Otěhotnění mimo ovulaci?

Anonymní
31.1.12 17:53

Otěhotnění mimo ovulaci?

Jsem tu nová a s přítelem se snažíme o miminko. Zajímalo by mě, jestli má některá z Vás zkušenost s tím, že byste otěhotněla mimo ovulaci? Trochu mě znepokojuje fakt, že je možné otěhotnět jen pár dní v měsíci, protože s přítelem kvůli práci nemáme možnost být spolu pořád. :roll:
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je tu někdo, kdo má skoliózu? Jak se Vám podařilo otěhotnět? Nemělo to zakřivení páteře vliv?
Moc děkuju a ať se Vám daří :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
31.1.12 17:57

Ovulace je uvolnění vajíčka. Bez uvolněného vajíčka se otehotnět nedá, takže nejde otěhotnět mimo ovulaci.
Je ale možné, že je sex třeba dva dny před ovulací a spermie u tebe vevnitř pár dní přežijou, takže si tam na vajíčko počkají a zadaří se, ale fakt je to otázka tak těch 3 dnů…

Skoliozu nevím :oops: :mavam:

Příspěvek upraven 31.01.12 v 17:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
31.1.12 17:58

Mimo ovulaci se otěhotnět opradu nedá. Vajíčko je oplodněníschopné max. 18-24h. Spermie přežijí v příznivém prostředí zhruba tak max. 4dny. Takže v cyklu je možné otěhotnět cca 3dny před ovulací a 1den po ní. Je potřeba se holt nějak trefit, přibližně ;)
Můj mladší syn je počatý ze sexu 3dny před ovulací a dvě děti mých kamarádek taky. Takže 3dny určitě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
31.1.12 18:04

Mimo ovulaci nejde, ale ovulace nemusí být zdaleka jen přesně uprostřed cyklu. Mně ovulaci vyvolal sex 2 dny po MS, říká se tomu super ovulace nebo hyperstimulace. Prostě dobrým sexem tělo vyslalo signál podvěsku, ten spustil ovulaci a spermie vydržely ty cca 2dny, než vajíčko uzrálo. Obecně doktoři i říkají, že dobrý sex je lepší než stres, zda se zadaří či nikoli. Tak si užívejte a nějaká ta sklenička vínka taky neni marná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.1.12 18:05

Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
31.1.12 18:07
Anička14 píše:
Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......

Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív :nevim: Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
31.1.12 18:08

Jak to tak sleduju, tak možné je úplně cokoliv :mavam: Otěhotnět se dá jen těsně před/po ovulaci. Otázka je, kdy je ta ovulace :mrgreen: Říká se, že v půlce cyklu, což je většinou pravda, ale občas může být kdykoliv;+)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
31.1.12 18:12
jenny.fields píše:
Anička14 píše:
Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív :nevim: Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu :nevim:

To je jasné, já se nehádám, nikdy mě to nezklamalo a teď se stalo, asi to tak mělo být :lol: malý se narodí za cca 2 měsíce a už se na něj moc těším, i těhu si užívám jinak, než když jsem byla " mladice " :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
31.1.12 18:19

Se mnou v práci pracuje paní .která má opravdu velikou skoliozu.Má krásné,zdravé dcery a je z ní již i babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
31.1.12 18:20
Anička14 píše:
jenny.fields píše:
Anička14 píše:
Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív :nevim: Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu :nevim:
To je jasné, já se nehádám, nikdy mě to nezklamalo a teď se stalo, asi to tak mělo být :lol: malý se narodí za cca 2 měsíce a už se na něj moc těším, i těhu si užívám jinak, než když jsem byla " mladice " :lol:

Užívej si to :hug: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
31.1.12 18:23

Ovulace je vysětlena a skolioza- mám slabou, bylo to v pohodě, akorát před porodem mě bolelo „rameno“. Ale pokud jsi někde registrovaná a máš větší skoliozu, není nic lehčíno, než se poradit s dr :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
31.1.12 18:26

otehotnet mimo ovu se fakt neda ale spermie v tele vydrzi tri az ctyri dny vylimecne pry pet az sest ale to nevim :nevim:. My s pritele taky spolu tak casto nejsme kvuli jeho praci a nakonec se zadarilo :) tak tobe se urcite driv nebo pozdeji taky zadari preji ti stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenkaamimi
31.1.12 18:32

Jde o to, že spermie dokážou vydržet v těle ženy až pět dnů. Ve vnitřní části čípku jsou takové kanálky, kde se spermie zdržují a čekají na uvolnění vajíčka. Takže je opravdu možné, že když je ovulace 14 den v měsíci a k pohlavnímu aktu dojde 9 den cyklu, to je tak 3 dny po konci menstruace, že se to povede. Záleží na kvalitě spermií a kvalitě poševního hlenu.

• Citovat
  • Upravit
Lenkaamimi
31.1.12 18:33

ještě doporučuji nedávat si koupel den před pohlavním stykem, třeba se jen opatrně osprchnout, aby voda nešla do pochvy

• Citovat
  • Upravit
3368
31.1.12 18:38

Mně přijde, že jsem otěhotněla úplně mimo ovulaci. Po prvním dítěti jsem neměla MS do jeho 14. měsíce, pak 3 měsíce ano (rozhozené, pokaždé jinak dlouhé) a pak jsme spolu byli s přítelem hned po MS a pak až těsně před MS, takže jsem mu tvrdila, jak fakt nic nehrozí a ono ouvej - máme z toho druhého kluka jako buka!!! ;) Překvapení to bylo obrovské! 8o
A skoliozu mám, mírnou a vliv neměla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital