Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@j.a.n.i1 píše: Více
To uz by jednak byla mnohem vetsi náhoda, a jednak mi prijde, ze se furt točíš na tom, ze neni mozne mit MS 3 dny po spojení spermie a vajíčka, ale veškerá pointa je v tom, ze to co přichází pak obvykle neni MS, ale nidacni krvaceni nebo jiná věc.
3 dny jsou hraniční, ale neni nic az tak divného otěhotnět chvíli pred domnelym terminem MS, vždyť už na to dojelo tolik holek.
@Nimie píše: Více
No, protože když to krvaceni přijde takhle brzo po styku, tak celkem úspěšně znemožní tu nidaci…
Jinak obecně nijak nerozporuju, ze muze nekdo krvacet v těhotenství ani to ze ti nejcasteji byva v terminu ms.
Ale pak ta ms v tom terminu neprijde… A ne, nadační krvácení opravdu nema silu běžné ms.
Ale to krvácení pak není MS, takže nidaci neznemožňuje, o to jde, jen to jde občas hůř poznat.
A jaká je prosím pěkně síla běžné MS, že to tak říkáš? Mě se MS za posledních cca 7 let měnila od hodně mírné po hodně silnou, ošklivou.
Obě nidační krvácení byly cca někde mezi tím, a délka a bolesti v podstatě klasika průměrná MS. Nepoznala jsem ani jednou, že to je v pořádku a je to začátek těhotenství. Několik lékařů mi řeklo, že je to běžné, tak by mě zajímalo jak to z fleku u každé odlišíš od MS.
Nikdy jsem nezažila ten romantický scénář „hnědá kapka v termínu MS, jeeej“, prostě skoro týden dlouhé krvácení s bolestma považuješ obvykle za MS ![]()
@j.a.n.i1 gratuluji, umíš základním způsobem používat Googlí AI režim. Kdybys ho používala ještě trochu lépe, možná by tě poučil o tom, že záměna MS a krvácení při těhotenství je naprosto běžná a zatímco obvykle je to spíše lehké špinení, stejně jako obvykle to žena nezažije vůbec, tak jsou poměrně běžné případy i silnějšího krvácení, sraženin, délky trvání 4 - 6 dnů atd.
A znovu opakuju, dvě těhotenství jsem v době nidace krvácela, odlišit od MS to spolehlivě nešlo, tvému popisu to nikdy neodpovídalo. Že z toho byla těhotenství a nebyla to MS vím naprosto jistě. Ve druhém (úspěšném) těhotenství jsem při nidaci dokonce krvácela se sraženinami. A fakt nejsem jediná.
Nějak fakt nechápu tuhle potřebu vyvracet něčí zkušenost, ještě když to mám potvrzené horem dolem vyšetřeníma a rozepsané ve zprávách. A i kdyby to tak nebylo, na Googlu je k tomu tématu hromada informací, nebo se poptej na zkušenosti třeba ve skupinách PCOS/endometrioza/adenomyoza/IVF. Budeš asi dost překvapená.
@Nimie A ja zas ne hapu tvou potrebu u konkrétní situace kde kombinace podminek těhotenství defacto vylucuje, se tvarit, ze to zas tak nepravděpodobné není a tvrdit vyklepane tazazelce, ktera kvuli tomu chce rusit dovolez, ze se to klidně může stát a ještě ze to docela časté. Což je prostě blbost…
Treti den po sexu nemuze byt nidacni krvaceni. To embryo jeste ani neni v deloze.
To jsem nenapsala
naopak jsem napsala, že to co píše ona, je vysoce nepravděpodobné, šance na to je mizivá a i kdyby, je hlavně blbost se chovat tak jak se chová ona.
Jen jsem se ohradila proti tvému „je to nemožné“ a „sorry, krvácení kvůli nidaci poznáš a pokud si to spleteš s MS, je nepravděpodobné, že se něco uhnízdí“.
Tvoje dva příspěvky 16:24 a 16:25 jsou obojí dezinformace. Víš jak vypadá krvácení z nidace při křečových žílách? Při endometrioze? S hematomem? Nevíš viditelně, hematom umí krvácet jako *** a ano, často vzniká už při nidaci, takže se rozkrvácíš ani nevíš jak.
Příspěvek upraven 08.05.26 v 11:46
@Tarena píše: Více
Je to na spodní hranici, takže ano, téměř nemožné. Problém je, že nikdo nemáme věšteckou kouli ani super scanner, a to, co krvácí může mít tisíc a jedna příčin, byť to všechno jakoby souvisí s nidací.
Pomineme-li náhlé nemoci atd., žena může začít krvácet
a) před nidací (embryo dráždí při cestování)
b) při začátku nidace
c) kdykoliv v průběhu nebo ke konci (klidně týden a víc)
d) vůbec při nidaci nekrvácí, nešpiní, nic
Takže když to hodně přeženu, tak je možné začít krvácet den po styku, krvácet docela dlouho, a stejně být těhotná.
Protože prostě sice teorie říká, že nidační krvácení tohle a tamto, ale v praxi má žena málo možností jak to odlišit. Vzhledem k šílenému počtu nedodiagnostikovaných žen s nemocemi pohlavních orgánů je riziko zažít divné alá MS krvácení, které je ale znakem těhotenství, ještě o něco vyšší.
Ale ja nerikam, ze nemuze krvacet z jineho duvodu. Ja jen rikam, ze 3 dny po sexu neni nidace.
V seznamu ti chybi velice casty hematom.