Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tím se teď fakt netrap, případně se zeptej manžela na rovinu, jak si jeho naznačování máš vyložit. Třeba si to vykládáš chybně a pokud ne, tak mu připomeň, jestli mu nevadí, že nosíš jeho dítě a že by také mohl být s ohledem na danou situaci více ohledupľnější. Asi mu stále nedochází, že teď jde hlavně o tebe a dítě a jeho úlohou je na vás dohlížet a ne tě stresovat, jestli jsi sexy kočka nebo ne. A poslední měsíc těhotenství nebude nic komfortního, tak ať se místo hloupostí stará o relevantní záležitosti.
Jestli jsi zvyklá o sebe pečovat, tak až budeš po porodu pár měsíců, budeš si připadat nejvíc žensky za celý život.
Chlap je
uzivej si briska, urcite ti moc slusi
ja osobne si v tehotenstvi pripadala moc krasna, byla bych s briskem klidne i rok
zato ted teda skoda mluvit
![]()
Já jsem si vtěhotenskví krásná připadala (protože to do mě hustilo okolí), ale třeba moje mamka těhotenství nesla vždycky těžce. Skoro nic nepřibrala, ale vypadala rozkydle, mastná aknózní pleť, mastné vlasy - to stejné kamarádka.
Po porodu se to srovná ![]()
Taky se mi změnil obličej, připadám si teď na 35 (mám 25), mám vrásky z toho, jak se na malou pořád směju atd.
Ale je zvláštní, že než jsem otěhotněla, tak mi i cizí lidé říkali „paní“ od porodu jsem zase „slečna“… to potěší né.
PS: zkus si promluvit s manželem a vysvětlit mu, jaké štěstí má, že není těhotný on
Ošklivé těhulky nejsou!!! Jsou jen ženušky s krásnými bříšky!
Já snad ošklivou těhuli nikdy neviděla - ani jiné národnosti
i cikánkám to moc sluší ![]()
Věřím, že každá těhotná nezkrásní, jak se říká. Někdo má problémy s pletí, někdo oteče. Ale určitě to nemůže být tak hrozná změna, abys pro něj najednou přestala být přitažlivá. Nemůže to být tím, že máš bříško už dost velké, tak tě teď nebere jako sexy symbol, ale jako maminku, na kterou se bude pomalu bál sáhnout? Je častý, že někteří chlapi se pak třeba bojí milovat kvůli bříšku a pod. Není to tahle příčina, proč zvolil tak nešťastně slova?
![]()
Taky se mi obličej změnil, ale to přisuzuji i tomu, že stárnu a to se člověk prostě mení
jinak manžel a všichni tvrdí, že mi to sluší, ale já se už stějně těším až bude prcek venku…tvému muži by trošku taktu neuškodilo…
Noc si z toho nedělej, pokud ti přijde, že před těhotenstvím jsi vypadala lépe, určitě budeš tak vypadat zase potom. Já jsem v těhotenství měla nádherné vlasy, pleť, fakt mi to slušelo, každý mi to říkal, no a po porodu se vše vrátilo do stejných kolejí. Mastí s emi vlasy, nic moc pleť, a takhle budu vypadat pořádv
kdežto u tebe to za chvíli skončí
![]()
Manžel by potřeboval asi kurz taktního chování…
Každá těhotná není celou dobu nutně krásná. Někomu to sluší, ale jiným prostě ne.
Ale moc nechápu, co s tím máš dle manžela jako dělat. Porodit hned?
Já vlastně chápu, že se mu ty změny nemusí líbit, ale jako inteligentní člověk by je měl tolerovat. To k tomu prostě patří, nebo máš podle něj to dítě vyplivnout ve třetím měsíci a ono by mělo dorůst samo mimo tělo? Tak daleko se tedy lékařská věda ještě nedostala.
Já bych místo snahy se o sebe více než nadstandartně starat, investovala energii do toho, abych vysvětlila manželovi, že se chová jako hulvát. A to se chová.
Ahoj, nezlob se na mě, ale ten Tvůj manžel musí být dokonalý hřebec, když si dovolí Ti tohle říct. No já si to vůbec nedovedu představit, že by mi toto manžel řekl. Já si teda krásně nepřipadám, ale od manžela slyším jenom chválu a „nadržený“ kecy, jak jsem sexy
. A to jsem oteklá, nohy mám jako slonice a 17 kilo navrch
.
CHlapeček by si měl uvědomit, že těhule potřebují být v psychické pohodě a né Tě takhle drtit. Trošku bych mu to asi dala sežrat!!!
Ale jinak se drž, až ty naše poklady porodíme, tak to všechno nějak určitě půjde a budeme se zase cítit jako normální slonice
.
Přeji hezkou neděli
.
