Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé těhulky a maminky,
mám asi hodně zvláštní až hloupý problém. Teď v těhotenství (34t) mi manžel pořád tak nějak předhazuje že pro něj nejsem přitažlivá jako dřív. Dost mě to trápí, protože se tím pak dost zabývám místo toho abych si tenhle krásný čas užívala. Přitom o sebe dost dbám (mám pocit že někdy kvůli těm řečem až příliš). Skutečně těhotenství tolik mění vzhled? Všude slyším že každá nastávající maminka je krásná, ale já se tak vážně necítím. Máte taky některá z vás podobnou zkušenost? Stalo se vám že by vám těhotenství tak nějak „ubralo krásu“ a po porodu zase všecko vrátilo? A jak reagoval váš muž?
Já sice vnímám že nevypadám stejně jako dřív, jako bych měla i jinou tvář.. ale ošklivá si nepřipadám.. ![]()
@Lucynna nevěřím tomu, že bys byla ošklivá těhulka, každé mamince bříško sluší tak se nenech rozhodit
a chlap by zasloužil jednu čenichovku ![]()
@Lucynna každá těhotná je jiná a jinak krásná, určitě si i ty krásná, užívej si těhotenství, jez zdravě at nepriberes 20kg, já jsem měla lepší pleť, vlasy (ty mi teď neskutečně padaji),pevnejsi nehty, ke konci jsem byla takova ufunena a cítila jsem se taky hrozně, ale tak se tesis na miminko, že to pomijis. Nebuj v porodnici necháš par kg, pak u kojení…
Užívej si to a jeho řeči poustej ven. Hodně štěstí
@Lucynna Manžel je… ani komentovat nebudu. Myslím si že krásná jsi. Já jsem taktrochu asi blázen, ale já ač jsem maminka 3 dětiček, tak se ráda koukám na těhulky. Mně se moc líbí. A ještě jsem nenašla jedinou, která by se mi nelíbila. Je to krásný stav. Vždy si představuji, jak to miminko je tam hezky spinkající v tom bříšku. Ráda vzpomínám i na svá těhotenství. U všech dětí jsem nebarala min 17 kg a vždy jsou dole. Užívej si krásné bříško. Užívej si těch pár kil. Měj se ráda. A na manželovy narážky se vyprdni. Spíš ho něčím usaď. Až porodíš, dáš se zas do formy a nevíc. Budeš mít vedle sebe ten největší poklad. ![]()
Teda, tvyho chlapa povesit za koule nekam hezky do pruvanu, co???
co to placa?
je jasny, ze se tehotenstvim trosku kazda zena zmeni. jedna vic, jina min, ale zmeni se. a kazdy chlap by to mel pochopit. byl prece u toho, kdyz jste miminko delali, ne? jen ma to stesti-nebo smulu-, ze ho nosis ty a vsechny ty zmeny se deji tobe a na tobe…
snaz se na nej kaslat a uzivej posledni tydny. mel by se nejak vzchopit, ptoroze ho podle me budes hodne potrebovat v te finalni fazi. ja teda manzela porebuju jako sul. jsem ve 41tt a uz jenom spim a nemuzu se skoro ani hnout… ![]()
Nevím co ti tvůj muž říká, ale myslím si že mu spíš nepřijdeš sexy než že bys mu přišla ošklivá. A jen tak mezi náma, sexy těhulka mi přijde trochu úchylná představa. Podle mě ho prostě jen sexuálně nepřitahuješ a to je si myslím dost běžné - koneckonců jsi březí samice tak je dost pravděpodobné že tvé tělo už nevylučuje feromony jako když bylo možné tě oplodnit a taky pro muže je sexy ploché bříško a možná i proto je děloha tam, kde je - aby si samečci po dobu březosti své družky dali pohov. Já toho svýho teď taky sexuálně nepřitahuju, ale miluje mě a líbím se mu, takže to neřeším. Ten můj má třeba ještě navíc blok kvůli tomu že je uvnitř další človíček - dokud to bylo podle jeho představ makové zrnko tak nebyl problém. Jakmile mu malej na ultrazvuku zamával tak konec.
