Ostříhat se, i když mi to nesluší?

Anonymní
26.1.20 19:59

Ostříhat se, i když mi to nesluší?

Ahoj ženy,

Jdu si pro radu, i když bez fotky se blbě radí.

Mám tak tři ani ne vlasy, spíš chlupy :D na hlavě, k tomu velmi jemné a velmi řídké. Nebarvim roky, vyživují, pecuji o ně, vitamíny, henna… Bohužel genetika, v obou rodinách všichni vlasy bída a děs. Ty moje jsou hrozné, skoro nerostou, dorostou jen kousek a beztak vypadají a nanovo. Mě by stačilo mikádo pod uši, ale ani to mi nejde, ty vrchní vlasy rostou jen cca 6 cm a víc ne. Rozpuštěné nenosim, to nejde, jen v culíku. Culík je jak tenoucky hadi ocásek, kdyz nedám pozor, prosvítá pokožka hlavy, tak jsou ridke. ale co jiného s tim? Jednou jsem to že zoufalství vzala stojkem na 3 mm a než to dorostlo, nechtějte vidět, jak jsem vypadala. Zkoušela jsem i střih do podkovy, ale opět, po bocích jen takové chmýří řídké, nebylo snad ani co tužit.

Mám hnusnou pleť, ekzém v obličeji, stopy po akné, krátké vlasy budou zdůrazňovat, že? Obličej mám spíš chlapsky, velkou hlavu, hranatý tvar, měřím 168 cm a 61 kg, ale řekli by jste mi víc, jsem taková mohutná, široké ramena, zadek, stehna, po dětech celkem břicho. Je mi 31. Mám hezké oči. Krátké vlasy mi fakt nesluší, ale zas ten myši ocas je hrůza. Manžel sám uznal, že mě miluje, ale ty vlasy sou katastrofa a i krátké byly katastrofa. Tak snad jen paruka :D

Takže nechaly byste si tragicky hadi ocásek o průměru 2 mm nebo šly do krátkých, i když by vás to zestarilo a zhnusnilo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26859
26.1.20 20:04

Existuji ruzne pricesky, takze culik muzes doplnit timto a nebude tak tenky.
V kazdem pripade bych vyhledala zkusenou kadernici, ktera by treba vedela, co s tim. A zmenit stravu, doplnit potrebne ziviny a vitaminy. To by ti pomohlo i s pleti. Stav pleti i vlasu odrazi stav organismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.20 20:06

Co delší ofina do strany a v zadu delší ježek? Nešlo by?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.20 20:08
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,

Jdu si pro radu, i když bez fotky se blbě radí.

Mám tak tři ani ne vlasy, spíš chlupy :D na hlavě, k tomu velmi jemné a velmi řídké. Nebarvim roky, vyživují, pecuji o ně, vitamíny, henna… Bohužel genetika, v obou rodinách všichni vlasy bída a děs. Ty moje jsou hrozné, skoro nerostou, dorostou jen kousek a beztak vypadají a nanovo. Mě by stačilo mikádo pod uši, ale ani to mi nejde, ty vrchní vlasy rostou jen cca 6 cm a víc ne. Rozpuštěné nenosim, to nejde, jen v culíku. Culík je jak tenoucky hadi ocásek, kdyz nedám pozor, prosvítá pokožka hlavy, tak jsou ridke. ale co jiného s tim? Jednou jsem to že zoufalství vzala stojkem na 3 mm a než to dorostlo, nechtějte vidět, jak jsem vypadala. Zkoušela jsem i střih do podkovy, ale opět, po bocích jen takové chmýří řídké, nebylo snad ani co tužit.

Mám hnusnou pleť, ekzém v obličeji, stopy po akné, krátké vlasy budou zdůrazňovat, že? Obličej mám spíš chlapsky, velkou hlavu, hranatý tvar, měřím 168 cm a 61 kg, ale řekli by jste mi víc, jsem taková mohutná, široké ramena, zadek, stehna, po dětech celkem břicho. Je mi 31. Mám hezké oči. Krátké vlasy mi fakt nesluší, ale zas ten myši ocas je hrůza. Manžel sám uznal, že mě miluje, ale ty vlasy sou katastrofa a i krátké byly katastrofa. Tak snad jen paruka :D

Takže nechaly byste si tragicky hadi ocásek o průměru 2 mm nebo šly do krátkých, i když by vás to zestarilo a zhnusnilo?

