Originální jména pro holčičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
18.11.19 21:16

Nádherná a neobvyklá je třeba Timea, moc se mi líbí cizokrajná Abigail (ale bohužel ne k našemu českému příjmení), perfektní je Zora, moc se mi líbí Adina nebo Heda.

Existuje spousta krásných jmen a vysmívá se jim jen hlupák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
18.11.19 21:16

Sáva, Milica, Babeta, Vojtěška, Běla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30093
18.11.19 21:17

Frederika, Beatrix, Naomi, Iris, Nikki, Cleopatra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140239
18.11.19 21:20
@SAJ píše:
Nádherná a neobvyklá je třeba Timea, moc se mi líbí cizokrajná Abigail (ale bohužel ne k našemu českému příjmení), perfektní je Zora, moc se mi líbí Adina nebo Heda.Existuje spousta krásných jmen a vysmívá se jim jen hlupák.

Zora byla moje spolužačka, Heda učitelka v MŠ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
18.11.19 21:22
@Kelsey píše:
Vetsina zminenych jmen tady nepatri. V kalendari je slusny repertoar hroznych jmen a nekomu se libi.
Kazdemu se proste libi jina jmena.

Ale dotaz byl na originalni a ne hrozna. Ja dala neobvykla, ale pouzitelna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
18.11.19 21:24

Adelinde a Adina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.11.19 21:24
@Bubla Bůčková píše:
Navrhuju Patricie a Matylda a jako bonus jim můžeš říkat Pat a Mat :srdce:

lol, pobavilas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 21:25
@mojmira píše:
Sáva, Milica, Babeta, Vojtěška, Běla

Pozor, Sáva je ve skutečnosti mužské jméno 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
18.11.19 21:25

@mojmira není Milica chlap? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
18.11.19 21:26
@Ba-stet píše:
Pozor, Sáva je ve skutečnosti mužské jméno 8o

Ano je, znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@-Sára píše:
Teď se ale dívám, ze konkrétně Análie už se jmenuje jedna holčička z Ostravy :mrgreen:

Nejmenuje, nakonec to neprošlo přes matriku.

A kdyby tam do očí nebila ta příšerná asociace, nebylo by to vlastně vůbec špatné jméno. Jenže holt je zcela nepoužitelné.

S Análií, která se narodila ve Vítkovické nemocnici v Ostravě, a Investicí ale rodiče u matrikářky následně nepochodili. „Jména musí být oficiálně existující a pravopisná, což tyto jména nejsou,“ uvedla znalkyně na jména Miloslava Knappová. Pokud by ale byla Análie s dvěma n, matrika by jméno uznala. „Nebo by se také mohla jmenovat polsky Analia,“ dodala Knappová. Jméno Investice vybral tatínek pro svoji dcerku s vysvětlením, že dítě je přeci velká investice.

Příspěvek upraven 18.11.19 v 21:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428

Bozetecha, Vnislava, Adalberta, Pribyslava, atd. :lol: Jinak doporucuju knihu od jedne pani, co si na posudcich na neobvykla jmena postavila barak. Pani Knappova. Idealne zvolit nejake z te knihy ( nejnovejsi vezre), jinak ti bude muset psat posudek a studovat zahranicni kalendare a kroniky, zdali jmeno jiz nekdo nekde dal. To si zaplatis. Sice mame 30 let svobody, ale jake dame jmeno diteti nam musi schvalit posudkar… Asi ze rodice nejsou svepravni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
18.11.19 21:28
@Bubla Bůčková píše:
Ano je, znám.

Znáš Sávu? Já to jména znala, ale že není holčičí jsem shodou okolností zjistila minulý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
18.11.19 21:31
@KaroliS píše:
Bozetecha, Vnislava, Adalberta, Pribyslava, atd. :lol: Jinak doporucuju knihu od jedne pani, co si na posudcich na neobvykla jmena postavila barak. Pani Knappova. Idealne zvolit nejake z te knihy ( nejnovejsi vezre), jinak ti bude muset psat posudek a studovat zahranicni kalendare a kroniky, zdali jmeno jiz nekdo nekde dal. To si zaplatis. Sice mame 30 let svobody, ale jake dame jmeno diteti nam musi schvalit posudkar… Asi ze rodice nejsou svepravni…

Někteří rodiče jsou totiž fakt střelení. Začněme Půlnoční Bouří (která nakonec od rodičů v patnácti utekla do Klokánku) a končeme třeba už tou zmiňovanou Análií (byť krásné jméno, díky jistým asociácím by pro holčičku bylo doslova zničující). Nebo jméno Investice, případně Ferrari…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
18.11.19 21:34
@Ba-stet píše:
Znáš Sávu? Já to jména znala, ale že není holčičí jsem shodou okolností zjistila minulý týden.

Ute je taky muzske jmeno. Chvilku jsem zvazovala to rict, ale pak jsem nechtela kazit zabavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze