Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ne, to ne. Asi blbě napsané. Jde o to, že vůbec nevnímá že má miminko na cestě. Jsem v 6m a dodnes nebyl schopný zajet se podívat se mnou někam na kočárky, postýlky atd. Máme domek v rekonstrukci a rozdělanou ložnici kam budeme postupně dávat i věci na miminko a nic zatím nemáme a v jeho očích je prostě čas. Asi chce v 9m běhat a vše shánět, nevím jak to vidí v očích chlapa. Sama nic většího nekoupím a hlavně máme jedno auto a netroufnu si bez jeho ano nic koupit, hlavně není ani kam to dávat. Spíme oba na gauči a já se tam už nevyspim a pořád ma čas. Prostě to vůbec nevnímá. Já už jsem z toho nervózní. Taková ta výpomoc a ohledy v těhotenství u nás chybí. A tak jsem myslela, zdali nějak nejde, aby mu to docvaklo.
Tak to je neco jineho. Ale oboje se da koupit pres internet a objednat. Postylku jsme staveli tyden pred porodem, kocarek objednali driv, pres net. To do toho mluvil, ja bych byla radeji, kdyby ne ![]()
@Anonymní píše:
@terien Nebo spíš si připadám jako když já budu mít děti dve. Mame jedno auto, takže si prostě nemůžu zajet a vlakem se 50 km nepozenu. Hlavně budu pak poslouchat že jsem utratila tolik a tolik, to radši ať to vidí sám co kolik stojí. Hlavně to nemám kam uskladňovat když se mu nechce do dodělání pokoje. Prostě na to má čas
Kočárek lze vybrat a nechat schovaný v obchodě. Zbytek bych si nakoupila selama podle svého. Schovala třeba u rodičů. Muž mi nekecal do toho, kolik jsem nakoupila bodýček a ponožtiček. Spolu jsme vybrali kočárek a autosedačku. V bytě jsme na poslední chvíli taky něco předělávali a miminko přišlo do čistého. Zkusila bych to diplomatičtěji, aby neměl pocit, že buzeruješ. Říct, že občas ženy rodí předčasně a že bys byla klidnější, kdyby ty základní věci už byly hotové a kočár zamluvený. Jinak se všechno dá koupit online a do dvou dnů je to doma. Tak zas není potřeba to hrotit. Ale jako prvomatka jsem samozřejmě „hnízdila“ a chtěla mít vše připravné s předstihem.
@skorotehotna Přesně tohle jsem chtěla napsat.
V prvním příspěvku partner jen neachá nad břichem a jak to rozjíždí, je jasné, že o nějaké břicho (pardon, miminko) vůbec nejde. Teď z ní ještě vyleze, že si denně telefonuje s mámou, nebo jí po pár pivech jednu výchovnou ubalí a já padám ![]()
Ne, zakladatelko, budete si muset sednout a promluvit, postavit se k tomu oba jako dospělí. Nechtěj po něm, ať ti hladí břicho nebo vybírá přebalovací podložky, ale slušně bez dusna požádej o nějaký plán následujících týdnů a měsíců. Asi jako píše @terien . Prostě normální rozhovor dvou lidí, co spolu rekonstruují byt a čekají dítě. žádné náznaky, urážení nebo vyčítání.