Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@broskvová zmrzlina píše:
Chudák dcera, muset tohle řešit v těhotenství a pár dní po porodu.Radu nemám, ale posílám vám oběma sílu.
Děkujeme moc.
Dědek ex je trapnej. Hlavička tříletého dítěte to určitě pochopí, komu má říkat dědo a proč
. Je úplně normální, že tvému současnému partnerovi říká dědo.
@studentocka vůbec bych ex neřešila, je to cvok. I kdyby dítě chtělo říkat dedo sousedovi, tak jemu do toho nic není. Třeba náš nejstarsi rika dědo bio dědovi (otci ex), manželovi moji mamky a i otci mého současného manžela. Nikoho to nenapadlo řešit a ještě zatěžovat dítě nějakými složitými rodinnými vztahy.
@Kriss Tina píše:
@studentocka vůbec bych ex neřešila, je to cvok. I kdyby dítě chtělo říkat dedo sousedovi, tak jemu do toho nic není. Třeba náš nejstarsi rika dědo bio dědovi (otci ex), manželovi moji mamky a i otci mého současného manžela. Nikoho to nenapadlo řešit a ještě zatěžovat dítě nějakými složitými rodinnými vztahy.
U nás je má složité jen on
![]()
@studentocka důležitější než oslovení je vztah, jaký spolu mají a ten je očividně mizerný. To bych mu vpálila. Mně synovci říkají jménem, bylo mi tedy 16, když se narodil starší a přišla jsem si na tetu mladá
ale máme spolu skvělý vztah, je jim 23 a 14 let a obejmeme se, dáme si pusu, vtipkujeme a to je pro mě důležitější, než nějaká oslovení v rodině
Tady se stářím nepřišla moudrost, tady přišlo stáří samotné. Nechte ho, ať si pindá, stejně nic nemůže dělat, vždyť by se mu všude vysmáli, cvokovi
. Vnoučata ať si tobě, tvému partnerovi i ex říkají jak chtějí. No tak mají o dědu víc a ten tvůj ex by měl být rád, že jsou v rodině dobré vztahy, a ne dělat dusno.
@Lenkalin píše:
@studentocka důležitější než oslovení je vztah, jaký spolu mají a ten je očividně mizerný. To bych mu vpálila. Mně synovci říkají jménem, bylo mi tedy 16, když se narodil starší a přišla jsem si na tetu mladáale máme spolu skvělý vztah, je jim 23 a 14 let a obejmeme se, dáme si pusu, vtipkujeme a to je pro mě důležitější, než nějaká oslovení v rodině
My to tak také vidíme, partner se vnukovi věnuje, ex bohužel…měl jej naposled snad v kočárku na procházce a to bych spočítala na prstech jedné ruky a pak už jen sporadicky vždy na pár minut, ale u sebe, ven ne, výlet, hříště, zahrada také ne. Nikdo mu nic nezakazuje, neodpírá-možnost má, ale vždy se vymlouváNavštěva u dcery je také vždy jen tak na hodinku a tu stejně prodříme.
@Lenkalin u nás se teta a strejda běžně oslovují jménem
maji jich tolik, ze by v tom byl zmatek
a je jedno jestli je to 16 lety pubertak nebo teta, které je 50 ![]()
@Kriss Tina u nas se vzdycky rika clen rodiny + jmeno, treba babicka Marie, strejda Jan, atd. protoze je jich taky strasne moc ![]()
Ja jsem byla „Teta Míša“ uz v 19
jednou teta, provzdy teta ![]()
Já jsem pro synovce teta, i když se narodil pár měsíců po mém seznámení s mužem. Dědek normálně žárlí. Až zas bude vyhrožovat, fajn ať si jde na policii, oni už mu to tam vysvětlí. A pokud nedá pokoj, vysvětlí mu i co je stalking, když tam půjdete vy. Ještě aby tak kvůli němu přišla chudák čerstvá matka o mlíko ze stresu…
@studentocka píše:
Jsem rozvedená a žiji s nynějším partnerem už 6 let. Dcera z předešlého manželství je již maminkou a máme 3letého vnuka a ted se narodila i vnučka. Vnuka si s partnerem bráváme už od narození, jak na noc, tak i na víkendy a výlety. Začal oslovovat mého partnera „dědo“,nikomu to nevadí až tedy ex, který ovšem nějak o vnuka nejeví zájem a styk je s ním minimální a když je, tak cca pul hodiny a dost, žádné dětské hřiště, žádná aktivita..max.mu pustí v pc pohádku. A nastal teror a vyhrožování, že nás dá k soudu, že malý říká partnerovi dědo, že dá zákaz přiblížení, že si na něj dělá nároky atd, přitom to není pravda, nikdo mu nic neodpírá, má stejná práva jako já a možnosti, jen prostě nechce. Vnučce jsou ted 4 dny a začalo to ještě ve většímže jsem jela pro ni do porodnice, jelikož zet musel služebně pryč, že dceru vydědí, když bude i vnučka mu říkat dědo. Když mu řekla dnes, že jde teprve k lékaři s maličkou, že navštěvu at nechá na zítra, že mu nic neuteče, tak opět vyhrožování. Setkali jste se někdo s něčím podobným?..Děkuji
Musíte s ním být v kontaktu?
@studentocka píše:
Nemusím.
Tak bych se s ním vůbec nestýkala a vůbec se na něho neptala, neřešila.