Pomohl vám osobní kouč?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osobní kouč?Pomohl?
Máte zkušenosti? Kouč, koučka? Je to nový trend? Jak vám to připadne? Je to vlastně psycholog který ovšem si za to nechá dobře zaplatit. Já byla u jedné paní koučky. Za hodinu 700kč. Jinak bere 5000kč za 10 návštěv a další nabídky jsou do 30 tisíc. Jaký mám pocit z té návštěvy? Pozitivní i když mám za sebou kdysi návštěvy psychologů je to jiné ale musíte vědět ke komu jít. Pro mne veliká škoda že finance mne nedovolí další návštěvy ale závidím lidem co na to mají a snad časem se má situace zlepší a budu pokračovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli chceš, můžeš se přijít vypovídat ke mně, udělám ti cenu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@govana mám a dovedl mě tam kam měl. Nový trend nevím, ale pro mě to bylo něco co zafungovalo a nelituji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@govana Já jsem byla přímo u lektorky, která kouče školí a mě 1,5hodky vyšlo na 1600kč, ale potom co jsem viděla jak to pomohlo bych dala cokoliv ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa76 píše:
@govana Já jsem byla přímo u lektorky, která kouče školí a mě 1,5hodky vyšlo na 1600kč, ale potom co jsem viděla jak to pomohlo bych dala cokoliv
Prosím tě a co ten kouč teda vlastně dělá??
Nějaká pozitivní motivace? Nebo co dělá??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krkael to je indivudální podle toho co řešíš.. já u něj prošla neuro-ligvistickým programováním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@govana Kouč není psycholog. Pokud se tak chová, není to kouč. Kouč řeší budoucnost, podporuje tě a vede otázkami, pomáhá ti vidět to, co nevidíš, protože v tom jsi třeba příliš angažovaná. @Krkael
Kouč neradí, není to mentor.
Psycholog/terapeut řeší minulost, to kouč nedělá.
Kouč je pro motivované lidi, kteří chtějí něčeho konkrétního dosáhnout, v něčem se zlepšit.
Jsem v ročním výcviku na jeden typ koučování a v rámci výcvikových povinností máme i 20 hodin peer koučinku s kolegy a 3 hodiny s lektory. Je to hodně efektivní.
Každopádně koučink není pro každého. Pokud ti stačí se vypovídat s kámoškou a pomůže ti to k něčemu, tak super.
Kdo chce koučink, tak je ochotný zaplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím, podle mě stačí být trpělivá, cílevědomá a dostatečně zdravě sebevědomá a dokážeš všechno. Alespoň u mě to tak funguje. Mě by rozhodně někdo cizí, za pár stovek na hodinu k ničemu nenamotivoval. Za mě vyhozené peníze a uměle vytvořené pracovní místo, kde si někdo parádně namastí kapsu. Chce to víc sebevědomí a moc moc chtít, a pak jde všechno. Musíte si trochu věřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě, funguje to na Tebe. Na ostatní nemusí a proto využívají služby koučů ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kouč určitě pomáhá v mnoha směrech, ale je to opravdu drahá záležitost..
když nad tím tak přemýšlím, tak napravuje to co měli nebo neměli udělat naši rodiče ve výchově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@elle21 píše:
Kouč určitě pomáhá v mnoha směrech, ale je to opravdu drahá záležitost..
když nad tím tak přemýšlím, tak napravuje to co měli nebo neměli udělat naši rodiče ve výchově.
Financne nakladnejsi je, to s tebou souhlasim
ale ze sve pozice mohu rict, ze ta investice se mi vice jak vyplatila. A rozhodne bych ty informace nemela u pokecu s kamoskou.Tam probiram uplne jine veci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to dost pomohlo!
Ahoj holky, píšu sem málokdy, ale musím se podělit o svou zkušenost s koučkou. Mám teď za sebou několik sezení na jaře a hrozně mě to pomohlo dostat se z těžkých dilemat, které jsem potřebovala vyřešit. Rozhodně bych to nesrovnávala s kamarádkou, ty vám poradí, ale to ne vždy stačí. Když bych to měla popsat tak oučka mě vedla k tomu, abych zjistila, co vlastně chci a pak mě pomáhala, abych si sama našla, jak to můžu udělat. Přitom mi pomíhala dodat motivaci a energii pro potřebné kroky. Máte pravdu, že je to drahé, je teda rozdíl, jestli chcete certifikovaného kouče s výcvikem nebo vám stačí nějaký „obyčejný“. Já si radši našla certifikovanou koučku a nelituju. Podařilo se mě s ní taky domluvit slevu, když jsem řekla, že jsem na MD a nemám teď moc peněz dohodli jsme se na pravidelných setkáních a dala mi to za 50% tak to tak kdyžtak taky můžete zkusit, kdybyste to chtěli vyzkoušet. Mě to pomohlo se zase usmívat a vůbec sem teď mnohem víc v pohodě a to za tři měsíce! Fakt těch kaček nelituju
. Nevím jestli to sem může psát, ale kdyžtak kontakt na koučku je *** je z firmy inspirata.cz tak si ji kdyžtak vygooglete:-). A kdybyste zkoušeli dejte vědět, jak jste dopadly vy. ![]()
edit admin - kontakt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petra Kas. sem málokdy." To máš pravdu, je to tvůj první příspěvek.
Je dobré, pokud ti opravdu někdo pomohl, sice většinou na to lidem stačí přátelé, které si nemusí platit, a vlastní rozum, který, pravda, často je zaplacen drahými zkušenostmi, ale spíš bych tě tipoval na hloupý pokus o reklamu.
Pokud s emýlím, tak se omlouvám. Ale já se nemýlím, viď? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
?? Ty to říkáš, jako bych měla špatné přátele, ale to není pravda. Já jsem svoje věci diskutovala s kamarádkama opakovaně, jenže pokud ti lidi neřeší stejný problém jak ty a neumí ho vyřešit tak ti prostě neporadí, takže v tom je ohromný rozdíl, že kouč tě donutí se zamyslet. A ne nikomu reklamu dělat nepotřebuju jen tu jsou nazory na kouše různé tak jsem přidala toho sveho, protože v te kvalitě je evidentně rozdil, jestli mas cloveka s certifikatem nebo ne, alespoň tak mi to bylo vysvětleno. Ja jsem hledala další informace o koučování, protože mě to začlo zajímat a narazila na tuto diskuzi a protože si nepamatuju heslo ke starému uctu jsem si udelala novy, takže je jasne, že to je nový příspěvek. ale mám pocit, že ty se stejně o koučink nezajimaš a chceš jen rejpat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit