Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ovulace je uvolnění vajíčka. Bez uvolněného vajíčka se otehotnět nedá, takže nejde otěhotnět mimo ovulaci.
Je ale možné, že je sex třeba dva dny před ovulací a spermie u tebe vevnitř pár dní přežijou, takže si tam na vajíčko počkají a zadaří se, ale fakt je to otázka tak těch 3 dnů…
Skoliozu nevím
![]()
Příspěvek upraven 31.01.12 v 17:58
Mimo ovulaci se otěhotnět opradu nedá. Vajíčko je oplodněníschopné max. 18-24h. Spermie přežijí v příznivém prostředí zhruba tak max. 4dny. Takže v cyklu je možné otěhotnět cca 3dny před ovulací a 1den po ní. Je potřeba se holt nějak trefit, přibližně ![]()
Můj mladší syn je počatý ze sexu 3dny před ovulací a dvě děti mých kamarádek taky. Takže 3dny určitě ano.
Mimo ovulaci nejde, ale ovulace nemusí být zdaleka jen přesně uprostřed cyklu. Mně ovulaci vyvolal sex 2 dny po MS, říká se tomu super ovulace nebo hyperstimulace. Prostě dobrým sexem tělo vyslalo signál podvěsku, ten spustil ovulaci a spermie vydržely ty cca 2dny, než vajíčko uzrálo. Obecně doktoři i říkají, že dobrý sex je lepší než stres, zda se zadaří či nikoli. Tak si užívejte a nějaká ta sklenička vínka taky neni marná ![]()
Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......
Anička14 píše:
Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......
Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív
Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu ![]()
Jak to tak sleduju, tak možné je úplně cokoliv
Otěhotnět se dá jen těsně před/po ovulaci. Otázka je, kdy je ta ovulace
Říká se, že v půlce cyklu, což je většinou pravda, ale občas může být kdykoliv;+)
jenny.fields píše:Anička14 píše:Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív
Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu
To je jasné, já se nehádám, nikdy mě to nezklamalo a teď se stalo, asi to tak mělo být
malý se narodí za cca 2 měsíce a už se na něj moc těším, i těhu si užívám jinak, než když jsem byla " mladice " ![]()
Se mnou v práci pracuje paní .která má opravdu velikou skoliozu.Má krásné,zdravé dcery a je z ní již i babička.
Anička14 píše:jenny.fields píše:To je jasné, já se nehádám, nikdy mě to nezklamalo a teď se stalo, asi to tak mělo býtAnička14 píše:Ale zrovna tenkrát jsi ji měla prostě dřív
Tak to já v létě otěhotněla v neplodné dny, asi 8dnů po MS, ovulaci jsem do té doby měla vždy 14tý den......Neexistuje těhotenství (přirozené) bez ovulace, to by bylo jako otěhotnění bez spermatu
malý se narodí za cca 2 měsíce a už se na něj moc těším, i těhu si užívám jinak, než když jsem byla " mladice "
Užívej si to
![]()
Ovulace je vysětlena a skolioza- mám slabou, bylo to v pohodě, akorát před porodem mě bolelo „rameno“. Ale pokud jsi někde registrovaná a máš větší skoliozu, není nic lehčíno, než se poradit s dr ![]()
otehotnet mimo ovu se fakt neda ale spermie v tele vydrzi tri az ctyri dny vylimecne pry pet az sest ale to nevim
. My s pritele taky spolu tak casto nejsme kvuli jeho praci a nakonec se zadarilo
tak tobe se urcite driv nebo pozdeji taky zadari preji ti stesti ![]()
Jde o to, že spermie dokážou vydržet v těle ženy až pět dnů. Ve vnitřní části čípku jsou takové kanálky, kde se spermie zdržují a čekají na uvolnění vajíčka. Takže je opravdu možné, že když je ovulace 14 den v měsíci a k pohlavnímu aktu dojde 9 den cyklu, to je tak 3 dny po konci menstruace, že se to povede. Záleží na kvalitě spermií a kvalitě poševního hlenu.
ještě doporučuji nedávat si koupel den před pohlavním stykem, třeba se jen opatrně osprchnout, aby voda nešla do pochvy
Mně přijde, že jsem otěhotněla úplně mimo ovulaci. Po prvním dítěti jsem neměla MS do jeho 14. měsíce, pak 3 měsíce ano (rozhozené, pokaždé jinak dlouhé) a pak jsme spolu byli s přítelem hned po MS a pak až těsně před MS, takže jsem mu tvrdila, jak fakt nic nehrozí a ono ouvej - máme z toho druhého kluka jako buka!!!
Překvapení to bylo obrovské! ![]()
A skoliozu mám, mírnou a vliv neměla ![]()
Jsem tu nová a s přítelem se snažíme o miminko. Zajímalo by mě, jestli má některá z Vás zkušenost s tím, že byste otěhotněla mimo ovulaci? Trochu mě znepokojuje fakt, že je možné otěhotnět jen pár dní v měsíci, protože s přítelem kvůli práci nemáme možnost být spolu pořád.

Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je tu někdo, kdo má skoliózu? Jak se Vám podařilo otěhotnět? Nemělo to zakřivení páteře vliv?
Moc děkuju a ať se Vám daří