Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte všichni!
Za necelý měsíc se nám narodí miminko a my se s přítelem stále nemůžem shodnout na jménu. On by rád nějaké cizí, neobvyklé a hlavně originální (Kimberly, Hailey, Mia..) Hodně se upnul na Kimberly ale jelikož jsem se tu už jednou ptala a nebyl tu ani jeden pozitivní ohlas a nelíbí se to nikomu ani v rodině a mém okolí tak jsem chtěla udělat aspoň kompromis že by jsme jí dali druhé jméno KIM a teď otázka jaké první jméno se k tomu hodí? Já bych ráda Dominiku, Natálii, Viktorii.. Ale už tak bude mít poměrně dlouhé příjmení Broskevičová. Tak váhám jestli dát 2 jména nebo vymyslet jen jedno uplně jiné a hlavně jaké.. Co myslíte vy? ![]()
My máme příjmení ještě o dvě slabiky delší než vy. Vybrali jsme jméno Emílie a bude to mít holt celé delší, kratší nás žádné nezaujalo oba. Dvě jména jsou podle mě hloupost. Někdo to má rád, ale já upřímně nechápu proč. Mám kolem sebe dost dětí, které dvě jména mají, ale nikdo to jejich druhé nikdy k oslovení nepoužije. Jen to budou muset vždycky vypisovat do všech kolonek. Myslím, že u vs je důležité, abyste se hlavně na nějakém shodly - kratší delší, tím bych se tolik netrápila. ![]()
K příjmení snad ta Mia. Ty další dvě bych osobně nerozchodila, ale jména co navrhuješ ty se mi líbí.
Kimberly Broskevičová vypadá opravdu zvláštně, já bych dala nějaké kratší jméno, ale je to vaše rozhodnutí
Kimbrly nebo jak to je, to je fakt strašný. Mě se líbí ta Dominika, Viktorie, pak třeba Violka, Leonka i Silvie. Natálka ne, těch je miliarda
Kimberly ani Kim se k příjmeni vůbec nehodí. Dala bych jméno končící ie. Klidně tu natalii.
Mia k tomu prijmeni zni dobre.
Jinak: Nina, Zina, Zdara, Tina
To příjmení je opravdu dlouhé, jméno bych volila krátké max dvouslabičné, dvě jména vůbec. Mě se třeba hrozně líbí jmého Kira a k vašemu příjmení jde perfektně. Navíc by byla opravdu originální
Dominik, Natálií i Viktorií je teď spousta.
Kimberly
ne, vůbec se to nehodí k příjmení a Kim to si zase představím hned Kim Čong-un
@Danuska.Dany píše:
Ahojte všichni!
Za necelý měsíc se nám narodí miminko a my se s přítelem stále nemůžem shodnout na jménu. On by rád nějaké cizí, neobvyklé a hlavně originální (Kimberly, Hailey, Mia..) Hodně se upnul na Kimberly ale jelikož jsem se tu už jednou ptala a nebyl tu ani jeden pozitivní ohlas a nelíbí se to nikomu ani v rodině a mém okolí tak jsem chtěla udělat aspoň kompromis že by jsme jí dali druhé jméno KIM a teď otázka jaké první jméno se k tomu hodí? Já bych ráda Dominiku, Natálii, Viktorii.. Ale už tak bude mít poměrně dlouhé příjmení Broskevičová. Tak váhám jestli dát 2 jména nebo vymyslet jen jedno uplně jiné a hlavně jaké.. Co myslíte vy?
NE-BLÁ-ZNĚ-TE!
Mně by se docela líbila Sofie nebo klidně i Valentina kdybyste chtěli něco zvláštního ![]()
A co třeba Kamila? Doma ji můžete říkat Kim… Jako k tomu příjmení bych nevymýšlela žádné extra originality.