Zkusila bych najít dobrého trichologa, protože ta možnost tu je a zvažovat ocásky a paruky můžeš potom. Hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.1.20 20:09

Jeeezis. Myslim, ze se vidis moc kriticky :kytka:
Mno heled, osobne jestli je to opravdu prusvih, ale jakoze fakt. Tak ja bych snad do te paruky sla. Ale do nejake extra kvalitni a prirozene. Vzala bych manzela s sebou a vyzkousela vsechno mozne, obesla i vic vlasenkaru ( nebo jak se jim rika ).Chapu, ze ty vlasy zenu opravdu trapi.
A jestli mas “tvrdy” oblicej, tak to rozhodne pomuze vhodne liceni a budes uplne lesni zinka. Drzim palce :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
26.1.20 20:11

Já bych řekla, že i to neustálé nošení culíku vlasy oslabuje a ničí. Takže bych asi střihala…a pak nějaké vitamíny (např Biosil plus) a kosmetika😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
26.1.20 20:11

Nestríhala bych. Raději bych se zaměřila na líčení. Používala bych na stopy po akné kvalitní malé up, lehce tvářenku. Píšeš, že máš hezké oči. Můžeš jimi upoutat a odvést pozornost od vlasů. Např. kouřové líčení, kočičí oči, líčení ala šedesátky… Do vlasů můžeš dát čelenku, širší šátek (budou vypadat hustší), nosit kloboučky, neboj se experimentů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
26.1.20 20:12

Tak když máš manžela a děti, tak určitě hnusná nejsi :kytka: s vlasy - buď nějaký ten příčesek k culíku nebo něco alá mikádo, úplně krátké určitě ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
26.1.20 20:12

Ahoj, kolegyně má také extrémně řídké vlasy, našetřila si a jela si dopíchat vlasy na estetickou kliniku..
možnosti jsou dnes velké..
nestříhala bych to na ježka, přijdeš o ženství
chce to víc péče o pleť, kvalitní BBkrém, fajn, že jsi vyzvedla své oči, výrazně je nalič, zkus se pěkně obléct, nos náušnice…
vlasy moc nebarvi a henna není taky úplně topka (též vysušuje)
já osobně bych ve tvé situaci zatím nyní jako nouzovku nosila příčesek (typu zde)
https://www.euronova-shop.cz/it/offer.htm?…
a našetřila si na to napíchání vlasů, máš z toho depku a je to pro tebe důležité, tak co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
26.1.20 20:13

@Lucy75 a jaky byl vysledek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
26.1.20 20:15

V dnešní době jsou různé možnosti, nech si vlasy uměle přidělat, nevím sice jak přesně se to dělá, ale znám dvě co měly řídké jemné vlasy, hlava jim prosvitala a teď ty vlasy mají. Procedura prý za dost peněz, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
26.1.20 20:19

Kolegyně měla taky hrozně řídké vlasy, vhodná kadeřnice ji pomohla jak s účesem, tak s barvou. Jí prosvitaly navrchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24807
26.1.20 20:21

@Šarlota4 velmi dobrý..navíc si dokoupila nějaké drahé injekce na kožním přímo do podkoží.. biosil hair a vlasové hnojivo a kofeinové šampony samozřejmě k tomu..
to nastřelování dopadlo OK, zagoogli, je to drahé, ale skvělé :dance: (a ne, nepracuji v estetické medicíně :mrgreen: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.1.20 20:21

Ne - dobrý účes z krátkých vlasů je lepší než zplihlé chloupky. Zajdi za nějakým hodně dobrým kadeřníkem či kadeřnicí, který má na sociálních sítích fotky své práce a jsou tam vidět dobré krátké střihy. Ženské střihy, rozhodně ne 3 mm a nebo ježka.

Zároveň si nech vysvětlit jak se naučit pracovat s vhodnými tužidly a jak si foukat vlasy, abys tomu sestřihu dodala objem a tvar.

Vyvaruj se příliš divokých barev a „asymetrických“ stříhů.

Jinak - s tím ekzémem a akné - máš vyloučené na alergologii potravinové nesnášenlivosti? Dělali ti testy na štítnou žlázu (zejména pokud máš i třeba řídké obočí)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.20 20:23

Děkuji vsem za tak rychle rady a odpovědi!

Jen chci dodat, že jsem to popsala reálně, a proto to zni tak hnusně, protože to je realita. Ale já z toho depky nebo úplně nějak šílený komplex nemám, to zas ne. Navíc když si vezmu, co jiní těší za problémy, tohle je prkotina. Teď čerstvé jsem viděla své fotky z jedné akce pro rodiče a ty vlasy mě trefily do očí, tak to teď víc řeším.

Jo kdybych se nalicit mohla, to bych byla šťastná. Moje extrémní pleť nic nesnese, tak jsem se naučila mít se ráda taková, jaká jsem. Beru to pozitivně, mít se ráda taková jaká žena je neumí kolikrát ani super krasavice. Jo ale ono vizuálně nějak na lidi působím, to se můžu milovat kolik chci, ale asi od ostříhání upustim, udělala bych v mém případě že sebe mužatku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová