Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Zuzko, já si myslim, že má tvůj přítel pravdu. Je krásné mit brisko a těšit se na příchod človíčka, ale jako mamina ‚jednoho střeštiprdla‘ jistě víš, co vsechno takové miminko potrebuje. Prece jen bude možná lepší čekat dalsi děťátko v zařízeném baráčku ![]()
Jsou lidé, kteří si svůj domeček nikdy pořídit nemůžou. Žijí třeba v pronajatém bytě se smlouvou na dobu neurčitou. Mám jich kolem sebe dost a my jsme jedni z nich(i když nevíme, jestli tu chceme trvale zůstat)
Pokud máte svoje zázemí, nežijete s rodiči, přítel vydělává, nechodíš do školy, péči o dítě zvládáte sami a jste jinak samostatní, neviděla bych v pořízení dalšího dítěte problém.
Ale tím neříkám, že bych tuto radu dala 18leté mamince.S tím, jak se dnes prodlužuje doba studia, nemožnost najít práci hned, se taky prodlužuje věk, kdy jsou mladí lidé zcela samostatní. Je potřeba zvážit x dalších okolností.
ja souhlasim s tim, ze bych asi dala prednost domecku, pred druhym tehotenstvim. mit miminko je sice krasne, ale je potreba rodinu nejak zajistit.
Ahoj. Souhlasím s Janou206.
Ale nejdůležitější jsou vaše priority. Já bych třeba před domečkem dala přednost druhému dítěti. Třeba i proto, abych pak časem neměla místo jednoho jedináčka jedináčky dva
. Věk v tomhle jako hlavní kritérium určitě nevidím. Já naopak měla první dítě až ve 30, a to už jsem se trochu obávala, že jsem na děti stará. Na nic jsme nečekali, jen jsem toho pravého poznala až skoro ve 30
. Domeček nemáme, vůbec mi nechybí, vyhovuje mi to tak, jak to máme. A hlavně jsem ráda, že jsme v takovýchto záležitostech byli s manželem zajedno. Určitě ti nedoporučuju jít si za miminkem za každou cenu.
Asi bych do druhého šla před doděláním domečku, aby mohlo jít už do nového. Mám to takhle. Prvního syna jsem měla ve 20 a teď dodělám VŠ, dorekonstruujeme a v říjnu mám termín. ![]()
Nepíšeš, jak bydlíte, pokud ve svém bytě bez rodičů, tak bych o tom možná uvažovala dřív, ale jinak asi ne. ![]()
ahoj Zuzi, přečetla jsem si tvé deníčky a v první řadě ti chci říct že tě obdivuji a přeji ti hodně štěstí ![]()
no a teď ke tvé otázce, na tvém místě bych ještě chvilku počkala na ten baráček, přeci jen bude lepší být huhule a vše s tím spojené až když budete nastěhovaní ve svém než třeba ještě s bříškem nebo pak s malinkým miminkem vše stěhovat a zařizovat. Teď můžeš příteli pomoct, pak už mu moc nepomůžeš protože nebudeš smět kvůli bříšku a nebo už budeš běhat kolem mrněte. Jsi mladá holka, jedno krásné dítko už máš tak když ještě počkáš třeba dva roky tak se vůbec nic nestane a můžeš mít ještě spoustu dětí. Něco jiného by bylo kdyby ti bylo třeba třicet, to už se čeká blbě. Když počkáš vychutnáš si to i s přítelem určitě mnohem víc než když si teďka dupneš ![]()
ahojky ano asi mate prevdu ale me to tak strasne laka mam asi tet takove obdoby miminkovske vsude vidim ty fotecky miminek atd je to krasa
![]()
zuzukaa píše:
ahojky ano asi mate prevdu ale me to tak strasne laka mam asi tet takove obdoby miminkovske vsude vidim ty fotecky miminek atd je to krasa![]()
To mi povídej… Kamarádka stejně staré holčičky jako je naše Terezka má za měsíc termín, na procházkách potkáváme miminka a do toho Terka nastoupí (doufejme) od září do školky a mně přijde, že strašně rychle vyrostla a už mě nepotřebuje. Moje hormony hlásí: chci být těhu a to teď hned!!
Jenže: už skoro pět let rekonstruujeme svépomocí domeček, bydlíme u manželových rodičů, peníze strkáme do domečku, protože se chceme letos KONEČNĚ nastěhovat. Takže jsem se radila tady s holkama a nakonec jsem ustoupila manželovi, že rozumnější bude zařídit si bydlení a pak až miminko, protože jako těhu bych nebyla nic platná při stěhování a nechceme s tím otravovat tchána, už takhle dře víkendy na domečku. Takže náš kompromis je: vysadila jsem antikoncepci aby se tělo mohlo vyčistit, beru listovku a necháváme tomu volný průběh s tím, že si sleduju plodné dny a to používáme ochranu. Takže manžel spokojenej, já taky, protože cílevědomě netěhotníme ale rekonstruujeme a až bude hotovo, tak na to vlítnem pořádně a já doufám, že budu mít tělo tak vyčištěné od HA, že se nám to brzy povede.
Radím ti sepsat si na papír pro a proti být těhu hned a probrat to s přítelem a uvidíš. Já to třeba promýšlela hooodně dlouho a za trable s manželem, že jsem ho „zneužila“ k mimi by mi to nestálo. ![]()
Prosím o radu…mám čtyřletého syna, a chtěla bych mu pořídit sourozence, jenže se mi nějak nedaří přemluvit ty moje chlapy… ![]()
1.Bydlíme u mého 60ti letého otce, který má o 20let mladší přítelkyni, se kterou se už 2 roky snaží neuspěšně o dítě.
Máme od něj pronajatý přízemí domu, a nájem mu samozřejmě platíme. Já jsem ještě ke všemu v domácnosti, takže uklid domu, zahrady, vaření a praní pro všechny je samozřejmost…Ale když jsem mu řekla že bych chtěla další ditě tak mi prostě řekl ať si mám dětí kolik chci ale ne v jeho domě…Že pokud otěhotním tak že se máme okamžitě odstěhovat…Nechápu ale proč, protože mého syna, svého vnuka naprosto zbožňuje…Může to být snad závist že mohu mít děti a jemu se to už nedaří???
![]()
2.Přitel, jsme spolu už rok a půl, s mým synem si perfektně rozumí a maji se rádi, ale jakmile začnu o dalším dítěti, tak ihned slyším ať si ho udělám klidně, ale hlavně ne s ním…Má totiž s předešlého vztahu dva syny, a argumentuje mi tím že mu 3 děti stačí…Sice ho na jednu stranu chápu, ale co já?
S jeho starším synem se vidím málokdy, a mladšího jsem neviděla pořádně ani jednou, protože mu ho bývala samotného nepůjčí, že je na ni zvyklej a plakal by…
![]()
Každopádně si myslím že by se přítel dal nějak ukecat, ale co s otcem to nevím
Tak mi prosím poraďte, co by jste ne mém místě dělali vy?
Počkali by jste ještě co se z toho vyvine, nebo by jste si zašly na gyndu a nechali si prostě vyndat tělísko a potom děj se vůle boží???
![]()
V žádném případě bych tělísko nevyndavala. Nejenže je to nefér vůči partnerovi, ale pokud ho nechce, tak panebože proč mu ho nutit? A pokud vás táta vyhodí, kam půjdete bydlet, máte představu? A taky bych hodně přemýšlela, jestli bych to utáhla, kdyby mě táta vyhodil a přítel nechal.. Utáhla bys to všechno sama?
Asi bych i zvážila kolik ti je a kolik času ještě na děti máš. Je hezké, že jsi s přítelem rok a půl, ale to není moc dlouho. Třeba to časem uzraje i v něm a další dítě bude chtít taky.
Nevím, proč nežiješ s otcem prvního syna a proč není on se svou ženou a dvěma dětmi, ale to už je vaše věc… ![]()
@Jandof-ka píše:
Prosím o radu…mám čtyřletého syna, a chtěla bych mu pořídit sourozence, jenže se mi nějak nedaří přemluvit ty moje chlapy…
1.Bydlíme u mého 60ti letého otce, který má o 20let mladší přítelkyni, se kterou se už 2 roky snaží neuspěšně o dítě.
Máme od něj pronajatý přízemí domu, a nájem mu samozřejmě platíme. Já jsem ještě ke všemu v domácnosti, takže uklid domu, zahrady, vaření a praní pro všechny je samozřejmost…Ale když jsem mu řekla že bych chtěla další ditě tak mi prostě řekl ať si mám dětí kolik chci ale ne v jeho domě…Že pokud otěhotním tak že se máme okamžitě odstěhovat…Nechápu ale proč, protože mého syna, svého vnuka naprosto zbožňuje…Může to být snad závist že mohu mít děti a jemu se to už nedaří???![]()
2.Přitel, jsme spolu už rok a půl, s mým synem si perfektně rozumí a maji se rádi, ale jakmile začnu o dalším dítěti, tak ihned slyším ať si ho udělám klidně, ale hlavně ne s ním…Má totiž s předešlého vztahu dva syny, a argumentuje mi tím že mu 3 děti stačí…Sice ho na jednu stranu chápu, ale co já?
S jeho starším synem se vidím málokdy, a mladšího jsem neviděla pořádně ani jednou, protože mu ho bývala samotného nepůjčí, že je na ni zvyklej a plakal by…![]()
Každopádně si myslím že by se přítel dal nějak ukecat, ale co s otcem to nevímTak mi prosím poraďte, co by jste ne mém místě dělali vy?
![]()
Počkali by jste ještě co se z toho vyvine, nebo by jste si zašly na gyndu a nechali si prostě vyndat tělísko a potom děj se vůle boží???
![]()
![]()
Podvody nedělej! Je to otázka priorit. Pokud je pro tebe přítel víc, než další dítě, tak si ho nepořizuj nebo ho zkus přemluvit později. Pokud je pro tebe další dítě víc, tak nezbývá, než si ho pořídit opravdu s někým jiným, nejlíp s někým, kdo nebude takový sobec, jako tvůj přítel, a ideálně až po rozchodu s přítelem…
Děkuji za názor, ale jak říkáš je to naše věc. Otec mého syna o nás už po půl roce co byl syn na světě přestal mít zájem…Tak proto s ním nejsem.
A u přítele to byly dlouhodobé spory s bývalou přítelkyní, a jak on sám říká všechno hezké někam vyšumělo a neměli si spolu až ani co říct.
Děkuji To za tvůj názor, a myslím že bude lepší ještě chvíli s tím počkat než to „lámat přes koleno“. ![]()
ahoj chci se zeptat na vas nazor kdo si cetlu muj denicek maminkou v 15tak vi ze jsem mlada mamka 3leteho trestiprdla
posledni dobou me to zase tahne na mminko ale pritel nejak nechce..mame v planu koupit si svuj domecek a zatim nam to nejak nevychazi rika ze jak budou mit deticky svoje zazemi tak pak si budeme moc vsechno na plno vychutnat ¨¨zase na jednu stranu to chapu a i ja bych chtela pro barcu i pro nas nake stale zazemi ale brisko a vse co knemu patri bych chtela ted hned
co myslite? mam se stim smirit? nebo to zacit nejak hodne davat na jevo???? ze bych chtela ted