Uznání otcovství na matrice - cizinec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
211
30.8.10 16:00

otcovstvi

Ahojky prosila bych o radu, kdy mam zajit na matriku ohledne otcovstvi? Tatinek je cizinec a rodit bych chtela v Nemecku, musim to tedy vyrizovat v cr?Po porodu budem s mimiskem opet bydlet v cechach.deekuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Michaelakkk
30.8.10 16:09

Já si myslím, že dítě dotane občanství země, ve které se narodí! tak nevím proč chcešrodit v německu? nebo chceš aby mělo jiné než české občanství? Naše rodinná známá porodila před pár lety na dovolené v chorvatsku a pamatuji si, že tím měla docela obíhačky…

• Citovat
  • Upravit
15
30.8.10 16:20

Jestli chces po porodu zit zase v Cesku opravdu si porodem v Nemecku vse komplikujes,jinak otec ditete bude muset s tebou na matriku v Cesku uznat otcovstvi,kde podle udaju vypisou rodny list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
30.8.10 16:35

Dítě má ze zákona i občanství po tobě, to stačí po tom v čechách dojednat.
Každopádně si myslím, že RL vystavuje ta země, kde se dítě narodí.
Jinak záleží samozřejmě i na tom, z který země pochází otec ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
30.8.10 16:39
Miarei píše:
Dítě má ze zákona i občanství po tobě, to stačí po tom v čechách dojednat.
Každopádně si myslím, že RL vystavuje ta země, kde se dítě narodí.
Jinak záleží samozřejmě i na tom, z který země pochází otec ;-)

v tom mas pravdu ,ze rodny list vystavuje zeme ,kde je dite narozene…ale tim ze kakamilka porodi v Nemecku bude mit uradovani na dvakrat komplikovanejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
30.8.10 16:54

Ja ziji take v Nemecku a take me ceka porod tady. Co zatim vim, tak dite dostane rodny list nemecky a ty si pozadas pak v Cechach o cesky RL. Otce uvedes uz v Nemecku a pak ti udelajiten cesky podle nemeckeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
9.1.11 12:22

Češka Ital

Zdravím,
mám prosbu. Můj přítel je Ital a bydlíme tady v Čechách, nejsme oddáni.
Mluvil něco o tom, že musí dceru nahlásit na matriku v Itáli (což chápu). Ale nechápu zcela, co znamená, že by měla dostat druhý rodný list v italštině?
Nemáte náhodou s tím někdo zkušenosti a poskytnout mi více informací?
Děkuji předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
10.1.11 19:55

Tisi
já to beru z našeho případu, kdy otec zašel na ambasádu své země a nechal malé vystavit pas své země tudíž i nabyla občanství
u nás když si chceš dítě napsat do pasu případně vystavit mu pas, tak také potřebuješ jakýsi doklad z matriky o občanství
takže si myslím, že by stačilo dojít na italskou ambasádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
27.4.16 16:38

Matka Češka otec Slovák

Ahoj maminky :) mám dotaz ohledně uznání otcovství na matrice před porodem. Co potřebujeme v případě, že je přítel Slovák? Stačí OP, nebo je nutný pas? Jeho rodný list asi v úředně ověřeném překladu do češtiny, že?
Předem děkuji za odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.4.16 17:09
@Lena93 píše:
Ahoj maminky :) mám dotaz ohledně uznání otcovství na matrice před porodem. Co potřebujeme v případě, že je přítel Slovák? Stačí OP, nebo je nutný pas? Jeho rodný list asi v úředně ověřeném překladu do češtiny, že?
Předem děkuji za odpověď :kytka:
řešíme teĎ to samé. Určitě OP (nebo jiný doklad, třeba pas), a samozřejmě rodný list. NEvím, jak je to s členy EU, jestli je potřeba přeložený do češtiny a úřední ověření. Já mám přítele z 3.země, takže tam to musí být přeložené i ověřené. Nejlepší napsat na Matriku:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat