Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Romaneta, Aurelie, Gusta, Nineta, Isidora, Manuela, Elsa, Jakobina
@SAJ píše:
Někteří rodiče jsou totiž fakt střelení. Začněme Půlnoční Bouří (která nakonec od rodičů v patnácti utekla do Klokánku) a končeme třeba už tou zmiňovanou Análií (byť krásné jméno, díky jistým asociácím by pro holčičku bylo doslova zničující). Nebo jméno Investice, případně Ferrari…
Nemám ráda zbytečná nařízení a omezování, ale zrovna tady mám přesně pocit, že to smysl má.
@SAJ píše:
Někteří rodiče jsou totiž fakt střelení. Začněme Půlnoční Bouří (která nakonec od rodičů v patnácti utekla do Klokánku) a končeme třeba už tou zmiňovanou Análií (byť krásné jméno, díky jistým asociácím by pro holčičku bylo doslova zničující). Nebo jméno Investice, případně Ferrari…
Hm, hele ale on je taky problem v tom, ze se Pulnocni Boure mezi zaplavou Karolinek, Terezek a Janicek strasne vyjima. Kdyby to mohlo byt trosku pestrejsi, tak ani Pulnocni Boure neni problem. Ja bych to oklestila jen na zakaz hanlivych. Ferrari a Investice to je divny, ale myslim, ze Bozena a Zelmira jsou na ZS sikovany uplne stejne…Vem treba anglickou Hope, Faith, River…
@KaroliS píše:
Bozetecha, Vnislava, Adalberta, Pribyslava, atd.Jinak doporucuju knihu od jedne pani, co si na posudcich na neobvykla jmena postavila barak. Pani Knappova. Idealne zvolit nejake z te knihy ( nejnovejsi vezre), jinak ti bude muset psat posudek a studovat zahranicni kalendare a kroniky, zdali jmeno jiz nekdo nekde dal. To si zaplatis. Sice mame 30 let svobody, ale jake dame jmeno diteti nam musi schvalit posudkar… Asi ze rodice nejsou svepravni…
Bohuzel, nekteri by nesvepravni byt meli. Jak jinak jsem v tomto smeru liberalni a nemam vyhrady skoro k nicemu (kdyz se to rodicum libi), tak dale verim, ze kontrola vhodnosti jmen svuj smysl ma. Vima toho, pokud se jedna o opravdove jmeno, ktere se nekde ve svete dava, tak ti to Knappova povoli. Takze je jenom otazka, jak moc ho chces a jestli ti to stoji za to se kvuli tomu poustet do administrativy.
Ad absurdne liberalni pristup ke jmenum… Nedavno jsem se doslechla, ze v nekterych statech USA diky zmene systemu zaznamenavani jmen je ted nejnovejs mozne dat diteti za jmeno cislici. Doslova. Takze se ditko muze jmenova „7“.
@SAJ @KaroliS no a co chudak chlapecek co se jmenuje stehno? https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Absulutne nechapu jak tohle jmeno mohlo projit.. Analie ne, ale stehno je v poradku? ![]()
Ano, v tomhle případě by bylo lepsi kdyby rodiče byli nesvepravni, ale evidentně je to úplně jedno když to proslo ![]()
@warita píše:
Ad absurdne liberalni pristup ke jmenum… Nedavno jsem se doslechla, ze v nekterych statech USA diky zmene systemu zaznamenavani jmen je ted nejnovejs mozne dat diteti za jmeno cislici. Doslova. Takze se ditko muze jmenova „7“.
Přesně. Nakonec i tady byla diskuse o jménu Eleven. To už je fakt jen kousek k :-/ nebo #&@.
@Ba-stet píše:
Nemám ráda zbytečná nařízení a omezování, ale zrovna tady mám přesně pocit, že to smysl má.
Jenze pokud tyhle jmena ty deti nosi, tak to smysl postrádá ![]()
@a12 píše:
Jenze pokud tyhle jmena ty deti nosi, tak to smysl postrádá
Teď myslíš Stehno? Nejsem si jistá, ale myslím, že jsem četla, že je to nesmysl, že ve skutečnosti neexistuje ![]()
@a12 píše:
@SAJ @KaroliS no a co chudak chlapecek co se jmenuje stehno? https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
Absulutne nechapu jak tohle jmeno mohlo projit.. Analie ne, ale stehno je v poradku?
Ano, v tomhle případě by bylo lepsi kdyby rodiče byli nesvepravni, ale evidentně je to úplně jedno když to proslo
Asi to bylo v nejakem zahranicnim kalendari.-)
@KaroliS píše:@a12 píše:Asi to bylo v nejakem zahranicnim kalendari.-)
Absulutne nechapu jak tohle jmeno mohlo projit.. Analie ne, ale stehno je v poradku?
Ano, v tomhle případě by bylo lepsi kdyby rodiče byli nesvepravni, ale evidentně je to úplně jedno když to proslo
Ale houby, jen chyba:
Před pár lety například rodiče na Pardubicku pojmenovali svého syna Stehno, co si o tom myslíte?
Jedná se o omyl, který je bohužel neustále dokola opakován a šířen nejrůznějšími médii. Žádná osoba se takovým křestním jménem nejmenuje. Do veřejně dostupných databází křestních jmen se jedenkrát omylem dostalo příjmení Stehno, které je u nás poměrně časté, má jej asi 600 nositelů. Jde tedy jen o chybu ve statistikách.
Jen to už zůstalo ve statistikách i po opravě.
@Ba-stet píše:
Teď myslíš Stehno? Nejsem si jistá, ale myslím, že jsem četla, že je to nesmysl, že ve skutečnosti neexistuje
Ne jen.. Ale třeba tu investici apod. Ikdyz Ferrari ani investice jsem nenasla, že by u nas někdo mel.. Stehno jo, tak nevim
tenkrát o tom mluvili i v tv o ty analii a, stehnu, stehne ![]()
@a12 píše:
Ne jen.. Ale třeba tu investici apod. Ikdyz Ferrari ani investice jsem nenasla, že by u nas někdo mel.. Stehno jo, tak nevimtenkrát o tom mluvili i v tv o ty analii a, stehnu, stehne
Ale to jsou všechno zamítnutá jména, aspoň pokud vím ![]()
Teď mě napadlo - já se taky jmenuju šíleně, ale moje jméno tu nepadlo - a mezi námi, naprosto si nestěžuju, i když mě moje širší famílie furt píše špatně. ![]()
Já mám divný jména moc ráda.