Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jinak asi to teď bude znít šíleně, ale my jsme se rozhodli si to miminko nechat i když jsme spolu byli teprve 4 měsíce. Možná mi řeknete že potom je to moje vina že kdyby jsme šli na potrat tak bych nemusela řešit tyhle věci, protože to má nejspíš původ v tom že ten vztah není moc vyvinutý na to abychom to vydrželi. Ale já jsem chtěla za to miminko i za vztah bojovat. Přece jen, ten malý človíček za to nemůže a má právo na život. Já se jen teď modlím, aby to ten můj chlap vydržel, protože to ještě bude těsně po porodu těžké a bude to vyžadovat oběti od nás obou. Snažím se být optimistická a doufám že ho ty houpačky přejdou… přece jen, on taky čeká rodinu a asi to taky prožívá po svém. ![]()
Příchod miminka prověří každý, i sebedelší vztah. Takže takhle o tom nepřemýšlej. Znám partnery, kteří spolu byli před početím prvního dítěte i kratší dobu než vy
Rozhodli jste se správně.
@Lucynna já mám zase kamarády, kteří po x letém chození narození dítěte nějak nezvládli, fakt to neřeš… A je to snad vaše věc ne? Nikomu do toho nic není
@Lucynna píše:
Jinak asi to teď bude znít šíleně, ale my jsme se rozhodli si to miminko nechat i když jsme spolu byli teprve 4 měsíce. Možná mi řeknete že potom je to moje vina že kdyby jsme šli na potrat tak bych nemusela řešit tyhle věci, protože to má nejspíš původ v tom že ten vztah není moc vyvinutý na to abychom to vydrželi. Ale já jsem chtěla za to miminko i za vztah bojovat. Přece jen, ten malý človíček za to nemůže a má právo na život. Já se jen teď modlím, aby to ten můj chlap vydržel, protože to ještě bude těsně po porodu těžké a bude to vyžadovat oběti od nás obou. Snažím se být optimistická a doufám že ho ty houpačky přejdou… přece jen, on taky čeká rodinu a asi to taky prožívá po svém.
Je super, že jste si miminko nechali. Ale taky to mnohé vysvětluje. Otěhotnění po čtyřměsíčním vztahu, to se nedivím, že chlap trochu „prudí“. Ale jestli mimčo taky chtěl, tak to zvládne. Chlapi jsou zvláštní plemeno, nejsou ovlivněni hormony, tak potřebujou čas ![]()
Tvůj manžel musí být superpako
Promiň
Může to být tím, že se tak málo znáte a dopředu jsi netušila, jak může reagovat. Myslím, že to není dobré ani do budoucna. Protože když mu vadí jak vypadáš teď, když jsi ve 34.tt, /nápodobně, já také
/ tak jak bude reagovat po letech, až budeš stárnout, tloustnout atd… To aby jsi se celý život hlídala ![]()
@Evelína1221 píše:
Tvůj manžel musí být superpakoPromiň
Může to být tím, že se tak málo znáte a dopředu jsi netušila, jak může reagovat. Myslím, že to není dobré ani do budoucna. Protože když mu vadí jak vypadáš teď, když jsi ve 34.tt, /nápodobně, já také
/ tak jak bude reagovat po letech, až budeš stárnout, tloustnout atd… To aby jsi se celý život hlídala
Však i on bude mít možnost se podívat do zrcadla ![]()
Tyhle kecy je třeba hned (a pokud to v daný okamžik lze) se šarmem a vtipem vrátit, nebo prostě jen reagovat adekvátně podle situace. Nesmíme si nechat likvidovat sebevědomí. Ale než jsem na to přišla, také mi to chvilku trvalo.
@Lucynna Neni skaredych zen, jen hloupych muzu…a obzvlaste v tehotenstvi..je odvekou pravdou, ze zena tehotenstvim rozkvete a zkrasni…nesnasim chlapi, co tohle rikaji tehotnym zenam, misto aby na rukou nosili, protoze pod srdcem nosi jejich potomka, tak tohle?? kamaradce zase pritel rikal, ze vypada jako hroch a rikal ji hrosiku…pripadne mi to skaredy a nefer, hlavne ze mi tolerujeme jejich prdeni, skrabani na koulich apod ze, a taky jim nerekneme, ze jsou tlusti nebo nechutni:D
@Andrella píše:
@Lucynna Neni skaredych zen, jen hloupych muzu…a obzvlaste v tehotenstvi..je odvekou pravdou, ze zena tehotenstvim rozkvete a zkrasni…nesnasim chlapi, co tohle rikaji tehotnym zenam, misto aby na rukou nosili, protoze pod srdcem nosi jejich potomka, tak tohle?? kamaradce zase pritel rikal, ze vypada jako hroch a rikal ji hrosiku…pripadne mi to skaredy a nefer, hlavne ze mi tolerujeme jejich prdeni, skrabani na koulich apod ze, a taky jim nerekneme, ze jsou tlusti nebo nechutni:D
Každá žena rozhodně nerozkvete, některé vysloveně zoškliví
. A manželovi nemám problém říci ani to, že je tlustý, ani to, že je nechutný, pokud k tomu mám důvod
.
