Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám psa a kočku, jsem s nimi spokojená velmi. Pes je náročný na pohyb a pozornost, takže to je můj koníček, věnuju mu volný čas a je to ten nejlepší parťák a kámoš. A kocour je nalezenec, a bez toho si domov už také nedokážu představit. ![]()
Já má zvířátko - přítele. Je hodný, nedělá loužičky, packu mi podá, věci přinese, občas vrčí, občas se přitulí ale dá se to. Mám ho 8 let, ze začátku to byl boj, potom jsem si ho vychovala a teď mě poslouchá na slovo.
Zda bych ho doporučila?
![]()
Mám 3 kocoury a miluju je nade vše. Přes všechny lotroviny, co provádí, si život bez nich nedokážu představit. Ale já jsem šílená kočičí dáma, takže můj vztah ke kočkám je značně subjektivní ![]()
Mám dvě čubiny, je to trochu náročnější, protože nemám ráda nevychované psy a mladší obluda je akutně v pubertě takže jakékoliv setkání s lidmi a psy vyžaduje ohromné úsilí a sebeovládání aby netahala na vodítku a neotlapkávala všechny okolo. Naštěstí starší čuba si na povel sedne a nechá mi prostor abych krotila tu mladou.
A ještě mám nenáročného mazlíčka v podobě žitného kvásku, je nenáročný, stačí mu jednou denně lžička mouky a trocha vlažné vody a když přeroste, tak z něj udělám chleba. A když na něj zapomenu tak v poklidu chytí plíseň a můžu pěstovat nový.
@erdora píše:
Já má zvířátko - přítele. Je hodný, nedělá loužičky, packu mi podá, věci přinese, občas vrčí, občas se přitulí ale dá se to. Mám ho 8 let, ze začátku to byl boj, potom jsem si ho vychovala a teď mě poslouchá na slovo.
Zda bych ho doporučila?![]()
Jaks to dokázala že Tě poslouchá? ![]()
@Nieny píše:
Ahoj holky,
Jaké máte domácí zvířátko a jak jste s ním spokojené???, popřípadě nějaké zkušennosti…
Já mám jorsksirky terier, zakrsly králík a neofemu tyrkysovou (nalezenec). Miluji je nade vše. A zjistila jsem, že mám zvířata radši než lidi
![]()
Měla jsem křečka, činčilu, psy a kočky.
Nejlepší mi přijdou kočky.
Ale až jednou odejdou za duhový most, žádné zvíře už s mužem nechceme, maximálně až děti hodně odrostou nebo budeme v důchodu. Pro náš životní styl je zvíře dost omezující.
Dvě andulky - dělají trochu nepořádek, ale máme takový kliďase, oba stejná povaha, nehadají se (minulá samička, která nám umřela, samečka docela šikanovala, byla taková temperamentní)
Achatiny - ty jsou super ![]()
Před dvěma týdny nám umřel křeček, měl krásný dva roky a sedm měsíců, ten byl taky príma, mazlík z chovatelský stanice se super povahou ![]()
Fenku americkeho bulldoka
je ted v puberte tak je to s ni obcas boj
![]()
Jako dítě jsem měla kde co: psy a kočky, morčata a zakrslé králíky, vodní želvy, rybičky, potkany, křečky, pískomily, činčilu, psouna, korely a andulky. Jako dospělá mám dvě děti, třetí na cestě, jako zvířata mi to bohatě stačí.
Nic vyloženě zvířecího nechci ani já, ani muž. Maximálně ty rybičky.
Teď žádný. Dlouho jsme chovali džungarský křečíky. V dubnu jsme si pořídili sýráčka, ten bohužel tragicky zemřel
Bylo to zlatíčko. Snad se jednou zase odhodláme a nějakýho sýráčka si zase pořídíme.
Mám synka(1,5roku)
a malou čivavku, je malá 2kg, dá se vzít všude sebou, je nenáročná na pohyb a stravu, je to mazel a super parták pro syna. ![]()
Máme tři psy; irského setra, belgického ovčáka, moskevského strážního psa. Dvě britské kočky a agamu.
Jsem zvyklá od malička mít psy, takže když jsem byla chvíli bez psa, bylo to strašné, takže jsem nadmíru spokojená ????