Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jééé to je normální…
Mates si včera sedl do sněhu a že nikam dál nejde…
ale taky ted začal dělat to,že se po mě ožene a chce mě bít…
Nechám ho vyvztekat,ovšem ve sněhu jsem ho nechat nechtěla,tak jsem ho čapla a nesla.....kroutící se a vztekající se dítě…
mluvila jsem na něj a mluvila dokud ho to nepřešlo.
Kočárek????ten už ven nebreme,do něj nechce.....
U nás normál.Máme hodně vztekací dítě a vůbec teď.Lehne si kope nohama a je mu jedno kde.Samozřejmě pohledy mi vadí,ale taky měli děti tak to nad pochopí.Čapnu ho a jdu ať si řve.Dneska se vztekal v herně,protože mu náhodou někdo vlezl na skluzavku a chtěl se sklouznout,takže tak 20krát pokaždé pištěl na celé kolo a já 20krát mu vysvětlovala,že to není jen jeho.Je to někdy těžký a vyrostou z toho. ![]()
Karllicka píše:
Namotivovat ho zase na neco jineho.
Motivovat jsem se snažila. Ale to, že doma čeká jablíčko, ho zjevně nenadchlo
Včera jsem to teda pozměnila - řekla, že jdeme domů papat. A on celou cestu od tramvají hlásil „papa“ a šel. Když si potom přece jen lehl na zem, že chce zpátky, řekla jsem mu, že uvidí ještě autobusek, to taky zabralo ![]()
Iruška píše:Karllicka píše:Motivovat jsem se snažila. Ale to, že doma čeká jablíčko, ho zjevně nenadchlo
Namotivovat ho zase na neco jineho.Včera jsem to teda pozměnila - řekla, že jdeme domů papat. A on celou cestu od tramvají hlásil „papa“ a šel. Když si potom přece jen lehl na zem, že chce zpátky, řekla jsem mu, že uvidí ještě autobusek, to taky zabralo
No dato zabrat vymyslet neco co by to male stvoreni uspokojilo
Ja to znam
Na jablicko by nas nezabral ![]()
Poslední dobou se potýkám s problémem, že moje dcerka, když jsme venku na procházce, nechce sedět v kočárku. Už v pohodě chodí, no ale vydrží jen pár minut a pak se chce nosit… to naopak nechci já. Za prvé ji nechci učit na nošení a za druhé ji dlouho neunesu. Jak řešíte takovou situaci?..Zkoušela jsem ji prostě nechat v kočáře a jejího křiku si nevšímat.. Jenže mi pak visí z kočáru a vzteká se. Přemýšlela jsem o jiné variantě, než kočárek. Na motorce mi ale jezdit nechce.. to ji nebaví. A tak mě napadla tříkolka s vodící tyčí.. ale to nevím. Máte někdo podobnou zkušenost? Je mi líto na procházky nechodit.. a jen kolem domu to není ono ![]()
MaminkaRomanka píše:
Poslední dobou se potýkám s problémem, že moje dcerka, když jsme venku na procházce, nechce sedět v kočárku. Už v pohodě chodí, no ale vydrží jen pár minut a pak se chce nosit… to naopak nechci já. Za prvé ji nechci učit na nošení a za druhé ji dlouho neunesu. Jak řešíte takovou situaci?..Zkoušela jsem ji prostě nechat v kočáře a jejího křiku si nevšímat.. Jenže mi pak visí z kočáru a vzteká se. Přemýšlela jsem o jiné variantě, než kočárek. Na motorce mi ale jezdit nechce.. to ji nebaví. A tak mě napadla tříkolka s vodící tyčí.. ale to nevím. Máte někdo podobnou zkušenost? Je mi líto na procházky nechodit.. a jen kolem domu to není ono
přizpůsobit procházky dítěti. Tak aby to zvládlo. Zbytek trávit na hřišti, v parku, v lese.
ToU nás tedy motorka frčela. Nebránila jsem se ani nosit, nosila jsem v šátku. Mě přijde, že čím víc se bráníš,tím víc to vyžaduje. Syn se od těch 20-22 měsíců nechal nést jen za úplatu. Naopak v kočáru by jezdil, ale ten jsem nechtěla zas já. ![]()
Maminko Romano, máme to podobné s dcerkou (13 m), která se v golfáči sama odšíruje a stoupne si. To se jí moc líbí, jenže to zase není moc bezpečné - už taky vypadla. Ale asi bych taky vyzkoušela, jesti Vaší dceři nebude vyhovovat něco líp - chození, ježdění na motorce s madlem… Na nošení bych ji moc neučila.