Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@CalGirl píše:
@paola white jenze nez tu zalobu podas tak se ti tam zapocitavaji, a bohuzel v nasem state tohle vse trva hrozne dlouho, a kdyz soud rozhodne tak jsi zase v… protoze pokud chlap nema z ceho to platit a nechce tak to z nej nikdy nedostanes, proste jeden velky kolotoc, nestoji to za ty nervy po soudech.
není to od právoplatného rozhodnutí soudu, ale od podání žaloby a tu můžeš podat po 3 měsících. navíc kecy, že to dlouho trvá jsou trochu mimo. já tatíka žalovala o alimenty a za týden mi volal, že mu přišlo předvolání k podání vysvětlení a za další týden chrastili zlaťáky na účtě… dneska už to právě z daleka tak dlouho netrvá
@MišhaJelimánek myslíš že by se opravdu obrátil na soud? nejsou to jen plané řeči?
@anickadomnik ja zase nepochopim ten tvuj proc na silu neco delat, dokazes si predstavit ze dite bude vychovavat nekdo jiny, kdo ho bude mit rad a bude co k cemu ale s tebou se neco stane a dite pujde automaticky k nejakemu budizknicemu? A otec ktery ho vychovava a zna od mala na nej nebude mit narok? Vse ma dve strany a biologicky otec si vzdy muze nechat udelat test otcovstvi. Popravde kdyby se neco stalo se mnou tak bych nechtela aby syna vychovaval nekdo jako je on.
Pokud děla otec problémy, nebo je agresivní a ty sama jsi finančně zabezpečená neuváděj ho. záleží, jak si troufáš vyjít s příjmy. To, jak tu někdo psal, že si sama určíš navštěvy a čas-prd, určí to soud a ty se tím budeš muset řídit. Záleží, co je pro Tebe lepší. Ale to musíš vědět ty sama.
@paola white u nás to tedy opravdu dlouho trvá cca rok ale když jsem se na podzim ptala kvůli přídavkům na děti tak mi řekli že je zajímá jen kolik ve skutečnosti beru, jak je to se sociálním od města to nevím, tak nemám zkušenost, ale zase vím že sousedka bere sociálku snad i na to že si uprdne a soud o alimenty nikdy neměla jen jí chlap napsal prohlášení že platí 500 na každé dítě a ona má nárok na všechny dávky, dokonce spolu i žijí, takže to asi až tak těžké nebude
@paola white jo to je v pripade ze zacne platit, ale tak jak pise zakladatelka jeji nema ani na to aby platil elektrinu, tam je ti soudni rozhodnuti k nicemu, pokud nekdo nechce tak ti proste nezaplati ani kdyby jsi se nevim co
@CalGirl s tvým postojem se nabízí otázka proč sis pořizovala dítě s takovým člověkem. A jinak ano žiju v manželství s mužem který není bio otcem mého nejstaršího syna, přesto ho od malička vychovává nevidím důvod proč když já se znovu vdám by dítě mělo měnit otce, jak by to potom vypadalo v rodinách kde se matka vdá třeba 4×? To mají děti každé dva roky jiného tatínka, jiné příjmení apod.?
@MišhaJelimánek píše:
Ne, vím určitě že dělám dobře… přemýšlela jsem nad tim dost dlouho, radila se s rodiči a nikdy mi z toho nevyšlo nic dobrého… on je jeden z těch lidí, kteří si nezaslouží to dítě mít…
Zrovna nedávno jsem to zjišťovala pro někoho jiného. Ty ho nedávej zapsat- je-li to opravdu člověk, se kterým už nechceš mít nic společného. Nebude v rodném listě ale nebude mít ani povinnost ti nic platit. Bude mít ale možnost požádat soud o určení otcovství, v tom případě by to musel platit- testy DNA a soud, a měl by to dost drahé. Navíc by mu tím vznikla vyživovací povinnost, což by ho taky stálo dost peněz. Jestli píšeš, že neplatí ani elekřinu a žije bez ní
Myslím si, že to není člověk, který by chtěl platit za soud a alimenty tisíce. Spíš tě chce deptat a otravovat. Buď v klidu, než takového otce, to raději žádného. V případě, že by se začal chovat zodpovědně a dobře, můžeš ho tam kdykoliv dát dopsat.
@anickadomnik vis co tohle zakladatelce nepomuze a debata s tebou ocividne nema cenu protoze ty vidis jen tvoji stranu a nedokazes pochopit ze pro ruzne situace je nejlepsi ruzna varianta, v pripade zakladatelky jsem pro to ho tam nedat.
@CalGirl myslím si že by zakladatelka měla znám názory z obou stran na to aby se mohla zodpovědně rozhodnout
Jestli je opravdu takový, jak pises, tak bych ho neuvadela. Nevím, jaký přínos by mohl mít pro dítě takový otec. Ještě by mu dával špatný příklad. A to že jsi si pořídila dítě s někým takovým bych neresila. Já se taky málem ocitla v takové situaci. Kdo to nezažil, může snadno odsuzovat.
@Ijaa Děkuju
máš pravdu… někdo si to uvědomí hned, že ten s kým dosud žil byla špatná volba a někdo si to uvědomí třeba až za 20 let… a to že jsem si s nim pořídila dítě, mě vůbec, ale vůbec nemrzí.. spíš naopak, jsem strašně ráda že budu mít svojí dcerku… i když otec prostě není otec… :-/
@babča8 taky mám takový pocit, že mě chce jen parádně vydeptat a že skutečný zájem prostě nemá… ale ten strach tam je pořád… nechci aby si v budoucnu dělal na malou jakékoliv nároky, když nebyl schopný se o nás postarat ani v těhotenství.. nezajímal se o to, jestli je všechno v pořádku, jestli malá roste tak jak má apod… jediný co dokáže psát je, že on je její otec, že má na ní právo a že to dá k soudu… říkam si, že kdyby byl opravdový otec, tak se snad aspoň trochu zajímá… ani za tu dobu co se začal opět ozývat se nezeptal
Ahoj,
nepište otce do RL. budete mít vše se sociálkou jednoduší (mateřská, porodné atd), nebudete mít snad jen nárok na hmotnou nouzi, ale můžete žádat o přís na bydlení.
Myslím si že on k soudu nepůjde, nebude chtít platit alimenty.
E