@Lynette presne tak! tak je to i u nas! Taky sem se posledni dobou trapila, proc uz nemame tak casty sex apod..jelikoz svemu priteli sem se vzdy libila, ale berou to tak jak si napsala, dokonce mi to i potvrdil, cili neni ceho se bat, pokud zena neprestane byt po porodu zenou..skvele napsano ![]()
Jooo, jak říká Naima, to funguje v tu chvíli tak nějak nejlíp.
Taky mu povím že je chlupatý a smradlavý a že už to jde taky poznat že necvičí a je příliš hubený a on mu ten hřebínek spadne.
NA vaši radu jsem si ním o tom promluvila a on to pochopil… asi měl strach že tak tak zůstane napořád. Už mi slíbil i kadeřníka, jako odškodné ![]()
Jinak on měl docela řeči že chodím jako hastrman, přitom předtím mě chválil že neutrácím za těh. oblečení, že jsem šikovná a vydržím to. A pak si stěžuje. Tak jsem si vzala peníze a vyrazila na výprodeje.. první reakce „noo, nebudeme mít na kočárek!“ a pak chválil že mi to sluší (no proto!) ![]()
Kdo má těm chlapům rozumět?
@Naima píše:
Každá žena rozhodně nerozkvete, některé vysloveně zoškliví. A manželovi nemám problém říci ani to, že je tlustý, ani to, že je nechutný, pokud k tomu mám důvod
.
Jeee, tady se nespiiiii ![]()
tak ja si taky pripadam neatraktivni…ale vsichni mi rikaji, ze na to ze cekam holcicku, ze mi neubira vubec na krase… Ale je to spis podminene tim, ze jak chlap vidi muj pupek, tak se uz za mnou neotoci. Ale kdyz mam dlouhou salu a neni videt, tak se za mnou obcas nejakej otoci… ![]()
A doma - pripadam si jako vorvan. A to je asi dane tim, ze nekteri partneri sve tehotne zeny podporuji, lichoti apod. A to ja teda doma nemam… ja mam pocit, ze na me kouka jak na vorvane a tak se tak i citim…
@Berenikee píše:
Jeee, tady se nespiiiiitak ja si taky pripadam neatraktivni…ale vsichni mi rikaji, ze na to ze cekam holcicku, ze mi neubira vubec na krase… Ale je to spis podminene tim, ze jak chlap vidi muj pupek, tak se uz za mnou neotoci. Ale kdyz mam dlouhou salu a neni videt, tak se za mnou obcas nejakej otoci…
A doma - pripadam si jako vorvan. A to je asi dane tim, ze nekteri partneri sve tehotne zeny podporuji, lichoti apod. A to ja teda doma nemam… ja mam pocit, ze na me kouka jak na vorvane a tak se tak i citim…
No přesně tak! Ten můj je docela ovlivněn „veřejným míněním“ a kdyby mu kamarádi řekli „co to máš za obludu?“ tak je nejspíš konec lásky.
Asi nás ti chlapi už nevnímají jako „sexy objekty“ ale jako matky. Přece jen místo plochého bříška a sexy boků máme obrovský balón a místo chůze se kutálíme… ale rozumný chlap by měl pochopit že těhotenství není „sexy záležitost“ ale „krásná záležitost“. V tom je rozdíl.
Ahoj, jak se cítíte v těhotenství? Přijdete si hezčí nebo ošklivější? Já jsem přibrala, pleť mám umaštěnou a beďary jak v pubertě
vlasy řídké a to jsem vždy měla hřívu
.. V práci jsem to ještě neřekla a všichni na mě koukají, proč jsem tak divná a co se mi stalo
Myslela jsem, že čekám holčičku, že takhle vypadám, ale dr řekla, že čekám určitě kluka, tak s tím, že je žena hezčí, když čeká kluka to asi moc pravda nebude
spíš je to o náhodě ![]()
@Sofi87 uz na sebe raději moc nekoukam do zrcadla, je mi z toho fakt smutno. Vypadám příšerně a úplně každý kolem to rad potvrdí, nebo na to "taktně upozorní, nechce se mi ani nikam jezdit, nemela sem takovou pleť ani v ty puberte, je mi lito muže, ze me ma takovou doma
na druhou stranu je ted furt v práci, tak mě na denním světle moc nevidí, ja čekám holku, takze pocitam s tim, ze porodim modelku ![]()
Tak já si přišla strašně hezká v prvním těhotenství. Všichni kolem hlásili jak jenom zářím a že čekám určitě kluka (porodila jsem holčičku). Teď jsem podruhé těhotná a už v pátém měsíci si příjdu jak tank
ale vlasy a pleť se jen zlepšily..co čekáme nevíme.