Takže já bych radila toto: Dbej o sebe ať nejsi smradlavá a zarostlá jak opice a víc si s tím nelam hlavu. Po porodu a po šestinedělí v tobě chlap zase tu kočku nejspíš uvidí. ![]()
Navzdory tomu co se vsude pise a rika, ne kazda „tehulka“ musi bejt „krasna“, kdyz se jedna cejti jak krizenec tanka a velryby a podobne i vypada, tak nema cenu se masirovat tim, jak je to nadherny. Krasny je to, ze v sobe nosi novej zivot, novyho clovicka a to by se melo respektovat a ne ji davat najevo, ze az zas tak moc ‚krasna‘ neni…
S predhazovanim reci manzela rozhodne nesouhlasim, ale stejne tak nesouhlasim s papouskovanim vet jako „musim si tehotenstvi uzivat " a "tehulka je krasna“ ![]()
Já jsem si připadala hezká pouze u posledního těhotenství, kdy jsem přibrala,,pouze" deset kg. To bylo jediný těhotenství, kdy jsem fakt nebyla kříženec tanka a velryby
a připadala jsem si jako normální člověk
Prostě se nepřejídej, hlídej si co jíš, po porodu se všeho zbavíš a budeš zase přitažlivá. Já teda ale nemám kamarádku, která by si v těhotenství připadala nějak krásná nebo přitažlivá ![]()
Já na jednu stranu souhlasím s @Lynette, na druhou stranu si teď připadám jako příšera:) (akné, únava, lupy) Až tak mi to nevadí, (a manžel by mi taky nic neřekl) protože víme, že to má krásný důvod a já vím, že se to vrátí zase do původního stavu (viz zkušenost s prvním těhu).
U prvního dítěte jsem přibrala téměř 20 kg, ale už v porodnici jsem nechala 10 z nich a do 3 měsíců od porodu už jsem neměla nic navíc. Manžel mi nikdy neřekl, že se mu třeba nelíbím, nebo tak, naopak, vždyť nosím jeho dítě… ale sexy to asi nebude. Pokud jde o milování, můžete to dělat tak, aby pupek neviděl… ![]()
Chlapi jsou ťulové někteří, vůbec neřeš takové řeči proboha
a dle mého, klidně mě ukamenujte, ale když řekne otec tvého dítěte, že nejsi najednou přitažlivá, tak ať se jde imbecilios vycpat
Vůbec si neváží toho zázraku, co nosíš v sobě, a on to zázrak je!!
Bože, kéž bych i já potkala takového „floutka“, se kterým bych mohla vytřít vrata a vynést ho v zubech, proč se mi takové tvorstva jen vyhýbají
Každý o tom jen tady píše, potkat takové voly já, tak se nedám
Oplodnit jooo, to by šlo všem, ale vidět následky, zodpovědnost atd, to néééé… ale to je hodno tvoru „chlap“ ![]()
Já teda taky moc nevěřím tomu, že každá těhotná musí být krásná vzhledem. Co mám kamarádky, tak to u spousty z nich neplatilo. Jednat tedy přibíráním se trošku změní obličej sám o sobě, jednak spousta z nich díky horm. změnám měly nehezkou pleť, mastící se plihnoucí vlasy a jiné libůstky. Navíc třeba u jedné se mně zdálo, že se jí změnil obličej opravdu i jinak než tím „zakulacením“. Ale pár měsíců po porodu bylo vše zpět. Já měla naopak moc hezkou pleť i vlasy a pak po porodu pleť hnus, vlasy padaly o 106 a ta rozkydlá postava… no radši nevzpomínat. Ale prostě to beru jako součást toho všechno. Já měla obrovské depky po porodu právě kvůli vzhledu - než se to srovnalo. Ale srovnalo se to, takže věřím, že se to zase vrátí k původnímu u každé, která bude mít snahu ![]()
Příspěvek upraven 06.01.13 v 07:55
Já jsem si připadala škaredá v určitých fázích těhotenstvi, ale od ostatnich jsem slyšela jen, že mi to sluší až na jednu prodavačku která mi na plnou hubu řekla, ze jsem škaredá. Od té doby jsem v tom obchodě nebyla. Prostě i když jsem si tak kolikrát připadla rozhodně jsem nepotřebovala to slyšet. Teď mám necele tri mesice po porodu všechny kila dole (16) a jsem jako dřív akorat jsem radikalne zmenila učes. K tomu jsem se odhodlávala moc dlouho. Neboj bude dobře. Užívej si to krásné období. Muj muž mi říkal, ze jsem krásná a nehorázně mi s tim lezl na nervy. Nemůžeš být stejná, roste v tobě nový život. Tvuj chlap by si to měl taky uvědomit. Jsi určitě pekná nastávající maminka. ![]()
Tak já jsem opravdu nebyla hezká těhotná žena, měla jsem rizikáč, skoro celý tehotenství jsem proležela a přibrala 30 kilo
Ale i tak jsem se tak nějak změnila, hlavně v obličeji… Jsem teď taková… No, prostě jiná. Zrovna nedávno jsem si před zrcadlem říkala, že mi to dřív slušelo víc. Jako bych tím zestárla o deset let…
Naštěstí mi teda chlap nic neřekl, že jsem přibrala.
@Vertiline mně se obličej změnil, s každým těhotenstvím. No a dřív mi to slušelo víc, ale co se dá dělat. Aspon nezůstat tlustá, ale na cvičení není čas, nebo chybí vůle ![]()