Osobní ohodnocení - učitelky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak ještě jste, holky učitelky, v této diskuzi neslyšely nic o tom, že máte poloviční pracovní dobu a půl roku prázdnin. To tu píšu jen pro pořádek, ten musí být
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
Tak ještě jste, holky učitelky, v této diskuzi neslyšely nic o tom, že máte poloviční pracovní dobu a půl roku prázdnin. To tu píšu jen pro pořádek, ten musí být
zapomněla jsi na povinné dary o Vánocích a v červnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@neumisa píše:
zapomněla jsi na povinné dary o Vánocích a v červnu.
dikes za doplnění
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Niny jo, co takhle srovnat práci lékaře a uklízečky
ajen tak mimochodem… když o tom přemýšlím… nevím ale uklizečka v nemocnici s pacošema nekomunikuje, nezodpovídá za ně, určitě jim nemyje zadek (teda slovně možná)… takže ano, myslím, že v porovnání učitelka mš-uklízečka a lékař v nemocnici-uklizečka… by ta školková uklizečka mohla klidně dostávat o trochu víc.
Ale… na druhou stranu, nemám páru co doopravdy dělá a nedělá nemocniční uklizečka… tak možná se pletu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny píše:
@matkabagristy záleží jestli pracují na stejném pracovišti a mají stejné místo působnosti.
Pokud to není známo, uklizečka v nemocnici je placena ministerstvem zdravotnicví ze zcela jiné platové tabulky, než ta školská. tímto netvrdím, že je na tom lépe… (netuším)stejně tak jako ta, co uklízí na městském úřadě atakdále atakdále.
no a?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy jakože není uklizečka, jako uklizečka
každá je placena za svou práci. Zastávám jen ten názor, že školská ukliuečka je krutě finančně podhodnocená. Mnohem víc podhodnocená, než pedagogové.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
@Niny ani nechtěj vědět, co uklízí uklizečka v nemocnici
dobrá… nepřeju, nemám o tom ánunk a nebudu si je tedy brát do huby. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny píše:
@matkabagristy jakože není uklizečka, jako uklizečkakaždá je placena za svou práci. Zastávám jen ten názor, že školská ukliuečka je krutě finančně podhodnocená. Mnohem víc podhodnocená, než pedagogové.
podhodnocená je, to souhlas. Ale můžeš vystudovat- matura- výška, investovat do vzdělání pár set tisíc a užívat si jako úča, teď maj snad ti začínající něco přes 20 t hrubého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny píše:
ajen tak mimochodem… když o tom přemýšlím… nevím ale uklizečka v nemocnici s pacošema nekomunikuje, nezodpovídá za ně, určitě jim nemyje zadek (teda slovně možná)… takže ano, myslím, že v porovnání učitelka mš-uklízečka a lékař v nemocnici-uklizečka… by ta školková uklizečka mohla klidně dostávat o trochu víc.
Ale… na druhou stranu, nemám páru co doopravdy dělá a nedělá nemocniční uklizečka… tak možná se pletu.
uklízečky v nemocnic obvykle patří pod soukromou firmu, která je platí - nejsou to státní zaměstnanci. Pracují s biologickými výměšky, s dezinfekcí a ještě jim chodí á měsíc dělat stěry zda je to uklizeno správně, ten plat je menší než u uklízeček ve školství proto je tam hodně ukrajinek atd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy ä to je to o čem mluvím,… fakt bych nerada, aby všechny holkya ženský, co maj v hlavě trochu citu pro děti, raděj vystudovaly a šly učit. jsem docela ráda, že i uklízej. byla bych ráda aby za to měly tolik zaplaceno, aby nemusely přemejšlet, jestli by nebylo lepší dělat v penny, protože tam přece taky chodí děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny píše:
@matkabagristy ä to je to o čem mluvím,… fakt bych nerada, aby všechny holkya ženský, co maj v hlavě trochu citu pro děti, raděj vystudovaly a šly učit. jsem docela ráda, že i uklízej. byla bych ráda aby za to měly tolik zaplaceno, aby nemusely přemejšlet, jestli by nebylo lepší dělat v penny, protože tam přece taky chodí děti.
Fakt sranda ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Niny píše:
@cverunka @PepiKo jasně… protoříkám, asi by měly mít učitelky více… ale holky, šáhněte si do svědomí… fakt vám přijde normální, že uklizečka má cca 10000 čistého(což je tuším kolem 13000 hrubého)?…
Jinak jsem školková úča, nemám tucha jak je to na zš, sš… jestli tam náhodou uklizečka jenom nevytírá a nestírá prach.
U nás dělá mnohem víc, hlídá děti když někam (záchod třeba) musím, pomáhá s mytím dětí a po dětech když se „něco“ pos**e, běhá otvírat rodičům a tak, asistuje při obědech a stvačinách… to je jen co mě teď napadá.
jinak teda, pokud vím, učitelka na zš a dalších stupních je min. o platovou třídu výš než já (což se o uklizečkách říci nedá) a u nás teď snad od 1. bude základ 21000 takže něco kolem 16000 čistýho. (9.pl třída)
Fakt mi přijde rozdíl mezi uklizečkou a ZAČÍNAJÍCÍ učitelkou ve stejném ustavu 5000-6000 v čistym docela dost…
Potom chápu, že jsou pak ty uklizečky naštvaný, když je učitelka honí do práce. Zároven chápu, že se některá učitelka povyšuje ahraje si na šéfovou, když ví, že má o takle moc vyšší plat.Protože nemůžu si pomoct, ale uklizečka v mš má taky nějakou (sice fakt minimální) ale má, zodpovědnost.
Víš, jak by to vypadalo?
To by pak všechny uklízečky ze všech oborů chtěly jít dělat do školství, když mají se stejným vzděláním víc peněz… Nebo by to za ty normální peníze nikdo nedělal, když někde mají víc… Tyhle práce halt nekdo dělat taky musí, ja si všech našich pani uklízeček vážím, dělají skvělou praci, ale mohu si sahat do svědomí jak chci, ale plat mi proste přijde odpovídají… Porad je to „jen“ uklízečka, se základním vzděláním nebo vyučená
proč by mela dostávat podobné peníze jako lidi, co studuji několik let, aby mohly svou praci dělat? To bych pak mohla seknout s učením a vzít do ruky hadr, zodpovědnost 0 a mají alespoň čistou hlavu… To by si pak mohla říkat, ze uklízečky ve zdravotnictví by mely dostat přidáno, protože musejí každy den uklízet uz v 6, aby to stihly pred vizitou, v kráme ze zvedají težké věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PepiKo evidentne věc názoru, naše uklízečky uklízejí od půl šestý. Pak to nemá s platama bejt tak mizerný, když tu všem kromě mě, přijde normální, že někdo kdo fyzicky Maka osm hodin denně a Máci si ruce v chemii dostává pouze 10 tis, ne to si jich na můj vkus dostatečně nevazite… asi na tom něco bude, že lidi co mají učňák nemají nárok na rodinu, nebo hypotéku. Z tehle platů neuživí důstojně ani jedno, natoz oboje… Všem učitelkm bych přála aby si ti na měsíc zkusily.. pak by možná věděli jak si někoho vážit.
tímto s debatou končím, mějte se. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Milá paní učitelko, vy znáte v Čechách profesi, která za svou práci dostává stejnou mzdu, jako její kolegové v Německu? Co se pořád srovnáváte s Německem? My se musíme srovnávat třeba se Slovenskem a Polskem, ti jsou na naší úrovni, ne?
A já nikoho nesnižuju, jsem ráda, že žijeme ve svobodné zemi, kde každý může dělat co chce a každý má právo svobodné volby odejít z práce, kde není spokojený a najít si jinou, kde spokojený bude
Odpovída další anonymní učitelka. Proč se srovnávat s Německem? No nejspíš proto, že nám v 89 slibovali, že je do pěti, či deseti let v platech doženeme
Už se děsně těším, až si zase zaučím dejepis v deváté třídě ![]()
- Citovat
- Upravit