OSVČ - PPM po riziku

7354
9.9.09 14:56

OSVČ - PPM po riziku

Ahoj, od začátku těhotenství jsem na riziku, teď jsem vyplňovala papír na mateřskou. Do kolonky kdy jsem „naposled osobně vykonávala činnost“ jsem napsala den nástupu na nemocenskou. Paní na sociálce se tvářila, že neví, co tam mám vyplnit - nástup na riziko nebo na mateřskou - „proč vám to nevyplnili na gynekologii… no, jste pojištěná dobrovolně, já to nebudu řešit“. Je to takto OK? Dík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.9.09 15:03

Ahoj,
já bych řekla, že by se tam spíš měl napsat den před nástupem na nemocenskou.
Ještě by mě zajímalo, jak je to s výší mateřské? Z čeho se ti počítá, když jsi byla OSVČ?
 Eva

• Citovat
  • Upravit
7354
10.9.09 08:25

Mateřská se mi vypočítává z daňového přiznání za loňský rok, jak dopadnú netuším, hlavně aby mi to dali. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.9.09 21:56

No, asi tě zklamu, ale mateřská už se nevypočítává z daňového přiznání, ale podle výše odvodu na dobrovolné nemocenské pojištění. A jestli jsis ho neplatila, tak asi nic nedostaneš. A nebo jestli jsi platila minimum tak taky dostaneš minimum.

• Citovat
  • Upravit
7354
14.9.09 08:34

No jo vlastně :-), mám v tom sama choas :-) Nemocenskou jsem si platila. Ale nevíš plís jak je to s tím co se tam vyplňuje do toho „napolsedy vykonávala“? Do daní je to asi stejný problém, odvody platím pořádale nefakturuju (nemocenská) tak vykonávám nebo nevykonávám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.9.09 17:04

No musíš napsat poslední den kdy jsi vykonávala činnost a to je den před nástupem na nemocenskou, protože po dobu nemocenské vlastně nevykonáváš. Je to jen moje logika, nejsem si jistá, ale logicky bych psala poslední den kdy jsem vykonávala činnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky