Oslovit nevlastní sestru?

Anonymní
12.2.23 18:30

Oslovit nevlastní sestru?

Ahoj! Po úmrtí táty jsem se dozvěděla, že mám asi nevlastní sestru. Znám ji jako malou holčičku, z té doby i její mámu. Vím, kde bydlí. Máma neví, že já možná vím. Co ví „sestra“? Jak postupovat, citlivé, kdyz mi na kontaktu záleží. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
12.2.23 18:37
@Anonymní píše:
Ahoj! Po úmrtí táty jsem se dozvěděla, že mám asi nevlastní sestru. Znám ji jako malou holčičku, z té doby i její mámu. Vím, kde bydlí. Máma neví, že já možná vím. Co ví „sestra“? Jak postupovat, citlivé, kdyz mi na kontaktu záleží. Děkuji.

A ta její máma ví, že jsi dcera jejího mrtvého muže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 18:43

Mam nevlastniho brachu. Kontaktovala jsem ho rucne napsanym dopisem. A nechala jsem to na nem, jestli se mi ozve nebo ne. Ozval se mi. Nekolikrat jsme se sesli, bylo to skvely. Nicmene ze dne na den se mi prestal ozyvat. Strasne me to ranilo. Popreju mu k narozkam a tim to uz pro me hasne. Tenkrat o mne nevedel, ted uz o mne vi, ale proste to tam z jeho strany neni…

• Citovat
  • Upravit
8437
12.2.23 18:48

Řeším něco podobného, přemýšlím, že jí napíšu přes LinkedIn. Ale ještě jsem se nerozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 19:01

Za mne ano, ať případně víš, že jsi udělala co se dalo. Mám z okolí dva případy, které to s dlouhé roky trápilo, nakonec se odhodlali a jsou rádi.
Ex má bratra od otce, který se k němu nikdy neznal a i přes soud vždy všude prohlašoval, že není jeho syn. Bráchovi napsal přes fb, naprosto netušil, co čekat. A brácha byl nadšený, že se mu dávno chtěl ozvat, ale bál se, protože ho otec vychovával a miloval. Ex se šíleně ulevilo.
Pak kamarádka si za studií pořídila dceru se ženáčem (to se dozvěděla až následně), na dceru neplatil a nevídal se s ní. Otec to s manželkou ustál a kamarádky dcera tak má staršího a mladšího bráchy. Bráchové nic netušili. A dcera (již v dospělosti) si s mladším bráchou začala psát přes fb, kdy mu i řekla pravdu. A ten to pak nachystal na otce - tomu řekl, že jede navštívit přítelkyni a řekl její jméno (ona má jméno netypické a dorazil to městem). Otec, že jen zbělal :mrgreen: Mladší brácha to vzal tedy úplně dobře, pro staršího je tato novinka těžší.
Tím chci říct, nemusí to dopadnout takto dobře, ale to nezjistíš, pokud ten krok neuděláš. Min. se ti uleví, že jsi proto udělala maximum.

• Citovat
  • Upravit
34473
12.2.23 19:26

Asi by to opravdu chtělo zvážit. Že ti na tom záleží je sice hezké, ale nejde jen o tebe. Taky mám sestru, kterou jsem nikdy neviděla, o kontakt s ní absolutně nestojím. Počítej i s touto variantou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
12.2.23 19:41

Tak za zkoušku nic nedáš, buď se ti ozve nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21405
12.2.23 19:57
@Anonymní píše:

asi? Než začneš lidem lifrovat do života, měla by sis to trochu ověřit. Co tvá máma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
12.2.23 20:00

Hlavně nezapomeň, že druhá strana o to nemusí stát.

A taky nemusí nic tušit a pak to druhé straně slušně změní život.

Určitě bych to zvážila. A případně jen napsala dopis. Určitě bych netlačila na pilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 20:31

Táta žil s mojí mámou, která už také umrela, ani nevím, jestli ona věděla. „Sestra“ je z vedlejšího tatova vztahu, ale jelikož nevim, zda je to sestra, přemýšlím, jak na to. Výhodu mám, že z dávna znám její mámu a ještě před sdělením od jisté osoby, že by se mohlo jednat o mou sestru, a za tatova zivota, kterému jsem rekla, že jsem ji kontaktivala a jen se usmival, jsem ji kontaktovala. Jen tak. Ale zatím jsme se nesesly. Přemýšlím, jak na to, a samozřejmě chci nejdřív opatrne sondovat.
Díky za vaše sdílení, překvapilo mě, kolik z vás je na tom podobně!

• Citovat
  • Upravit
34473
12.2.23 20:39
@Anonymní píše:
Táta žil s mojí mámou, která už také umrela, ani nevím, jestli ona věděla. „Sestra“ je z vedlejšího tatova vztahu, ale jelikož nevim, zda je to sestra, přemýšlím, jak na to. Výhodu mám, že z dávna znám její mámu a ještě před sdělením od jisté osoby, že by se mohlo jednat o mou sestru, a za tatova zivota, kterému jsem rekla, že jsem ji kontaktivala a jen se usmival, jsem ji kontaktovala. Jen tak. Ale zatím jsme se nesesly. Přemýšlím, jak na to, a samozřejmě chci nejdřív opatrne sondovat.

To sorry, ale vůbec nechápu, proč se hrneš do nějakého kontaktu a co si od toho slibuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 20:42

Vyrostla jsem sama s mámou, ale mám dva nevlastní sourozence, každý máme jinou matku. Nevlastní sestra je jen o pár měsíců starší než já. :nevim: Biootec byl zřejmě poněkud rozvernější. :think: :think:

Kdysi jsem o kontaktu uvažovala, ale neudělala jsem to a asi už ani neudělám. Mám svůj život, svou a manželovu rodinu - a nějak o další lidi nestojím. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
53518
12.2.23 20:48
@Anonymní píše:

Nejdřív bych kontaktovala její mámu a zeptala se, jestli jste biologicky příbuzné. Rozhodně bych jim neklepala na dveře. Oslovila bych ji písemně. A tak, aby neměla pocit, že musí odpovědět zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová