Oslovení děda a babička

10.10.23 11:27

Oslovení děda a babička

Jsem rozvedená a žiji s nynějším partnerem už 6 let. Dcera z předešlého manželství je již maminkou a máme 3letého vnuka a ted se narodila i vnučka. Vnuka si s partnerem bráváme už od narození, jak na noc, tak i na víkendy a výlety. Začal oslovovat mého partnera „dědo“,nikomu to nevadí až tedy ex, který ovšem nějak o vnuka nejeví zájem a styk je s ním minimální a když je, tak cca pul hodiny a dost, žádné dětské hřiště, žádná aktivita..max.mu pustí v pc pohádku. A nastal teror a vyhrožování, že nás dá k soudu, že malý říká partnerovi dědo, že dá zákaz přiblížení, že si na něj dělá nároky atd, přitom to není pravda, nikdo mu nic neodpírá, má stejná práva jako já a možnosti, jen prostě nechce. Vnučce jsou ted 4 dny a začalo to ještě ve většímže jsem jela pro ni do porodnice, jelikož zet musel služebně pryč, že dceru vydědí, když bude i vnučka mu říkat dědo. Když mu řekla dnes, že jde teprve k lékaři s maličkou, že navštěvu at nechá na zítra, že mu nic neuteče, tak opět vyhrožování. Setkali jste se někdo s něčím podobným?..Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3681
10.10.23 11:31

Předpokládám, že ex nemá paní, které by případně vnoučátka mohla říkat babičko, viď? Máš ex kreténa, no, ale to asi víš, když už to je ex, viď? :lol: Jen ať si jde k soudu, alespoň se tam úředníci něčím pobaví. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
10.10.23 11:32

Říct mu že takto se chovat nebude, že má stejné možnosti jako ty. Měla by mu takové hranice pevné i dcera nastavit. A když to nepůjde tak ho odříznout, protože s takovým člověk to pak stejně nepovede k žádné rozumné domluvě.

• Citovat
  • Upravit
10.10.23 11:38
@Mrs. S píše: Říct mu že takto se chovat nebude, že má stejné možnosti jako ty. Měla by mu takové hranice pevné i dcera nastavit. A když to nepůjde tak ho odříznout, protože s takovým člověk to pak stejně nepovede k žádné rozumné domluvě.

Ono se sním člověk moc rozumně totiž nedomluví, jelikož několik let holdoval alkoholu a lékům a některé už ty chytré bunky odumřely. tak že ač mu i dcera něco řekne, nebo i zet, on si to přetočí k obrazu svému a jede si to stále svoje dokola.Tak že i kdyby vnuk říkal příteli strejdo, tak si zase něco najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 11:39
@Fee-bee píše:
Předpokládám, že ex nemá paní, které by případně vnoučátka mohla říkat babičko, viď? Máš ex kreténa, no, ale to asi víš, když už to je ex, viď? :lol: Jen ať si jde k soudu, alespoň se tam úředníci něčím pobaví. :dance:

Tak nějaká paní tam je, ale ta je spíš myslím akorát popichuje..mě by třeba vůbec nevadilo, kdyby oslovení padlo i jinde. Vždyt babiček a dědečku není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
10.10.23 11:41

@studentocka tak ho odstřihněte protože tenhle člověk vás akorát bude zatěžovat a k ničemu rozumnému to stejně nepovede

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
10.10.23 11:46

Není to zákonný zástupce dítěte nemá žádné pravomoci… pindat si může co chce. Teoreticky může vysoudit nějaký styk jakože třeba jednou za měsíc návštěva, povinná.

Jak koho budou děti oslovovat jen naprosto mimo a i kdyby to byl jejich otec… ostatně babi dědo říkají malé děti kdekomu,…

• Citovat
  • Upravit
2762
10.10.23 12:06

Byt tebou tak se do toho nepletu. At ho usměrni dcera, ta jediná vás spojuje. Jemu bych vzkázal že pokud soud určí, tak s oslovovanim samozřejmě přestanete :mrgreen:
Další vocas koukám a gratuluju k rozvodu :kytka: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 12:09
@ludmilaadamkova píše:
Není to zákonný zástupce dítěte nemá žádné pravomoci… pindat si může co chce. Teoreticky může vysoudit nějaký styk jakože třeba jednou za měsíc návštěva, povinná.Jak koho budou děti oslovovat jen naprosto mimo a i kdyby to byl jejich otec… ostatně babi dědo říkají malé děti kdekomu,…

To mi všechno víme a rozumně mu domlouváme, nepomůže nic. Jezdí na motorce okolo mého baráku a zjištuje, jestli je u mne dcera-a roztahuje se tady, jak se vyjádřil. Jestli má auto tady zaparkované a jestli náhodou můj partner nevede vnuka za ruku aby měl možnost zahájit stolking a vypisování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
10.10.23 12:17
@studentocka píše:
To mi všechno víme a rozumně mu domlouváme, nepomůže nic. Jezdí na motorce okolo mého baráku a zjištuje, jestli je u mne dcera-a roztahuje se tady, jak se vyjádřil. Jestli má auto tady zaparkované a jestli náhodou můj partner nevede vnuka za ruku aby měl možnost zahájit stolking a vypisování.

Tak pokud vás stalkuje a obtěžuje, posbírejte co nejvíc důkazů a na policii běžte vy. Říkat nevlastnímu dědovi dědo trestné není, ale to, co dělá on, pravděpodobně už ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 12:27

Chudák dcera, muset tohle řešit v těhotenství a pár dní po porodu. :( Radu nemám, ale posílám vám oběma sílu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
10.10.23 12:29

A odkud on ví, jak dítě koho oslovuje? řekla bych mu, že se mu naučil říkat mirku, a nazdar, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 12:32
@K. Rocánková píše:
Byt tebou tak se do toho nepletu. At ho usměrni dcera, ta jediná vás spojuje. Jemu bych vzkázal že pokud soud určí, tak s oslovovanim samozřejmě přestanete :mrgreen:
Další vocas koukám a gratuluju k rozvodu :kytka: :dance:

Já se právě nechci plést, chodí mi nadávat i do mé prodejny…minule i před zákazníkama. Dcera už jej usměrnovala a nepomůže nic..zkrátka si jede svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.10.23 12:33
@navy blue píše:
A odkud on ví, jak dítě koho oslovuje? řekla bych mu, že se mu naučil říkat mirku, a nazdar, ne?

Bohužel jsme na dědině a kousek od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
10.10.23 12:34
@studentocka píše:
Bohužel jsme na dědině a kousek od sebe.

chápu. tak ignor, no :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová