Osobní ohodnocení - učitelky

Anonymní
31.8.16 20:50

Osobní ohodnocení - učitelky

Dobrý večer, ráda bych se zeptala zde přítomných kolegyň učitelek, jaké mají osobní ohodnocení, popř. jestli vůbec mají? A ja k žádat ve školství o zvýšení platu, i když vím, že tabulkově je něco dané, ale dá se hýbat právě s tím osobkem… Nebo jaké máte zkušenosti s tím, když jste chtěly po řediteli školy zvednout plat. Zda vyšel vstříc atd..

Děkuji za odpovědi :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
31.8.16 20:51

Ahoj, my osobko nemáme a co zbude tak nám ředitelka rozdělí v odměnách. Navíc proti tabulce máme jen příplatek za třídnictví. Naštěstí jsou platy výš, než když jsem začínala, tak to jde.

• Citovat
  • Upravit
26246
31.8.16 20:52

Osobní ohodnocení dle uvážení ředitele - zažila jsem 200,– Kč, zažila jsem 1500,– Kč. Stejný výkon, jiný ředitel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.16 20:59

Anonym - příbuzná je učitelka. Osobní mají jen jako třídnictví, ostatní odměny, ale nedá to více jak pár stovek v průměru měsíčně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:00

A zároveň ještě dotaz na odměny.
Dělám pro školu opravdu dost, zodpovědně a dlouhodobě, ale to nikdo neoceňuje v tom smyslu, že bych to viděla na výplatě právě ve formě odměn. Nejsem ten typ člověka, který leští kliky… Tak jak se perete s touto demotivací…

Zakladatelka ;)

• Citovat
  • Upravit
26246
31.8.16 21:02
@Anonymní píše:
Dělám pro školu opravdu dost, zodpovědně a dlouhodobě, ale to nikdo neoceňuje v tom smyslu, že bych to viděla na výplatě právě ve formě odměn. Nejsem ten typ člověka, který leští kliky… Tak jak se perete s touto demotivací…Zakladatelka ;)

znám - odešla jsem na školu, kde si mé práce váží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.16 21:03

Máme osobní různě, jednak jak dlouho na škole jsme, jestli jsme třídní (myslím osobko mimo příplatku za třídnictví), jak aktivní jsme… Taky se to variabilní, podle toho, jestli tam daný měsíc jsme, nebo máme studijní apod.
Jinak zvýšit plat si můžeš taky atestacema, navíc se ti sníží úvazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:08
@Anonymní píše:
Dělám pro školu opravdu dost, zodpovědně a dlouhodobě, ale to nikdo neoceňuje v tom smyslu, že bych to viděla na výplatě právě ve formě odměn. Nejsem ten typ člověka, který leští kliky… Tak jak se perete s touto demotivací…Zakladatelka ;)
Šla jsem jinam. Tam kde jsem teď je tato práce ohodnocená v odměnách na konci roku.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:09

To je problm školství. Byl nám zvýšet tabulkový plat od 1.9… výsledek? Jsme o Vánocích bez odměn… osobní má pouze zástupkyně. Já ho nikdy neviděla (byla jsem ve čtyřech školkáh).. vídávala jsem ty doměny, ty byly dobré.
V průměru měsíčně na tom teď po zvýšení platu budu hůř než jsem byla před :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:12

Zvýšila jsem si kvalifikaci tím, že jsem si dodělala ještě jednu vysokou školu. Na škole jsem 7 let. Osobní ohodnocení. 0.

Tak jestli mám požádat o zvýšení platu, a nebo se na to vybodnout, dám výpověď a najít si práci na jiné škole, kde ale taky nebudu vědět, kolik tam dostávají odměny.

Plat je pro mě velmi důležitý, mám výdaje. Teď si musím chodit ještě přivydělávat učením jazyků ve firmách po odpolednách, kdy už bych měla mít volno.

Chci zůstat učit kvůli dětem, ke kterým mám velmi kladný vztah, takže profesi měnit nechci.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3394
31.8.16 21:16

Bez osobního, bez odměn. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.16 21:17

Jsem učitelka na gymplu a osobní jsme měli nějaké všichni. Teda než jsem odešla na mateřskou před dvěma lety. Nevím v jaké výši - podepisovali jsme ohledně toho mlčenlivost. Já jsem měla 1500 měsíčně, což byl podle mě nadprůměr. Nepočítám do toho příspěvek za tridnictvi. Obecně jsem na tom gymplu byla dost nespokojena. Pracovala jsem nadprůměrně a podle každoročních anket mezi studenty jsem mela jen pozitivní hodnocení. Přesto jsem mela DOJEM, že někteří a obzvlášť chlapi brali mnohem víc za mnohem míň práce. Někteří vlastně nedělali nic. Nikdy jsem taky nelestila kliky do ředitelny a bylo mi v hodnocení vyčítáno, že se v tomto duchu „neprojevuju“. Teď se vracim na částečný úvazek do práce jen kvůli prachum, ale hledám neco mimo školství. Nad školstvím jsem zlomila hůl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:23

Mně to právě šíleně demotivuje od školství, miluju práci s dětmi nade vše, ale obávám se, že vzhledem k platové situaci (psychicky mi nepomohlo ani současné zvýšení - učitelé jsou dlouhodobě podhodnoceni) budu muset taky školství opustit.

Nedokážu ale práci flinkat, musím mít všechno precizní (jsem už ten typ člověka, co nadělám..), nic napolovic, jako národkář si vyrábím vlastní pomůcky, maluju ve třídě výzdobu atd. Nemluvím o tom, že učitel kolikrát aby to měl hezký, musí sáhnout do vlastní kapsy (barevné papíry, folie, dekorace, květiny do třídy), což mu pak už nikdo neproplatí.

Zkoušela jsem se tolik nesnažit, ale nejde to - vždy sjedu do stejného modelu.

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:30

Už hodně dlouho stejný: 1200, gymnázium, u nás průměr.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.16 21:37
@Anonymní píše:
Mně to právě šíleně demotivuje od školství, miluju práci s dětmi nade vše, ale obávám se, že vzhledem k platové situaci (psychicky mi nepomohlo ani současné zvýšení - učitelé jsou dlouhodobě podhodnoceni) budu muset taky školství opustit.

Nedokážu ale práci flinkat, musím mít všechno precizní (jsem už ten typ člověka, co nadělám..), nic napolovic, jako národkář si vyrábím vlastní pomůcky, maluju ve třídě výzdobu atd. Nemluvím o tom, že učitel kolikrát aby to měl hezký, musí sáhnout do vlastní kapsy (barevné papíry, folie, dekorace, květiny do třídy), což mu pak už nikdo neproplatí.

Zkoušela jsem se tolik nesnažit, ale nejde to - vždy sjedu do stejného modelu.

Zakl.

Mám to úplně stejně. Práci ve vyučování mám moc ráda. Dělám náročné přípravy a chci, aby vše bylo pro studenty smysluplné, užitečné a nenudne. Je to zaprah takhle učit. Sama si financuju - stejně jako ty - různé věci. Přesto nevidim od vedení pozitivní zpětnou vazbu. Berou moje výsledky jako samozřejmost. Přitom vetsina mych kolegů práci flaka nebo tak nějak flikuje. Ale mají možná na osobním víc než já, protože se angažují (nejvíce slovně) v různých nesmyslech, které nám diktuje EU. Fakt demotivující. Zakladatelko, velmi ti rozumím. Ucitelka na gymplu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat