Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Miska20 Ostropestřec ale není na zhubnutí, podporuje správnou činnost jater a žlučníku. Při ztučnění jater je potřeba hlavně dodržovat dietu a ostropestřec brát k tomu jako podpůrný prostředek (dá se sehnat ve formě čaje i tablet)
Příspěvek upraven 09.01.19 v 09:01
@Z.jev píše:
@Miska20 Ostropestřec ale není na zhubnutí, podporuje správnou činnost jater a žlučníku. Při ztučnění jater je potřeba hlavně dodržovat dietu a ostropestřec brát k tomu jako podpůrný prostředek
Vsak to já vim , ale prý má taky účinky …
@Miska20 to asi mít bude, ale podpůrné. Když budeš jíst dietně, tak hubnutí podpoří, ale samostatně jako hubnoucí prostředek nepůsobí.
@Miska20 píše:
Vsak to já vim , ale prý má taky účinky …
spíš pomáhá pročistit organismus, má v sobě antioxidanty, snižuje cholesterol, cukr atd. Takže prostředek na hubnutí to není, spíš taková podpora
@Miska20 Ahoj, brala jsem ostropestřec před operací žaludku na odtučnění jater. Rozhodně to pomůže, ale chce to k tomu upravit jídelníček. Nějaký rapidní úbytek váhy jsem nezaregistrovala ![]()
Taky jsem brala kvůli jaterním testům. Ty se mi po braní tablet zlepšily, ale úbytek váhy ani o kilo
Takže toť má zkušenost.
Ostropestřec jako čaj je k ničemu,je třeba jíst surová semena a pak funguje,taky je velice účinný Cholitip,jde o tablety vyrobené s bylin.
@Dalibor7 píše:
Ostropestřec jako čaj je k ničemu,je třeba jíst surová semena a pak funguje,taky je velice účinný Cholitip,jde o tablety vyrobené s bylin.
Já si objednala drcení plod .. prý je účinnější
@Miska20 Ano, drcený plod je nejlepší, ale jen tehdy, pokud si ho nadrtíš těsně před požitím, protože Ostropestřecová semena po nadrcení rychle žluknou. Tyhle předem nadrcené bych zakázala prodávat, mohou nadělat vice škody než užitku. Kilo semen v celku koupíš ani ne za stovku, drtit jdou třeba v kávovém mlýnku.
Používám také tlučená semena, vždy čerstvě natlučená, než je zaleju a nálev vypiji…četla jsem všechno možné, co a jak je lepší, každý říká něco jiného, už fakt nevím, jak ho používat tak, aby to bylo to nej…
Poradíte také?
Pozor, semena nesmí přijít do kontaktu s kovem, takže žádný tříštivý mlýnek na kávu apod., pouze porcelánový hmoždíř, nebo plastový list třeba na mák
a vždy čerstvě rozdrtit danou dávku.