Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vsechny moc zdravim. Ziju s manzelem, prckem (13 mes) a psikem v Usti uz 5 let. Ze zacatku jsem si nemohla zvyknout, ted uz to jde. Jen mam porad takovej pocit osamelosti v tom smyslu, ze v puvodnim meste, odkud pochazim, jsem mela spoustu kamaradu a bezva partu kolem sportu. V Usti mam jednotlive kamaradky(spis zname) a chybi mi strasne nekam „patrit“… chtela jsem si postezovat, vyptat se, jak to mate vy a mozna i zjistit, zda nekdo z Usti nehleda partacku s ditetem. (Oml za diakritiku, pisu na mob pri uspavani)
Ahoj
ten pocit „chci někam patřit“ jsem dřív znala. Samozřejmě, že jsem měla pár kamarádek a přátel, ale navzájem se neznali a nebylo to prostě ono… U mě se povedlo najít „partu přátel“ díky víře poté, co jsme s manželem začali chodit do křesťanského sboru. Po pár letech jsou ti lidé jsou pro mě jako rodina, hodně z nich je ve stejné životní fázi, sházíme se v týdnu, pořádáme různé akce, voláme si navzájem. Nevím, jak jsi na tom v tomto směru s vírou a vztahem k Bohu, nicméně mě to pomohlo (ale ne každý sbor má takové zázemí, že se tam člověk cítí příjemně - chce to trochu hledat). Také mohu doporučit různá komunitní centra a zájmové spolky (např. v Praze existuje nějaká skupina, která ve volnu sází rostliny podél chodníků a ulic
), ta jsou na „partu přátel“ super. Ať už hledáš cokoliv, určitě zkus něco nového, není dobře, když si člověk připadá osamělý. ![]()
Ahoj.. bydlím v UL, mam trosku většího kluka teda a uz nejsem na mateřský.. ale pokud mas kladný vztah ke sportu a neznáš tu moc lidi, klidně můžeme někdy neco podniknout????Je to divny asi v dnešní dobe????,ale ja rada poznám někoho nového, pokud mas chuť, stačí si napsat a vyrazime treba na hřiště s prckama nebo se probehnout, cokoli????Přátele se daji najít vsude, neves hlavu.. i kdyz jasne, ze ti " původní " jsou nej, ale co nadelas.. dokonce jsem se musela tady zaregistrovat, abych ti mohla odpovedet????Moc sem nechodím, ale tohle mi tady hned vyjelo jako nové tema, tak jsem si řekla, ze ti napisu????.. neboj, nejsem uchylak????Tak se ozvi, Cau Terka
Moc dekuju za odpovedi. Ono nejde o to, ze bych byla sama. Temer denne se s nekym vidam, ale je to takove povrchni, rekla bych. Chybi mi ten blizsi vztah s kamaradkou/kamaradem/partou.
Terkolo, odkud presne jsi? Rada neco podniknu… a jakej sport preferujes? Nebo muzem jen vyrazit s detma.
Chodis s malym nekam mezi ostatni mamy s detmi? Sice nejsem primo z Usti, ale taky jsem se stehovala za muzem do jineho mesta a zazivala jsem podobne pocity, ktere popisujes. S tou vyjimkou, ze ja jsem nemela ani ty zname… Dost mi pomohlo chodit s malou na plavani do materskeho centra v Usti. Doporucuju.
Na plavani do Usti jsme chodili/chodime. Ale jak jsem psala, popovidam si tam, ale je to povrchni. Ted to bude znit jak z nejakyho blbyho filmu, ale chybi mi tu blizkost, ta spriznena duse
Ja Ti rozumim a je mi lito, ze se tak citis. Kdybys chtela, napis do zprav, ale jak jsem psala, nejsem uplne ustecka. Nicmene zase ma stejne stare mrne ![]()
Ahoj, my bydlíme kousek od Nemocnice, na Terase.. sport úplně cokoli, beh, brusle, beach, plavani ????I to pivo ????
Myslim, ze jsem vcelku normální a ze je skoda, ze se dnes lidi tak těžko seznamují.. je to tou dobou, uspechanou a vubec.. ted o prázdninách je to takovy rozlitany, ale v zari bude zas klídek.. tak muzem neco domluvit ????Nebo příští tyden, to uz se mi vrátí prcek z prázdnin.. jak se ti bude chtit, klido se ozvi.. 602 645 742-Terka ![]()
Nebo muzem přes fb pokecat, tady je to takovy naprd, můj profil: Tereza Pick, tak si me najdi pokud používáš taky, pěknou nedeli
Terko, jsi moc hodna. Diky. Ja FB nemam, ale zacala jsem uvazovat o tom, ze si profil udelam prave z tech duvodu, proc jsem zalozila tuhle diskusi… kam chodite s prckem, kdyz je teda doma? Kolik mu vubec je?