Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám 16.m starou holčičku, přibližně před týdnem jsme byli na očkování proti zarděnkám na první vakcíně. Asi před dvěmi dny se mi celá osypala, všude po celém těle i v obličeji. Teploty nemá jen malé červené tečky, jako by krupičku, ale velmi suchou… Může to mít po tom očkování? nebo to je z něčeho jiného a raději navštívit lékaře? Mám to něčím mazat? Po 6.nemoci jsme měli krém lipobase, tak mažu tím, ale příjde mi že nepomáhá…
Poraďte prosím… Díky
osobně bych to tipla ne reakci na očkování. ale radši si zavolej k doktorce a poraď se. emimino není vševědoucí ![]()
reakce v podobě teplot a osypání se může objevit 7-15den po očkování. Tipuji na reakci
Co s tím netuším:) První holka po očkování neměla žádnou takovou reakci, druhá zatím nebyla, čeká jí to na jaře
Prosím o radu
právě jsem prckovi - 3m objevila na bříšku takové červené malinké skvrnky, jakoby osypanej, ale nevystupuje to, jak třeba potničky
je to jen na bříšku. co by to mohlo být? mám to nějak rychle řešit s dr. nebo „to počká“? horečku nemá…kojím, dietní chybu jsem myslím neudělala (jen 2 dny zpět broskev
)a před 4dny byl na očkování synlorixu - tk že by to mělo souvislost? poraďte histerické prvomatce
![]()