Manžel si asi moc do h.by nevidí co? Nedělej si z něj nic, mě se třeba líbí těhotné postavy i když je holka při těle tak těhu břiško jí prostě sluší, ale v obličeji opravdu né všechny zkrásní, bohužel moje sousedka vyloženě zošklivěla, ale pořád to není důvod být neurvalý!!! Jeden pitoma jí řekl že to určitě bude mít holčičku protože holky berou krásu
některý chlapy fakt nakopat
Souhlasím s tím, že manžel by mohl (a i měl) být taktnější. Nevím, co ho vede k takovým komentářům, přeci posledních pár týdnů, ve kterých těhotné nejsou opravdu „nejkrásnější“ se dá vydržet držet ústa, nebo zvolit slova tak, aby tolik nezranily.
Osobně si nemyslím, že těhotné jsou krásné, já na tom stavu vidím krásného jen to, že nosíme nový život. Co se týče tělesné schránky, měnícího se vzhledu, to mi nepřijde ani sexy, ani krásné a za těhulkami se neotáčím. Já se při prvním těhotenství změnila hrozně, přibrala 20 kg, otekla, když se dívám na fotky pár dní před porodem, dívá se na mě z nich jiný člověk. Dokonce jeden kolega mi řekl, že určitě čekáme holčičku podle toho, jak vypadám (čekali jsme kluka
). Znali jsme se dobře, mohl si to dovolit a mě to neurazilo, protože jsem věděla, že vypadám opravdu jako oteklá velryba (ale manžel mi to nikdy neřekl, ani nenaznačil). Upnula jsem se k tomu, že po porodu „zamakám“ a bude vše jako dřív. To se stalo, a nakonec bylo všechno ještě lepší (zhubla jsem ještě dalších 6 kg oproti začátku těhotenství) a cítila se super. Což je teď, ve 34. týdnu už jen krásnou vzpomínkou (ale zase bude líp) ![]()
Radit zdravě jíst a moc nepřibrat je ve 34. týdnu trošku, no…asi už to moc ovlivnit nejde, takže nestresuj se, jez, starej se o sebe, jak jsi zvyklá (ne víc jen kvůli manželovi), po porodu bude vše lepší, neboj ![]()
Jééé, půjčim ti svýho, mu přijde těhotenský bříško neskutečně sexy ![]()
Ja souhlasim s Lynette. Je prirozeny, ze v tehotenstvi zena ztraci na sexualni atraktivite- ma to svoji logiku a odpodstatneni.
Uprimne-chlap, kterej by se na me v tehotenstvi sapal driv nez pred nim by mi pripadal dost ujetej. Ja jsem v tehotenstvi pribrala 24 kilo- z puvodni vahy 49 kilo a manzel mi pozdeji priznal, ze ke konci jsem mu pripadala jako vzducholod a na pritazlivosti mi to u nej moc nepridalo, ikdyz ja sama jsem se citila lip nez kdy predtim.
Tvuj muz s tim mozna jen nepocital, zaskocilo ho to a treba se boji, ze uz se to nevrati zpatky. Myslim ta pritazlivost:-) Promluvte si o tom a pokuste se vzajemne rozptylit vase obavy.
Příspěvek upraven 06.01.13 v 09:02
Radit zdravě jíst a moc nepřibrat je ve 34. týdnu trošku, no…asi už to moc ovlivnit nejde, takže nestresuj se, jez, starej se o sebe, jak jsi zvyklá (ne víc jen kvůli manželovi), po porodu bude vše lepší, neboj @hamika
to jsem radila já
, jsem přehlédla ten 34. týden…
Já jsme se třeba cítila nejhůř psychicky před tou půlkou těhotenství, kdy ještě pořádně nebylo vidět, že jsme těhotná ale přibrala jsem. Takže jsem vypadala jako kdybych jenom ztloustla… Potom když břicho trošku vyrostlo bylo to lepší, potom zase bylo obrovsvký a bylo to hrozný ![]()
Souhlasím s tím, že manžel by tohle říkat neměl, mně vždy říkal, jak mi to sluší- stejně jsem mu nevěřila
Samozřejmě, že ne každá těhotná je krásná, to je stejný nesmysl, jako ten, že každé miminko je krásné. Moje kamarádka byla vždy štíhlejší a v těhotenství nabrala opravdu hooodně a přehoupla se s přehledem přes stovku. Byla k tomu ještě hodně zavodněná a oteklá a opravdu moc pěkně nevypadala
. Nicméně - za prvé se něco takového neříká nahlas a to hlavně - chlap, který tohle řekne své těhotné ženě, je pro mne hulvát, neboť ta pro něj v ten okamžik méně přitažlivá žena, nosí jeho dítě.
Příspěvek upraven 13.02.13 v 17:39