Frontové bojovnice

2054
11.8.17 14:55

Frontové bojovnice

Prosím, berte to jako téma hlavně pro pobavení :) Už párkrát jsem byla v situaci, kdy jsem v krámu vepředu ve frontě a teprve potom přijde nějaký kupující po mně. Vybírám si zboží a někdy to mají tak roztahané, že musím ještě kousek poodejít od kasy a fronty, prohlédnout si zboží v pultě a pak prodavačce říct. Mezitím se ale nasune další kupující z fronty ke kase a hned začne hlásit objednávku, i když jasně viděl, že jsem v obchodě byla před ním.

Čekám na autobus jako první, těhotná s břichem, sedím na lavičce na zastávce. Začne se tvořit fronta na autobus a když se po příjezdu autobusu zvednu, že tedy zamířím ke dveřím, začne nějaká ženská prskat, že fronta je snad jasná a ony si jí vystály. Kdo nečeká přímo ve frontě, má smůlu, i když o mě od začátku věděly.

Tuhle jsem zase v obchodě v cizím městě stála frontu zleva, vlastně jsme ji „založila“. Nějaké ženy po mně se postavily ale doprava od kasy a hned mě začaly předbíhat, protože „tady se odjakživa stojí fronta tímto směrem“.

Připadá vám to normální, setkáváte se s tím? Musím říct, že mi to celkově připadá docela vtipné a nemám potřebu se s těmi lidmi hádat. Ale zároveň smutné, že tohle je asi česká povaha :think: :nevim:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
11.8.17 15:05

Za studentských let se při nástupu do busu na fronty nehrálo a lidi se cpali hlava nehlava. Když si to zkusí smráďata teď, lezou mi na nervy. Kdybych tě tam viděla celou dobu sedět a navíc těhotnou, pustila bych tě bez keců před sebe.
V jedné masně mají dvě fronty na maso a na uzeniny. Prodavačky pomalé, no hrůza tam chodit. Směr je jasně daný, ale stejně ho „cizáci“ porušují. Jako těhotná jsem se tam neodvažovala chodit, protože tak dlouho stát ve frontě mi vadilo a navíc se mi dělalo zle z kuchyňských výparů - je tam zároveň i bufet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.17 15:06

Abych bylo upřímná, tak pokud někdo odejde z fronty si něco prohlížet, tak ztrácí místo. Tak to holt je. :lol:

A to samé u autobusu. Pokud se nejedná o těhuli (!), tak se holt stojí fronta. těhuli bych pochopitelně pustila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
11.8.17 15:07

@Bábrdl To je hrozné, ale to ztrácení místa upřímně znám spíš z ČR :lol: Nemůžu si pomoct, ale ani ti prodavači to moc nesledují :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
11.8.17 15:08

@Bábrdl Vlastně abych byla upřímná, normálně se mi totiž spíš stává, že člověk za mnou jasně ví, kdo tam byl dřív a ještě mi pokyne, ať jdu před něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.17 15:10
@Imamother píše:
@Bábrdl To je hrozné, ale to ztrácení místa upřímně znám spíš z ČR :lol: Nemůžu si pomoct, ale ani ti prodavači to moc nesledují :lol:

Moje zkušenost je, že čím víc na jih, tím víc se na fronty nehraje, lidi předbíhají, hádají se, že už tam byli, že si jen osdkočili se na něco podívat adt.

Třeba v Německu (pokud nejde o Němce původem odjinud), lidi disciplinovaně čekají.

Prodavač nemá čas sledovat, kde „tam byl, ale odešel“. Upřímně nějaký pravidla být musí. to by se pak každý coural po obchodě a zároveň křičel, že má nárok na místo ve frontě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
11.8.17 15:12

@Bábrdl No dobře, ale jak si tedy mám vybrat výrobek, třeba v pekařství? Stojím, poodejdu, prohlédnu si, objednám :D Mně to celkově přijde hrozně žabomyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.8.17 15:13
@Imamother píše:
@Bábrdl Vlastně abych byla upřímná, normálně se mi totiž spíš stává, že člověk za mnou jasně ví, kdo tam byl dřív a ještě mi pokyne, ať jdu před něj.

Tak ono stačí říct tomu za tebou: „Já si skočím ještě pro mlíko“ a je. Ale beze slova zmizet a pak se domáhat svého místa, to by fakt nemusel stát frontu nikdo a před kasou by se všichni zhádali, kdo tam byl a nebyl. Stát ve frontě nikoho nebaví.

Já mám v sobě asi tu kapku té prušácké krve, tak mám ráda pořádek. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
11.8.17 15:14

@Bábrdl No tohle se netýká zmizení, ale toho, že jsem si dovolila z fronty poodstoupit o dva kroky :lol: Beru, asi lidi spěchají, ale cítila bych se blbě takhle předbíhat :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
11.8.17 15:34

Jo, to je klasika. Ale nevím, jestli jenom česká. Mně to připadá trapné hlavně pro ty „nenápadné“ předbíhače, takže se tomu taky jen směju.
U nás na poště se stála jedna fronta na všechny otevřené okýnka (nebylo prostě místo), většinou stejně byla jen dvě plus balíky teda zvlášť. A vždycky někdo přišel a suverénně se postavil za člověka u okýnka. A po zdvořilém upozornění, že je tady jedna fronta se vždycky strašně čertili. Hlavně by mě zajímalo, jestli si mysleli, že špalír deseti lidí tam stojí jen z plezíru, nebo co. :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
26561
11.8.17 15:52

Jak jsem rada, ze jsem tomhle uz utekla. Prednost ma ten kdo prisel prvni, kdyz SI tehule sedne, at je ji prano, kdyz nekdo jiny, Neva. Tady rada pustim nebo jsem pustena kdyz je nekdo drive nebo je to u dotyxneho na kratsi dobu…tady jsou trebas krizovatky 4stopky. Prednost ma ten, kdo prijede drive. Mam velke pochyby, ze by tohle vCR fungovalo. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.8.17 16:04
@Elenloth píše:
Jo, to je klasika. Ale nevím, jestli jenom česká. Mně to připadá trapné hlavně pro ty „nenápadné“ předbíhače, takže se tomu taky jen směju.
U nás na poště se stála jedna fronta na všechny otevřené okýnka (nebylo prostě místo), většinou stejně byla jen dvě plus balíky teda zvlášť. A vždycky někdo přišel a suverénně se postavil za člověka u okýnka. A po zdvořilém upozornění, že je tady jedna fronta se vždycky strašně čertili. Hlavně by mě zajímalo, jestli si mysleli, že špalír deseti lidí tam stojí jen z plezíru, nebo co. :think: :nevim:

Mně připadá, že si takový člověk často prostě nevšimne a když je upozorněn, má pocit, že je za idiota. A nejlepší obrana je útok, že 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.8.17 16:11
@Elenloth píše:
U nás na poště se stála jedna fronta na všechny otevřené okýnka (nebylo prostě místo), většinou stejně byla jen dvě plus balíky teda zvlášť. A vždycky někdo přišel a suverénně se postavil za člověka u okýnka. A po zdvořilém upozornění, že je tady jedna fronta se vždycky strašně čertili. Hlavně by mě zajímalo, jestli si mysleli, že špalír deseti lidí tam stojí jen z plezíru, nebo co. :think: :nevim:

Tak pokud tam člověk nechodí pravidelně, tak opravdu nemůže tušit, že je to fronta k více okýnkůn

• Citovat
  • Upravit
27633
11.8.17 16:27

Mě zase fascinují fronty u doktorů jsem zvyklá přijít a zeptat se kdo je poslední, dřív se dotyčný přihlásil a bylo jasno, poslední dobou se mi stává, že na mě všichni koukají a nechápou proč se ptám. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.8.17 16:33

@ka2ka náš praktik má v čekárně kotouč s pořadovými čísly hned u dveří, ten kdo přijde, si odtrhne a je klid…především u důchodců je to fajn opatření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová