Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Milada69 Ano, v podstatě máte pravdu. Ačkoliv, aby došlo ke znehodnocení účinných látek, muselo by být nadrcené semeno ve styku s kovem trošku delší dobu, než je v kávovém mlýnku. Pořád je to lepší, než koupit namleté, žluklé semeno za nekřesťanské peníze.
Já brala Lagosu. Po chemošce mi nestíhala játra. A dobrý. Dokonce jsem při jeho braní i přibrala. V mém případě to byla skvělá zpráva. Nebo to spíš bylo tím, jak mi bylo líp, tak jsem dokázala i něco sníst.
Já si koupila normálně drcenej má to prý stejně účinky … Každý říká něco jiného .?
Brala jsem na zvýšené jaterní testy při mononukleóze nějaké tablety z toho, jméno si nepamatuji, zabíralo to velmi dobře. Rychlost, jakou se mi zlepšovaly krevní testy, doktory překvapila. ![]()
Proč to řešit tak složitě, když to jde naprosto jednoduše? Doktorka, která zjistila problém s játry, by ti měla napsat takový ostropestřec, který je registrovaný jako lék a obsah byliny je tam standardizovaný. U těch natlučených plodů nikdy nevíš, koliks toho vlastně dostala. Jako jo, když to někdo chce používat jako roborans, to klidně, ale pokud máš klinický problém, šla bych na jistotu - žádné čaje, výluhy apod., ale normálně se zeptat v lékárně, co ti doporučí. Pokud ti teda lékařka nechce nic předepsat.
Je tu prosím někdo, kdo si kupuje celý plod? Je to o tolik levnější, než kupovat už drcený.. Zajímalo by mě, jestli je snadné ho drtit ručně, nebo je lepší prostě rozkousat a zapít? Nedovedu si predstavit, jak jsou ty plody tvrdé, abych nepřišla o zuby… ![]()
Chtěla bych si koupit ostropestřec, ale nevím v jaké formě je nejúčinnější ho užívat?
Já ho beru v tabletách Naturevia stačí brát jenom jednu tabletu denně a cenově to vychází velmi dobře. Hlavně pozor ať vám v lékárně nevnutí nějakou jejich značku, už jsem se takhle napálila a když jsem se koukla na obsah účinných látek, tak jich bylo za tu cenu mnohem míň.
Ahojky!
Osobně beru ostropestřec každé ráno jako šumák, nemyslím si ale, že bych hubla nebo tak nějak. Pravidelně ho dávám i koni (né šumák
). Co vím, tak obecně pomáhá na očistu organismu a především jater. Následuje pak lepší regenerace, nálada a stav. Člověk do sebe dává hodně věcí, těžko pak učit co pomůže.
Držím ale palce! Ať je brzo líp! ![]()
Děkuju za rady, zkusím ty tablety, to je pro mě nejschůdnější forma, protože si na to jinak nedokážu myslet, abych něco pravidelně brala ![]()
@miskalamiska Jojo tohle stačí jenom jednonu denně tableta, takže to je v pohodě.
@Meduňková píše:
Je tu prosím někdo, kdo si kupuje celý plod? Je to o tolik levnější, než kupovat už drcený.. Zajímalo by mě, jestli je snadné ho drtit ručně, nebo je lepší prostě rozkousat a zapít? Nedovedu si predstavit, jak jsou ty plody tvrdé, abych nepřišla o zuby…
Táta ho má na zahradě, semínka většinou koušu.
Já jsem brala až 3 ampulky denně vždy před jídlem ale to asi proto, že jsem měla po mononukleóze
@Hegy píše: Více
I když je příspěvek už starší, taky jsem to řešila a našla jsem fakt skvělý članek - „vyvracíme mýty o králi detoxu“ na stráce Genki, kde všechny tyhle způsoby použití, mletí i trvanlivost testovali v laboratoři. Tak aspon v zkratce: čaj z ostropestřece vůbec nedává smysl – do nálevu se dostane jen asi 5 % silymarinu, takže všehcen vyhodite a moc účinku to nemá, protože se ani nerozpouští ve vroucí vodě pochybuju i o kdejakych šumivých tabletach. Mletí v kávovém mlýnku je úplně v pohodě, žádný problém s kovem tam není, a díky antioxidantům vydrží i mleté semínko stabilní několik let. V doplňcích tabletach doboklach je jen silymarin a latky na jeho zlisování kdežto v ostropestřci je kopa vlákniny, vitamínů, antioxidantu, ostropestřecový olej… Opravdu doporučuju si článek rovnou přečíst na jejich strankach - Genki. je moooc zajimavy Na baleních dokonce uvádí, kolik mg silymarinu obsahuje is nejakym protokolem z analyzy
a mají to za překvapivě dobré ceny a jak koukam i vyborne recneze tak jdu vyzkoušet
Dobrý den, zkoušel ještě někdo nějaké jiné byliny nebo doplňky stravy na játra? Mám trochu zhoršené výsledky testů, tak bych to chtěla podpořit..Díky ![]()