Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, je tu někdo, kdo absolvoval s miminkem (u nás 3,5m) Osteodynamiku a nepomohla Vám? Byly jsme na prvním ošetření, bude u nás potřeba ošetření více, ale opravdu nevidím žádnou změnu po tom prvním, prý by měla být alespoň malá změna. Všude čtu, jak pomohla hned první návštěva, tak jsem zvědavá na Vaše zkušenosti. ![]()
Ahoj, s dcerou jsem byla taky v jejich 3,5 měsících, kvůli predilekci, špatně pásla, měla krk jakoby furt mezi lopatkami, nedokázala ho vytáhnout, bylo to uplakane, dráždivé, neodlozitelna dítě. My v té době začali zároveň chodit i na fyzio. Hodne se to zlepšilo, už tolik neplakala a vydržela i dýl na bříšku. Těžko říct, jestli to bylo díky osteo, fyzio či vyrostla z koliky
Ale rozhodně to neublížilo a půjdeme zase.
Zdravím nepísete taky z jakyho důvodu. Ale nám to moc pomohlo. Zítra jdeme na druhou terapii a moc se těším malýmu se šíleně po té první ulevilo hlavně co se bříška týče. Konečně začíná jakžtakž sám kakat bez rourky.
Ahoj holky prosím Vás, dnes jsme absolvovali osteodynamiku se 4 měsíční dcerkou, měla blokády páteře, hrudníku neumí past koníčky, osově není souměrná, je prohla do rohlíku a navíc dva dny má levou ručku takovou ochablejší jinak s ní vždy krásně kmitala… Paní na terapii říkala, že měla vykloubené i rameno prý… Chci se Vás jen zeptat prosím, zlepšení jste viděly hned po terapii nebo třeba až druhý den? Já totiž žádné zlepšení zatím nevidím, tak jen by mě zajímalo jestli se může třeba dostavit ještě a nebo už by to šlo vidět. Moc děkuji za odpověď
@Petule892 ahoj u někoho hned zlepšení, u někoho naopak zhoršení a trvá pár dnu než si to sedne. Ošetřena místa bolí, je to jakoby jste byla na pořádné masazi a cítila se rozlamane. Dejte malé čas, někdy je potřeba i více ošetření, než se problém vyřeší úplně. Jestli cvicite Vojtovou, tak přestaňte ta se při blokádách nedoporučuje, naopak je ještě zhorsuje
Ahoj, u malého bylo téměř okamžité zlepšení. Byla jsem s ním v 3,5 měsících. Po hrozným porodu, kdy měl šňůru kolem krku na hlavě kefalhematom byl úžasný miminko. Ze začátku měl hrozny bolesti kdyz jsem ho položila na záda vždy rozhodit ručičkama a hrozne plakal. Každý říkal, že Morůov reflex. Diky kefalhematomu jsme chodili na kontrolu do nemocnice, kde me ve 3 měsících doporučila primářka jít na fyzio. Podle pediatričky prý vse bylo ok. No nedala jsem se a objednala jsem malého na osteo. Malý se pořád zalykal při kojení až jsem prisla o mléko. U krmeni UM to samé. Jednu lahvičku pil i 40 minut. Na osteu jsem paní řekla co všechno je podle me špatně a po sezení semnou se vším souhlasila. Doporučila nam cvičení na doma. Sedla jsem do auta a nakrmila malého za 10 minut bez zalyknuti a dávení. Brecela jsem jak želva. Mohla jsem ho položit a neplakala. Úplně jiné dítě.
Paní říkala, že tak tyden muže byt vic spací nebo zase uplakaní. U nas to bylo tak na pul. Po dalším sezení za měsíc už měl jen trochu zatuhlé raminko a to bylo vše. V tom měsíci se začal otáčet na bricho na obě strany. Pas koníčky i na několik desítek minut a hlavně už neplakal. Začal kakat bez rourky a hlavně spal. Malému to hrozne pomohlo.
Ahoj, se synem jsme byli na osteo poprvé myslím ve 3,5 měsících (teď si nejsem jistá) - především kvůli blokádě krční páteře (měl hodně zablokovaný krk) a blokády měl i různě po zádech. Po první návštěvě jsem neviděla žádnou změnu i po několika dnech, to ale neznamená, že to nepomohlo (změnu nemusíte vidět), ale po druhé návštěvě absolutní změna snad hned po uvolnění - byli jsme podruhé asi okolo 6 měsíce, kdy syn skoro vůbec nezvedal nožičky, nechytal je vůbec…odblokovala mu znovu záda a okamžitě to začal dělat
Ono se celkově doporučuje jít alespoň 3×, byli jsme teď potřetí a více méně to už jen doladila a už nemusíme
Cvičíme do teď i Vojtovku a musím obojí 100% doporučit, syn se naprosto změnil. Jsem si jistá, že kdyby jsme ani na jedno nešli, tak je syn opožděný.
@Pavlas.1991
To se mi nějak nezdá…možná, když se to kombinuje s Vojtovkou - ta se moc nedoporučuje k blokádám - Kiss syndromu.
Náš případ to teda není, pomohlo hodně obojí.
Neznám nikoho, komu by osteo uškodilo.
Zdravím Vás,
mohli byste mi prosím napsat, u koho konkrétně jste byli na ošetření? Moc by mi to pomohlo.
Děkuji moc za Vaše sdílení a přeji krásné a pohodové Vánoce.
@phavran
Skvělá paní, moc nám pomohla.
https://cestaintegrity.cz/…ika-fiamoli/
@phavran píše:
Zdravím Vás,
mohli byste mi prosím napsat, u koho konkrétně jste byli na ošetření? Moc by mi to pomohlo.Děkuji moc za Vaše sdílení a přeji krásné a pohodové Vánoce.
My byly s dcerou u paní Dunové Havířov