jméno, Uwe je mužské. Já znám paní, která se jmenuje Živa. To tady ještě nepadlo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
19.11.19 08:20
@mojmira píše:
Sáva není mužské jméno

Jednoho Savu znam a muz to je :).

• Citovat
  • Upravit
1870
19.11.19 09:10