Otec v rodném listě

22.5.13 11:44

Otec v rodném listě

Ahoj všem,

už dlouho mě trápí jedna věc… Jsem v 5. měsíci těhotenství a od přítele jsem odešla před 2 měsici. Nechoval se zodpovědně, nezajímal se o mě ani o našeho nenarozeného prcka (viz diskuze Nezodpovědný přítel). Rozhodla jsem že, že s ním nechci mít v budoucnu nic společeného a stejně tak to nechci i pro svoji dceru. A proto ho nehodlám zaspat do rodného listu. Ale on se najednou začal ozývat, každý den píše sms, vzkazy, až už to začíná být otravné a myslím, že to opravdu hraničí s otravováním. Nemyslím si, že to dělá proto, že by měl skutečný zájem, ale proto aby mi ztrpčil život. No a dostávám se k jádru věci, začal mi vyhrožovat soudem, když se dozvěděl že ho nechci uvést jako otce a nepočítam s ním ani v budoucnu… můžu se proti tomu nějak bránit? Chci pro svoje dítě to nejlepší a on tim nejlepším pro ní rozhodně neni… moc děkuji za rady, ať už jakékoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
22.5.13 11:48

Ne nemůžeš se nijak bránit. pokud je biologický otec tak má na dítě (a dítě na něj) stejné právo jako ty. pokud podá žalobu o určení otcovství k soudu tak mu soud může stanovit návštěvy, střídavou péči až po svěření dítěte do jeho péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
22.5.13 11:48

Pokud je biologickým otcem, tak se bránit nemůžeš.
I když ho do RL nezapíšeš, tak on o to může soudně požádat (udělají se DNA testy otcovství) a pak bude do RL dopsán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
22.5.13 11:49
@paola white píše:
Ne nemůžeš se nijak bránit. pokud je biologický otec tak má na dítě (a dítě na něj) stejné právo jako ty. pokud podá žalobu o určení otcovství k soudu tak mu soud může stanovit návštěvy, střídavou péči až po svěření dítěte do jeho péče…

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
22.5.13 11:50

No bránit asi moc ne pokud bude on trvat na zápisu do rodného listu tak po porodu dá on na soud žalobu o určení otce udělají se testy dna a pokud výjde pozitivně tak ti ho nařídí tam zapsat
má pak nárok na návštěvu a ty na alimenty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 11:51

No já řeším opak… Opravdu dělás dobře? Nejde nás jen pod vlivem hormonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
22.5.13 11:53

Kazde dite ma pravo znat sveho otce, takze pokud se otec bude snazit, tak na zapis do RL narok ma, to same navstevy, pripadne i stridava pece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 11:54

Tušila jsem to, ale chtěla jsem se ujistit… popravdě, je mi z toho nanic.. nechci být za svini a zakazovat otci stýkat se s dcerou, ale pokud on se nezajímal, choval se jak největší idiot a ignorant na světě.. do toho jeho pochybní kamarádi a kšefty na hranici zákona… :-/ navíc, žije v bytě bez elektřiny, na jejíž placení se vykašlal, nestará se o to aby měl nějakou práci..

Příspěvek upraven 22.05.13 v 11:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 11:55

Ne, vím určitě že dělám dobře… přemýšlela jsem nad tim dost dlouho, radila se s rodiči a nikdy mi z toho nevyšlo nic dobrého… on je jeden z těch lidí, kteří si nezaslouží to dítě mít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 11:59

No u me je to take tak ze nea zájem, ale rada bych aby byl v rodném liste. Uz kvůli alimentum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.13 12:03

@kamillka2 to je mi líto… já se obávám, že i kdyby měl platit alimenty, že je stejně platit nebude, protože opravdu netuším kde by na ně vzal… :-/ nemá skoro ani sám pro sebe na jídlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.5.13 12:04

Neuděláš nic, zákon na to pohlíží zjednodušeně asi tak, že když ti byl dost dobrý na to, aby s ním to dítě měla, tak je také dost dobrý na to, aby ho dítě mělo uvdedeno jako otce i v RL.

Jsi naštvaná, ale radši s ním vycházej v tomto smyslu v dobrém kvůli dítěti.

• Citovat
  • Upravit
22.5.13 12:06

@Poison Ivy Mě jde hlavně o dítě… nechci, aby se jednou musela za svýho otce stydět… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
22.5.13 12:08

Do rodného listu bych ho napsala, pak ať se ukáže jako otec, třebas ho to nebude bavit a dá pokoj po narození dítěte, kdo ví?
Jinak když bude v RL dítěte, tak máš nárok na alimenty, výživné na sebe (do 2let), takže to zapsání do RL dítěte jeho peněženku nenechá ladem ;)

Jinak v opačném případě se on může obráti na soud kvůli tomu, aby byl zapsaný do RL, že je otec (na základě testu DNA). Bohužel právo na to má. Takže tohle by jsi projela, takže volím cestu dohody.

Poté když se dítě narodí si určíš jako matka, která má svěřené dítě do své péče pravidla návštěv otce s dítětem. S ním se dohodni. Hlavně u miminka to bude trošku jiné pro něj, nežli pak u většího prcka, a bylo by moudré, aby tohle pochopil, že mu nemůžeš novorozeně dávat na víkendy, já jen, aby pak neprudil, že mu nechceš dávat dítě apod, chlapi jsou v tomhle trošku nízkochápající, berou to vše moc sobecky a osobně a dělaj dusno po sociálkách, a to naprosto zbytečně. A pokud má tedy byt, který je až 10té kategorie, tak rozhodně nemůže počítat s tím, že mu tam budeš dávat dítě - bez elektřiny, atd.
A když nebude platit alimenty, tak soud, kriminál jistý (tam pro něj eletkřina bude i zadarmo) :mrgreen:

Příspěvek upraven 22.05.13 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.5.13 12:12
@MišhaJelimánek píše:
@Poison Ivy Mě jde hlavně o dítě… nechci, aby se jednou musela za svýho otce stydět… :-/

Chápu, ale pokud tam on chce být, opravdu s tím nic neuděláš. Neuvedeš ho, on si zažádá u soudu o testy otcovství, dopsán tam bude a ty budeš ztrácet u soudu body i do budoucna :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky