Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě zase fascinují fronty u doktorů jsem zvyklá přijít a zeptat se kdo je poslední, dřív se dotyčný přihlásil a bylo jasno, poslední dobou se mi stává, že na mě všichni koukají a nechápou proč se ptám. ![]()
@ka2ka náš praktik má v čekárně kotouč s pořadovými čísly hned u dveří, ten kdo přijde, si odtrhne a je klid…především u důchodců je to fajn opatření…
@Malaga píše:
@ka2ka náš praktik má v čekárně kotouč s pořadovými čísly hned u dveří, ten kdo přijde, si odtrhne a je klid…především u důchodců je to fajn opatření…
to moje mudr mívala taky, důchodci přišli vzali si číslo a šli nakoupit, když se vrátili tak zjistili, že už měli být dávno na řadě a začali se rozčilovat, že je musí vzít hned že jejich číslo už bylo a ti co poctivě seděli a čekali byli taky naštvaný
ted objednává po telefonu na čas a je klid
@ka2ka píše:
to moje mudr mívala taky, důchodci přišli vzali si číslo a šli nakoupit, když se vrátili tak zjistili, že už měli být dávno na řadě a začali se rozčilovat, že je musí vzít hned že jejich číslo už bylo a ti co poctivě seděli a čekali byli taky naštvanýted objednává po telefonu na čas a je klid
tak v době chřipky moc na čas k praktikovi objednávat nejde…u něj i když někdo vejde a opomene si lístek utrhnout, tak se ozve sborově, ať si vezme lísteček ![]()
Já moc nechápu to s tou frontou… Tam jsou dvě prodavačky, jedna tě obsluhuje a druhé u kasy hlásí další zákazník na řadě svou objednávku? To snad tobě nijak nevadí ne? Buď ho obslouží, nebo mu řekne, že má počkat na tu druhou, co se věnuje tobě? Nebo je tam jen jedna prodavačka a on jí to hlásí, zatímco prodavačka čeká, až si vybereš, obsluhuje vás teda oba najednou? To je spíš její blbost ne?
@ka2ka To se přiznám, že hlášení kdo je poslední v čekárně jsem ještě neslyšela. Čekám, kdy se to všechno odvalí a vím, kdo přišel až po mně, takže tím si dovodím, kdy jsem já.
@Michelle_M Je to tak, že čekáš ve frontě, ale v jednu chvíli na minutu třeba o dva kroky poodstoupíš, aby sis lépe prohlédla zboží, a zatím už ti člověk za tebou vezme místo
Prodavačky to většinou právě neřeší.
@Imamother píše:
@Bábrdl No dobře, ale jak si tedy mám vybrat výrobek, třeba v pekařství? Stojím, poodejdu, prohlédnu si, objednámMně to celkově přijde hrozně žabomyší.
Normálně to dělám. Když jsem na řadě, tak jdu a ukážu prodavačce, co chci.
@Imamother Jo aha, už to asi chápu… no já vždycky obhlížím už „cestou“ k pokladně ve frontě
Nebo si pak poodběhnu až když už jsem na řadě a komunikuju s prodavačkou, to se právě nikdo už nemůže přede mě nacpat ![]()
@Imamother píše:
@Michelle_M Je to tak, že čekáš ve frontě, ale v jednu chvíli na minutu třeba o dva kroky poodstoupíš, aby sis lépe prohlédla zboží, a zatím už ti člověk za tebou vezme místoProdavačky to většinou právě neřeší.
Když si potřebuju z fronty „odskočit“, otočím se na toho, kdo je za mnou, a řeknu, že se jdu jen podívat na zboží. Zatím s tím nikdo problém neměl. ![]()
Jo jo, velmi živě si pamatuju jak v Brně na Řečkovické poště zavedli takový ten lístkový pořadník. Do té doby se tam prostě stály tři fronty podle okýnek. Pokaždé když jsem tam pak přišla v následujících třech měsících, vždycky tam někdo (většinou ženské kolem 45) chytil hysterák, seřval všechny a domáhal se toho, aby mu zavolali vedoucí - aby mohl seřvat i ji
Bylo mi těch ženských fakt líto, protože ten pořadník byl spravedlivý, to jen prostě ti chroničtí předbíhači se s tím nemohli smířit
![]()
@renduli píše:
Když si potřebuju z fronty „odskočit“, otočím se na toho, kdo je za mnou, a řeknu, že se jdu jen podívat na zboží. Zatím s tím nikdo problém neměl.
Taky tak.