Ostropestřec - bral někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
9.1.19 17:01

@Milada69 Ano, v podstatě máte pravdu. Ačkoliv, aby došlo ke znehodnocení účinných látek, muselo by být nadrcené semeno ve styku s kovem trošku delší dobu, než je v kávovém mlýnku. Pořád je to lepší, než koupit namleté, žluklé semeno za nekřesťanské peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 20:13

Já brala Lagosu. Po chemošce mi nestíhala játra. A dobrý. Dokonce jsem při jeho braní i přibrala. V mém případě to byla skvělá zpráva. Nebo to spíš bylo tím, jak mi bylo líp, tak jsem dokázala i něco sníst.

• Citovat
  • Upravit
45
10.1.19 15:15

Já si koupila normálně drcenej má to prý stejně účinky … Každý říká něco jiného .?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.20 23:09

Brala jsem na zvýšené jaterní testy při mononukleóze nějaké tablety z toho, jméno si nepamatuji, zabíralo to velmi dobře. Rychlost, jakou se mi zlepšovaly krevní testy, doktory překvapila. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1173
21.1.20 23:10

Proč to řešit tak složitě, když to jde naprosto jednoduše? Doktorka, která zjistila problém s játry, by ti měla napsat takový ostropestřec, který je registrovaný jako lék a obsah byliny je tam standardizovaný. U těch natlučených plodů nikdy nevíš, koliks toho vlastně dostala. Jako jo, když to někdo chce používat jako roborans, to klidně, ale pokud máš klinický problém, šla bych na jistotu - žádné čaje, výluhy apod., ale normálně se zeptat v lékárně, co ti doporučí. Pokud ti teda lékařka nechce nic předepsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
591
23.2.20 20:53

Celý plod ostropestřec

Je tu prosím někdo, kdo si kupuje celý plod? Je to o tolik levnější, než kupovat už drcený.. Zajímalo by mě, jestli je snadné ho drtit ručně, nebo je lepší prostě rozkousat a zapít? Nedovedu si predstavit, jak jsou ty plody tvrdé, abych nepřišla o zuby… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.21 20:54

Chtěla bych si koupit ostropestřec, ale nevím v jaké formě je nejúčinnější ho užívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
14.1.21 20:16

Já ho beru v tabletách Naturevia stačí brát jenom jednu tabletu denně a cenově to vychází velmi dobře. Hlavně pozor ať vám v lékárně nevnutí nějakou jejich značku, už jsem se takhle napálila a když jsem se koukla na obsah účinných látek, tak jich bylo za tu cenu mnohem míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.1.21 20:22

Ahojky!

Osobně beru ostropestřec každé ráno jako šumák, nemyslím si ale, že bych hubla nebo tak nějak. Pravidelně ho dávám i koni (né šumák :D :D ). Co vím, tak obecně pomáhá na očistu organismu a především jater. Následuje pak lepší regenerace, nálada a stav. Člověk do sebe dává hodně věcí, těžko pak učit co pomůže.

Držím ale palce! Ať je brzo líp! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.21 20:09

Děkuju za rady, zkusím ty tablety, to je pro mě nejschůdnější forma, protože si na to jinak nedokážu myslet, abych něco pravidelně brala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
22.1.21 16:58

@miskalamiska Jojo tohle stačí jenom jednonu denně tableta, takže to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
26.1.21 07:20
@Meduňková píše:
Je tu prosím někdo, kdo si kupuje celý plod? Je to o tolik levnější, než kupovat už drcený.. Zajímalo by mě, jestli je snadné ho drtit ručně, nebo je lepší prostě rozkousat a zapít? Nedovedu si predstavit, jak jsou ty plody tvrdé, abych nepřišla o zuby… :think:

Táta ho má na zahradě, semínka většinou koušu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnettkaMalus
16.8.21 10:58

Já jsem brala až 3 ampulky denně vždy před jídlem ale to asi proto, že jsem měla po mononukleóze

• Citovat
  • Upravit
2
8.11.24 07:29
@Hegy píše: Více

I když je příspěvek už starší, taky jsem to řešila a našla jsem fakt skvělý članek - „vyvracíme mýty o králi detoxu“ na stráce Genki, kde všechny tyhle způsoby použití, mletí i trvanlivost testovali v laboratoři. Tak aspon v zkratce: čaj z ostropestřece vůbec nedává smysl – do nálevu se dostane jen asi 5 % silymarinu, takže všehcen vyhodite a moc účinku to nemá, protože se ani nerozpouští ve vroucí vodě pochybuju i o kdejakych šumivých tabletach. Mletí v kávovém mlýnku je úplně v pohodě, žádný problém s kovem tam není, a díky antioxidantům vydrží i mleté semínko stabilní několik let. V doplňcích tabletach doboklach je jen silymarin a latky na jeho zlisování kdežto v ostropestřci je kopa vlákniny, vitamínů, antioxidantu, ostropestřecový olej… Opravdu doporučuju si článek rovnou přečíst na jejich strankach - Genki. je moooc zajimavy Na baleních dokonce uvádí, kolik mg silymarinu obsahuje is nejakym protokolem z analyzy :) a mají to za překvapivě dobré ceny a jak koukam i vyborne recneze tak jdu vyzkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.6.25 14:34

Dobrý den, zkoušel ještě někdo nějaké jiné byliny nebo doplňky stravy na játra? Mám trochu zhoršené výsledky testů, tak bych to chtěla podpořit..Díky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí