Osobní krize?

Anonymní
10.4.11 21:08

Osobní krize??

Hezky vecer vsem,musim uz napsat,nebo se snad sama zblaznim.Ani nevim kde zacit.Neni mi jeste 30let,ziji v jedne domacnosti jiz 10 let s pritelem,mam dve male deti…Vse docela normalni,jako ma kazdy jiny.
S pritelem jsme meli moc hezky vztah,az idylicky.Pritel byl vzdycky velice rodinny typ,hodny,pozorny,doma pomahal…Vse klapalo do doby,nez se nam neplanovane,ale chtene,narodilo prvni ditko.Vzdy rad chodil na pivko,ale mel svuj „patek“ a jinak jsme chodivali ven spolecne.Po narozeni ditete se samozrejmne vse zmenilo a jeho pivni dychanky zacaly byt castejsi.1× mesicne se pak stavalo,ze prisel hodne napity a rano.Stridalo se to ruzne,bylo obdobi,ze byl klid,chodil mene a brzy domu,ale byla obdobi,kdy to byly nervy.Diky tomu jsme meli prvni vaznou krizi asi v 1.5 roce naseho ditka.Nesnesli jsme nejak navzajem,ale nastesti vse nejak po case vyprchalo.Po trech letech se nam narodilo druhe dite a do jeho roku bylo vse uplne super.Chlap byl vicemene doma,pomahal a vse bylo takove dost klidne.Ovsem posledni rok zpet se to zase zvrtava a posledni mesice uplne.Doma ma naklizeno,uvareno,vse kolem deti stiham,sama mam konicky,dbam o sebe a i kdyz jsem jeste dva roky na rodicaku,chodim na pul uvazku do prace.To,ze casto chodi do hospody mi vadi a on to vi.Bylo mi vysvetleni,ze si po praci dojde na dve,vycisti hlavu,precte noviny a pujde domu.Ovsem to dodrzel prvni mesic a od te doby si tam chodi jak chce.Stane se,ze ani nezajde domu a hned jde tam-samozrejmne se zdrzi do zaviracky a tudiz decka ani nevidi.On je takovy,ze kdyz mu cokoliv reknu,udela-kolem domu,deti,zaridi,vyridi…Ale jakmile si nereknu,ma na starost jen praci a pak tu svou hospodu.Chodi domu v noci,smrdi kourem a nekdy byva velmi neprijemny.No a ja jsem v takove fazi,ze se mi jeho osoba uplne hnusi.Nebavim se s nim,i kdyz jsme zvykly vzdy vse resit.Nemam sily vest rozhovor,nemam silu mu stale rikat o veci,co jsou potreba udelat,zaridit…nemam silu vse tahnout sama a travit vecery sama.Ono mi nic jineho nezbyva,protoze jdeme z platu do platu a ja sama vicemene nemam nic.Mesicne jdeme z ruky do huby a jeho nemrzi nechat si pro sebe 3000Kc za ty jeho piva a koureni.Dnes jsem zase sama,jako kazdy jiny den a uz ted vim,ze zase budu spat u deti na zemi-mame pidi byt.Jsem tak na dne,mam ho rada,on je jinak milionovej,ale asi je mu jedno,ze me to trapi.Je to chlap,ktery doma udela vse,je velmi inteligentni a deti ma rad,ale toto uz nevim-ma rad pivo,samozrejme chlapi v hospe i panakuji…a vubec,ta spolecnost tam…Nevim uz jak na nej a kudy kam.V noci si pak rikam,jak je vse jinak,nez jsem chtela,ale v zivote jsem nemela vyberu,takze to tak asi vse ma byt…Jsem rapla ja,ze chci chlapa doma nebo mam zabalit kufr,jestli to s nim pohne…Uz opravdu nevim.Diky za reakce.Jsem radeji anonymne…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1032
10.4.11 21:21

Pohroz mu rozchodem,ať si vybere mezi hospodou a rodinou.Ať to aspoň rapidně omezí,tohle opravdu neni normální.Já taky nejsem světice,než se narodila malá,tak jsme s přítelem chodili každý víkend kalit,ale co jsme začali plánovat rodinu,tak konec s hospodama.Za poslední rok a půl byl přítel 2krát v hospodě.A to dřív chodil taky pravidelně.Takže mu dej nůž na krk,sám od sebe toho nenechá.Držim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.4.11 21:28

ahoj

Tuto situaci ti vůůůbec nezávidím.
Napíšu ti svůj tvrdý názor - buď se bude chovat ok, nebo ať jde.
Máš děti a to je hlavní.
Já sama jsem žila s matkou co chlastala a je to hnus. Teď jsem sice dospělá, ale když vidím někoho opitého a ještě hnusného tak se třepu jak osika a je mě úzko :-(
Můj manžel má zakazano se vracet z oslav s kamarády (jednou do měsíce max) domů - prostě to nesnesu :-(
Nedopusť aby měli tvoje děti hnusné vzpomínky na otce - to ať radši prostě nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.4.11 21:30

jo a ještě mezi námi - já jsem pro rovnoprávnost - chlap sice pracuje, ale ženská toho má taky těžký - můj manžel to taky nechce pochopit, chápe to jen když mu nechám děti na chvíli doma :-D
Tak proč by měl chodit KAŽDÝ den do hospody?? Kdybys takto chodila ty (promiň že tykám) tak se zvencne, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.4.11 21:31

a pravdu má Cherilin - když už chtěl děti,tak se má starat.
Promiň, já jsem se moc rozjela, ale jak už jsem psala, vím co to je a vždycky mě to strašně dostane, jak se toto může dít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
10.4.11 21:44

Ono se snadno mluví, když člověk není v té situaci…když to mám okomentovat s odstupem, tohle bych asi nezvládala…řvala bych na něj jak pavián. A podle toho, co píšeš, se to zhoršuje. Mě milionovej nepřijde. Ale chápu tě. Zkus si s ním rozumně promluvit. V klidu. Řekni, že to takhle dál nejde a nediktuj mu, zeptej se ho, co navrhuje on. Tím ho přinutíš problém řešit samotného. On si navrhne řešení a pokud jej nedodrží, bude to jen jeho vina a s následky ho seznam. Myslím, že je to férové, dáš mu najevo, že šance tu je a má ji jen on ve vlastních rukách. Pak už je na tobě, co z jeho návrhů bude pro tebe přijatelné. Pokud na to nepřistoupí, pak myslím není co řešit. Jak se říká. „Pro jednoho vola tráva nenarostla.“ Nicméně držím ti palce, neusni na vavřínech a řeš to. Nepřeji doma v budoucnu tvým dětem opilce… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
10.4.11 21:49

Ono to ale v realitě nefunguje :-( . Já doma řeším zas jiný problém (manža nic neuklidí - je to oproti tomuto pitomost ale dobrý příklad) a to navrhni jak to budeme řešit, to ANI NÁHODOU nefunguje :-(
BOUŽEL
Ale URČITĚ to zkus, třeba to zabere.
Nebo pak zkus to, že takto to dál nepůjde ať se rozhodně ty+děti nebo hospoda.
Nebo taky můžeš třeba na týden odjet (k mamce, ke kamaradce atd..) a nechat jemu i sobě vychladnout hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.11 22:14

Zkus si představit, co bude za rok, za tři, za deset… Je tohle, co chceš? Pro sebe i pro děti?
Můj otec pil, ani ne tak v hospodě jako doma, ovšem výsledná atmosféra pak vyjde asi nastejno. Kolik zbytečných slz já prolila - a kdoví, kolik mamka.
V osmnácti jsem se sbalila a prchla, vztah k oběma je poněkud chladný, navíc mám hrozný problém se vztahem mojeho otce k mojí dcerce.

Tím nechci říct, ať se hned rozvedete… Ale dát nůž na krk, protože to není normální, nebo poradnu, cokoliv, ale musí být vidět jeho snaha to řešit… Jinak to nemá cenu, bohužel.
 I.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.11 05:44

Toto není krize, to je obraz závisláka. Chtělo by to odbornou pomoc, jinak se z toho nedostane. Většina závisláků má milou povahu, pro rodinu by se obětovali, pokud nemají krizi nebo deprese. Tím ho neomlouvej.Toto je bez pomoci začátek konce.

Kdybys chtěla, přijď za námi do uzavřené skupiny „Závislost, rakovina duše“. Řešíme tam závislé partnery. Najdeš ji v uzavřených skupinách. Jen upozorňuju, že je nutné se přihlásit pod nickem a nepřijímáme z bezpečnostních důvodů úplné nováčky(jako že by si někdo chtěl založit nový nick jen pro naši skupinu)

• Citovat
  • Upravit
83
11.4.11 08:33

Ahojky asi bych to řešila podobně jako spousta holek co ti tu psali dej mu jasně najevo,že se ti to nelíbí a pokud to neveme na vědomí sbal kufry děti a jdi,vím že to někdy není moc reálné když nejsou peníze ale pokud máš rodiče tak ti pomůžou. a třebas se manžel pak dá do kupy a vše bude ok. držím palečky. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.11 09:17

Můj otec chodil denno denně opily domu bylo mi sice asi 5 ale pamatuji si jak to pro mě bylo hrozné i pro mé sourozence dokonce prý mamku přemlouvaly at se rozvede protože byl dost agresivní trpěla s ním takhle skoro 12 let jen k vůli nám dětem ale spíš nám tím ublížila zkuste si s ním promluvit a pokud se nepolepší at jde prič myslete na děti ví o tom jistě víc než si myslíte a třeba by vám pomohl i jejich názor zase tak malé nejsou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.4.11 09:17

Dekuji vsem za odpovedi,mam sevreny hrudnik a pres natekle oci skoro nevidim.Vcera jsme se vecer hodne pohadali a rozumna rec s nim uz snad ani nejde vest.Je videt,ze uz dela naschvaly.Normalne jsme fungovali,ze kdyz pruser,vse se rozhovorem vyresilo a ja vec nerozmazavala.Jenze ted mi dosla trpelivost,jsem sama na dne a uz nejsem ta splachovaci a to mu asi vadi.Myslenky mi behaji,kam jit a jestli bych to utahla..Mam jen rodicak a tu pidi praci,ale pokud bych sla z mesta,prisla bych o ni.Rodicak mam uz jen tech 3800Kc.Kdybych vedela,ze utahnu podnajem,asi nevaham…Vubec nevim,proc se ted takto chova-urcite je to hlavne jako naschval,ale kde to jsme…Musim bezet,nebo zacnu zase plakat a to je teprve rano.Dekuji jeste jednou vsem a do te uzavrene skupiny bych urcite rada nahledla.Snad ji najdu.Diky a hezky den vsem

• Citovat
  • Upravit
5077
11.4.11 11:29

Ahoj,
chtěla jsem ti napsat ráno, ale nestíhala jsem.
Pochopila jsem to správně, že chodí každý den do hospody a vrací se kdoví kdy a na vás kašle? A přemýšlela jsi, proč to tak dělá? Má nějaké zdravotní problémy nebo problémy v práci? Chlapi tohle neříkají doma a radši to řeší takhle pitomě. Ptala ses ho, proč chodí tak často do hospody a proč je mu jedno, že se doma trápíš??
V každém případě bych s ním zkusila promluvit ve střízlivém stavu a v klidu. Uvidíš, co ti na to poví a podle toho bych se zařídila.
Pokud cokoliv odmítne řešit, tak mu prostě oznam, že jste spolu skončili a přišel o tebe i děti a může si za to sám a začala bych řešit co a jak. Buď ho vyhoď z bytu nebo na čas někam odjeť ty a on ať si dělá co chce.
Jestli už je závislí na alkoholu, tak je stejně pozdě cokoliv řešit a musí chtít on sám něco změnit.
Držím pěsti a hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria