Ospod u otce ditete
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
A co se případně stane, když on nebo jeho rodiče nepusti sociálku
domu? Jak je znám, tak to tak dopadne
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Asi nemaj co dělat, tak jdou. žádná pravidla nejsou. U nás nebyli ani
u matky, ani u otce, dorazila jen k soudu, kde nic neřekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Rozsah zjišťování je na soudci, pokud si soudce pravidelně nechává zjišťovat OSPODem poměry u obou rodičů, tak to není nic, co by bylo divné. Sice to není moc v souladu s posledními pokyny ministerstva, ale je to běžné. Poměry se zjišťují nejen kvůli možnosti dítěte tam pobývat, ale i k doložení životní úrovně otce pro výměru alimentů. Takže se nezneklidňuj, je to v pohodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
OSPOD by měl kopat za dítě a možná sociální pracovnice usoudila, že je v zájmu dítěte mít oba alespoň nějak fungující rodiče a šetří, zda má v tomto případě smysl snažit se na otce nějak působit.
@Anonymní píše:
A co se případně stane, když on nebo jeho rodiče nepusti sociálku domu? Jak je znám, tak to tak dopadne
Celkem nic, maximálně naštvou sociální pracovnici a teoreticky můžou dostat pokutu. O tom ale dost pochybuju, i vzhledem k tomu, že u otce se dítě (pokud to dobře chápu) nezdržuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Zájem bio otce
- Ošetřovné na druhé dítě, když je žena na MD
- Jak to je při pobytu doma s dítětem, když jsem studentka?
- Jak zbavit dite strachu
- Když dítě nepřichází...depka
- Jak zabavit dítě v době covidu?
- Může otec pro své dítě mimo okres?
- Krabičková dieta Brno, zkušenosti
Zdravím, už rok se táhne soud. Nejdřív jsem žádala o zapsání otce soudně do RL (on tam napsán být nechtěl, otcovství nepřijmal atd a vzal si na mě pravnika) testy DNA to samozřejmě prokázali. Řešila jsem výživný na sebe a teď bude soud o alimenty a péči.
Dnes přišla nečekaně sociálka k ne mě domů. A paní byla velmi milá, řekla jakou mám soudkyni a jaký jsou šance a výši výživného…vyslechla si i nahrávky hovoru, že otec nemá půl roku čas atd.
. Z jakého důvodu? (Syna by jsi nevzal a ani
kvůli pracovní vytíženosti do péče vzít nemohl dělá nonstop a
žádný volno.
To je jedno, teď k věci. Žádala jsem o svěření do mé péče(otec ani syna nechce, říkal to u všech soudů, i když se peče o syna)… A paní z OSPODU mi řekla, že přijde nečekaně sociálka i na šetření k otci dítěte a jeho rodičům domu
Díky