Originální jména pro holčičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61097
18.11.19 22:07
@Ba-stet píše:
Ale to jsou všechno zamítnutá jména, aspoň pokud vím :nevim:

To asi jsou, vsak pisu, ze jsem nenasla, ze by ho nekdo mel, ale to stehno jo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 22:07
@SAJ píše:
Teď mě napadlo - já se taky jmenuju šíleně, ale moje jméno tu nepadlo - a mezi námi, naprosto si nestěžuju, i když mě moje širší famílie furt píše špatně. :DJá mám divný jména moc ráda.

Tohle nesnáším :) Naznačíš, ale neprozradíš a já nad tím teď budu přemýšlet :mrgreen: Já mám klasické jméno a vyvdala jsem šílené příjmení. No, ne nějak bizarní, ale s jasným významem a je mi úplně jasné, jak si moje dítě (též pravděpodobně s nudně obvyklým křestním) jednou užije 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 22:08
@a12 píše:
To asi jsou, vsak pisu, ze jsem nenasla, ze by ho nekdo mel, ale to stehno jo :nevim:

A na to SAJ citovala odpověď, že to byla administrativní chyba. Čili systém funguje dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.11.19 22:10
@Ba-stet píše:
Tohle nesnáším :) Naznačíš, ale neprozradíš a já nad tím teď budu přemýšlet :mrgreen: Já mám klasické jméno a vyvdala jsem šílené příjmení. No, ne nějak bizarní, ale s jasným významem a je mi úplně jasné, jak si moje dítě (též pravděpodobně s nudně obvyklým křestním) jednou užije 8)

Promiň, ale kdybych se nabonzovala, tak by to byla jednoznačná identifikace snadno dohledatelná na webu - a já tu záměrně ani nezmiňuji pohlaví dětí, natož něco víc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4025
18.11.19 22:13
@SAJ píše:
Nádherná a neobvyklá je třeba Timea, moc se mi líbí cizokrajná Abigail (ale bohužel ne k našemu českému příjmení), perfektní je Zora, moc se mi líbí Adina nebo Heda.Existuje spousta krásných jmen a vysmívá se jim jen hlupák.

Jednu z nich máme doma a jsme moc spokojeni :srdce: je pravda ze budí buď nadšeni nebo odpor, nic mezi tím :think: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.11.19 v 22:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.11.19 22:14
@warita píše:
Bohuzel, nekteri by nesvepravni byt meli. Jak jinak jsem v tomto smeru liberalni a nemam vyhrady skoro k nicemu (kdyz se to rodicum libi), tak dale verim, ze kontrola vhodnosti jmen svuj smysl ma. Vima toho, pokud se jedna o opravdove jmeno, ktere se nekde ve svete dava, tak ti to Knappova povoli. Takze je jenom otazka, jak moc ho chces a jestli ti to stoji za to se kvuli tomu poustet do administrativy.Ad absurdne liberalni pristup ke jmenum… Nedavno jsem se doslechla, ze v nekterych statech USA diky zmene systemu zaznamenavani jmen je ted nejnovejs mozne dat diteti za jmeno cislici. Doslova. Takze se ditko muze jmenova „7“.

Tak Storm se treba dava. Ja treba nevidim nic spatneho na jmenu Reka, Potucek, Louka, Briza, to zni divne je proto, ze tady ta tradice takovych jmen proste neni, a nikdy nebude, pac nova jmena se davat nesmi! Pritom kazde jmeno prislo jednou poprve. Ten stop stav nemuzes drzet vecne. Jasne, jmena hanliva bych zakazala, ale Eleven - proc ne. Treba cislo jedenact nejak vyznamne souvisi s tim dotycnym ditetem. Ja treba tez vybirala jmeno podle vyznamu. A chtela jsem dat jedno, na ktere bychom museli dat posudek a nechteli se s tim trapit. Znamenalo v prekladu vychod slunce. Normalne znejici jmeno na pet pismen v cizim jazyce. Jinak ja zase cetla, jak jedna pani podala zalobu na stevarda, ze si u gatu udelal legraci z jeji dcery s jmenem ABCD ( cti Ejbicidy). Jako jasne, ze vsichni stevarda chapeme, ale nadruhou stranu, ja jsem zastancem, aby se jmena smela vymyslet. To je jedno z prav a zodpovednosti rodice, pojmenovat sve dite. Experti ve vymysleni novych jmen jsou v americky cernosi, Keischa, Keysha, Kokeisha, Chanel, Chanelita, Chaneline… a proc ne.. Ja jsem treba Karolina a fakt me neba, kdyz na me v obchodaku za nakup vola 5 x cizi pani ( pokazdy jina) a to jsem v dobe meho narozeni byla neobvykle jmeno ( nasledne jen dve ve skolce, na cele ZS). Ovsem jmeno z kalendare, ze, takze casem Lenky a Hanky prestaly bejt oblibeny a sahlo se po tech exotictejsich ( mene castych) : Karolina, Viktorka, Eliska, Sofie, Ema. Ten vyber je proste prilis uzsky a vymyslet jmeno se nesmi…tak se to bude porad takhke tocit ve vlnach, dokus se to uvolni. Pred par lety byla zena s neprechylenym prijmenim magor a dneska to ma kazda druha. Pokrok no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 22:15
@SAJ píše:
Promiň, ale kdybych se nabonzovala, tak by to byla jednoznačná identifikace snadno dohledatelná na webu - a já tu záměrně ani nezmiňuji pohlaví dětí, natož něco víc. ;)

Je mi to jasný :kytka: Já ze stejného důvodu neprozrazuju povolání - jedna holka si tu kvůli tomu myslí, že jsem tajná agentka :mrgreen: I když u mě je to skoro fuk, já už tady toho nechtíc o sobě nablila tolik, že kdo mě zná, musí mě poznat :roll: Jak říká Hercule Poirot, nechte je mluvit a všechno prozradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@dixi10 píše:
Jednu z nich máme doma a jsme moc spokojeni :srdce: je pravda ze budí buď nadšeni nebo odpor, nic mezi tím :think: :mrgreen:

Jo, tak to bývá. :) Naše jména jsou na tom stejně, ale časem začnou všem okolo připadat úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
@Ba-stet píše:
A na to SAJ citovala odpověď, že to byla administrativní chyba. Čili systém funguje dobře.

Ten příspěvek jsem nejak minula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 22:18

@a12 Před pár lety například rodiče na Pardubicku pojmenovali svého syna Stehno, co si o tom myslíte?
Jedná se o omyl, který je bohužel neustále dokola opakován a šířen nejrůznějšími médii. Žádná osoba se takovým křestním jménem nejmenuje. Do veřejně dostupných databází křestních jmen se jedenkrát omylem dostalo příjmení Stehno, které je u nás poměrně časté, má jej asi 600 nositelů. Jde tedy jen o chybu ve statistikách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.11.19 22:18
@Ba-stet píše:
Je mi to jasný :kytka: Já ze stejného důvodu neprozrazuju povolání - jedna holka si tu kvůli tomu myslí, že jsem tajná agentka :mrgreen: I když u mě je to skoro fuk, já už tady toho nechtíc o sobě nablila tolik, že kdo mě zná, musí mě poznat :roll: Jak říká Hercule Poirot, nechte je mluvit a všechno prozradí…

No, já právě proflákla povolání, protože mě baví se hádat v diskusích (já vím, trochu úchylka, no), takže na vše ostatní jsem raději opatrná. Ale kdyby si mě někdo důkladně pročetl, tak mě asi nakonec v reálu najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
18.11.19 22:22
@SAJ píše:
Promiň, ale kdybych se nabonzovala, tak by to byla jednoznačná identifikace snadno dohledatelná na webu - a já tu záměrně ani nezmiňuji pohlaví dětí, natož něco víc. ;)

Za totace to rozhodovala jenom matrikarka. Moje teta ma tez silene krestni jmeno - je to obdoba tez sileneho, ovsem casteho jmena muzskeho ( nas zesnuly pradeda). Doporucila ho dedeckovi sama matrikarka, babicku doma slehlo. Jeji prvni dite - mou matku pojmenoval porodnik. Jaka Jana, Elisku jsme tu uz dlouhi nemely, sestro, zapiste to :lol: :lol: Mozna proto tak lpim na tom, aby si rodice mohli pojmenovat sve deti, jak uznaji za vhodne. Rodinne trauma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
18.11.19 22:31
@Ba-stet píše:
@a12 Před pár lety například rodiče na Pardubicku pojmenovali svého syna Stehno, co si o tom myslíte?
Jedná se o omyl, který je bohužel neustále dokola opakován a šířen nejrůznějšími médii. Žádná osoba se takovým křestním jménem nejmenuje. Do veřejně dostupných databází křestních jmen se jedenkrát omylem dostalo příjmení Stehno, které je u nás poměrně časté, má jej asi 600 nositelů. Jde tedy jen o chybu ve statistikách.

Jojo, ja uz ho dohledala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
18.11.19 22:49
@Ba-stet píše:
Tohle nesnáším :) Naznačíš, ale neprozradíš a já nad tím teď budu přemýšlet :mrgreen: Já mám klasické jméno a vyvdala jsem šílené příjmení. No, ne nějak bizarní, ale s jasným významem a je mi úplně jasné, jak si moje dítě (též pravděpodobně s nudně obvyklým křestním) jednou užije 8)

Nona ty taky maznacis a neprozradis tak tu budu premyslet marne nad obojim :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.11.19 22:56
@warita píše:
Bohuzel, nekteri by nesvepravni byt meli. Jak jinak jsem v tomto smeru liberalni a nemam vyhrady skoro k nicemu (kdyz se to rodicum libi), tak dale verim, ze kontrola vhodnosti jmen svuj smysl ma. Vima toho, pokud se jedna o opravdove jmeno, ktere se nekde ve svete dava, tak ti to Knappova povoli. Takze je jenom otazka, jak moc ho chces a jestli ti to stoji za to se kvuli tomu poustet do administrativy.Ad absurdne liberalni pristup ke jmenum… Nedavno jsem se doslechla, ze v nekterych statech USA diky zmene systemu zaznamenavani jmen je ted nejnovejs mozne dat diteti za jmeno cislici. Doslova. Takze se ditko muze jmenova „7“.

Ale to naní žádná novinka,„sedmičku“mají přece Beckhamovi. Jejich dcera je Harper Seven Beckham. Jeden syn zase Brooklyn podle místa početí :P
Si nepomůžeš, tam se dítě může jmenovat Jablko nebo Broskev,,,Akorát u nás by byla taková Peaches fakt chudák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze