Otec v rodném listě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1965
22.5.13 12:14

@MišhaJelimánek rozhodne ho tam nedavej, jsem na tom uplne stejne, otec nezodpovedny, penize nema. Jedine co z toho ze by byl v Rodnem liste mas je jsou alimenty. Pokud bude co k cemu a da se dohromady tak se treba casem muzete domluvit ze pod tvym dozorem dite bude vidat a pridat ho muzes do RL bez problemu do 3 let ditete. Muj byvaly tak trval na tom jak chce byt otec a v RL a ted uz nejevy absolutne zadny zajem, kdyz jsem mu to pekne spocitala kolik by ho vse stalo atd tak si to rychle rozmyslel. A to jsem chtela aby se s malym vidal, jen jsem nechtela aby byl v rodnem liste, protoze pokud je k nicemu tak z neho zadne alimenty nikdy stejne neuvidis a budes jeste pripravena o urcite davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 12:19

@Yvonne děkuju :-) ta poslední věta mě dokonce i rozesmála, což se mi v tomhle ohledu moc často nestává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.5.13 12:20

@MišhaJelimánek četla jsem předchozí diskuzi…tys otěhotněla tedy neplánovaně? nebo jste se o dítě snažili, on ho chtěl taky? Do podmínek v jakých jste žili?

Já chtěla pro své dítě taky to nejlepší, proto jsem tu vysokou dodělala, našla partnera se kterým jsme se vzali, vytvořili domov, zázemí a teď už máme děti dvě.

Je to škoda, takovým blbem si zkazit život, hodně štěstí a příště i víc rozumu při hledání partnera vhodného pro život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.5.13 12:21

@CalGirl a o jaké dávky bude připravena, pokud mám dobré informace tak v případě že v RL není otec uveden tak je naopak horší si vůbec nějaké dávky vyřídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.5.13 12:22
@MišhaJelimánek píše:
Ne, vím určitě že dělám dobře… přemýšlela jsem nad tim dost dlouho, radila se s rodiči a nikdy mi z toho nevyšlo nic dobrého… on je jeden z těch lidí, kteří si nezaslouží to dítě mít…

no promiň, ale to jaký je si věděla i předtím ne? a pokud si „nezaslouží“ mít dítě tak si měla myslet na ochranu. teď už s tím nic nenaděláš. on je otec a má na dítě rovnocenná práva jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
22.5.13 12:25

@anickadomnik cokoliv se ji bude pocitat tak do toho budou zahrnuty alimenty i kdyz je otec nebude platit, tim dostane potom min na ruznych pridavkach. Protoze se vzdy bude posuzovat prijem s alimentama tzn. navyseny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.5.13 12:28

@CalGirl teda nevím ale když jsem se ptala na přídavky tak mi řekli že je nezajímá kolik mám dostávat alimenty ale kolik ve skutečnosti dostávám toť k tomu, schválně jestli se k tomu vyjádří někdo kdo se víc vyzná ale mám takové tušení že pokud neuvedeš do RL otce tak ti snad soc. dávky dát ani nemusí. A hlavne mi přijde jako trochu dem… nápad neuvádět otce dítěte jen proto abys měla nárok na dávky, snad jste ho dělaly vy dva a né sociálka ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
22.5.13 12:36

@anickadomnik ja ho neuvadim kvuli davkam, mam hodne vysoky prijem takze stejne na nic narok nemam, ale mam tetu ktera mela postizeneho chlapecka, chlap na hovno, mlatil ji, kdykoliv o cokoliv zadala tak se posuzoval prijem i s tim co by mela dostat od byvaleho, nikdy nic nedostala, a kdyz se znovu vdala a jeji novy manzel chtel adoptovat dite tak s tim mely 5 let problemy, protoze otec biologicky nekomunikoval a nebyl vlastne poradne k nalezeni, mela strasne velke problemy se vsim, nikdy bych tohle nechtela zazit, proto ho do RL neuvedu a ted mi dokonce uz rekl ze stejne o to dite nema zajem, tak proc bych ho tam uvadela, akorat si delat zbytecne problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.5.13 12:42

@CalGirl a jak to vysvětlíš svému dítěti, to mu řekneš že sis nechtěla dělat do budoucna zbytečné problémy a tak jsi mu otce raději upřela? Nevím jaké zkušenosti má tvá teta ale já mám tuto zkušenost z loňského podzimu, na úp ani nechtěli vidět soudní rozhodnutí o výši alimentů, jen mé prohlášení kolik ve skutečnosti dostávám a víc v tom nikdo nerýpal. Můj ex je d…l první třídy ale to nic nemění na tom, že je to otec mého syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.5.13 12:51

@CalGirl no to je podle mě nesmysl. alimenty se ti započítávají jen pokud je otec platí. pokud na něj podáš žalobu pro neplacení tak je logicky o příjmů nepočítají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
22.5.13 12:54

@anickadomnik to ze otec neni v RL neznamena ze kdyz bude chtit tak se o syna muze starat, ja mu tenhle narok neodpiram ale on s tim ditetem nechce mit nic spolecneho, tak proc ho uvadet? Kazdy ma jine zkusenosti a me hodne lidi co znam reklo neuvadet z jejich vlastnich zkusenosti. A je to jen na papire takze ano radsi tem problemum predejdu. Z toho ze ho udam do RL nebudu mit vubec nic a syn taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
22.5.13 12:59

@CalGirl každá na to máme jiný názor a myslím že debata je na tomto místě zbytečná, já tvůj postoj nikdy nepochopím mě přijde že dítě o něco podstatného přijde pokud nebude mít otce v RL, přemýšlela jsi někdy nad tím že pokud se s tebou něco stane tak dítě zůstane právně bez obou rodičů? Že se třeba otec bude s tvým dítětem pravidelně vídat a ze dne na den tuto možnost mít nebude, před úřady to bude pro tvé dítě cizí člověk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
22.5.13 13:00

@CalGirl jde to do 18ti let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965

@paola white jenze nez tu zalobu podas tak se ti tam zapocitavaji, a bohuzel v nasem state tohle vse trva hrozne dlouho, a kdyz soud rozhodne tak jsi zase v… protoze pokud chlap nema z ceho to platit a nechce tak to z nej nikdy nedostanes, proste jeden velky kolotoc, nestoji to za ty nervy po soudech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743

@anickadomnik a pokud otec zemře tak dítě nemá nárok na dědictví ani sirotčí důchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí